Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Saturday, 28 February 2015

KATALOG MAC 2015


Friday, 27 February 2015

MLM Tips: 17 Cara Untuk Berfikiran Besar


the magic of thinking big
Kemampuan menggambarkan minda.
Berapa banyak yang kiata boleh buat bergantung kepada
berapa banyak kita fikir kita mampu lakukan.
Jika anda benar2 percaya anda mampu buat lebih, minda anda berfikir secara keatif dan
akan menunjukkan anda jalannya.
 

Tuesday, 24 February 2015

Baiki Mesin Basuh

 Damai sejahtera~

Apa perasaan korang bila baju dah tinggal sehelai dan bila nak basuh je mesin basuh rosak??
Kalau last2 minit lagilah gelabah kan??
Nasib baik hari ni sebelum pergi pos barang pukul 10 pagi tadi dah plan siap2 mana nak pergi basuh baju.
Kami basuh dekat ngan Taman Ria Jaya, Sungai Petani aja. Murah guna mesin basuh yang pakai token tu... RM5 dah boleh cuci  14kg. Dan kat situ juga ada tempat baiki mesin basuh milik kenalan saya. Untung... boleh la dapat murah skit...

cuci mesin basuh kat sini senang. meh datang ye... murah2 je... kat taman ria jaya. atau nak call pun boleh untuk pick up. 013-4100148 Maju Trading

Sunday, 22 February 2015

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain |
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus |
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
Good Luck!!

Saturday, 21 February 2015

Kenapa saya PILIH MAHU BERNIAGA

Assalamualaikum dan damai sejahtera semua.

Saya dah banyak menerima sms, private-message daripada kawan2 online dan offline saya. Tak kurang juga ada panggilan telefon. Majoriti mengajak saya sertai perniagaan mereka dan banyak yang bermodalkan duit. Terus terang saya nak kata semua yang ajak saya sebab mereka kata saya rajin berbisnes dan mungkin keuntungan yang banyak menjadi matlamat utama. 

Bukannya saya tak mahu. Siapa tak nak untung besar kan? Tapi kalau ada yang sampai cerita buruk pasal bisnes lain, produk pun tak guna dan paling teruk atas alasan 'kawan tolong kawan'. Saya memang tak minat nak join atas dasar simpati atau kawan-kawan.

Keduanya saya tak suka dengan plan marketing sesetengah perniagaan sebab terlalu kompleks dan banyak cekadaknya. Memanglah ada ramai yang dah jadi ahli tapi ramai yang tak jelas bagaimana strategi atau plan marketing dia. Sebab kebanyakkan mereka jadi untuk beli kegunaan sendiri, bukan berniaga. 

Thursday, 19 February 2015

Santai Pantai Merdeka

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya.

Selamat Tahun Baru Cina kepada semua rakan2 dan pembaca2 yang menyambut perayaan ini. Dek kerana stokis dan beberapa kedai juga cuti, maka saya pun 'terpaksalah' bercuti juga... sambil bercuti ni buat pula kerja sambilan dalam talian atau online...

Sepanjang tinggal di Kedah ni saya bertemu dengan pelbagai insan yang pelbagai ragam dan unik. Walaupun banyak perkara kami tak semetri, tapi ikatan kepercayaan kami cukup kuat untuk jadi keluarga.
Memahami dan toleransi menjadikan kami akrab walaupun orang pandang macam tak matching... hahaha!

Wednesday, 18 February 2015

Mencari 3 Orang Rakan Bisnes Baru

Assalamualaikum!!! Saya mencari 3 Orang SAHAJA yang nak daftar jadi ahli dengan set ini. Whatsapp 0139733779 jika anda berminat.

Nota kaki: Mengutamakan mereka yg mesra, suka berkawan dan suka beli #tupperwaremurah banyak2 ;)

Kenapa Kita Perlu Bersedekah?

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda 10 sebab kenapa kita semua perlu sangat memberi dan menyumbang dalam kehidupan kita. InsyaAllah segala rujukan adalah berpandukan daripada Al-Quran dan Hadis.

Sebab 1: Ciri-Ciri Orang Yang Beriman Dan Bertaqwa
Allah berfirman di dalam Surah Al-Baqarah ayat 2-3: “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia pula menjadi petunjuk bagi orang-orang yang (hendak) bertakwa. Iaitu orang-orang yang beriman kepada perkara-perkara yang ghaib dan mendirikan (mengerjakan) sembahyang serta membelanjakan (mendermakan) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada mereka”.
Siapalah kita untuk mendakwa rezeki yang kita miliki hari ini milik kita. Semuanya adalah milik Dia. Dia tidak mahukan rezeki kita, tapi Dia hanya mahu kita belanjakan untuk jalannya. Moga makin kita belanja, makin kuat keimanan dan ketaqwaan kita. 

Tuesday, 17 February 2015

Fans.My guna trafik untuk jana income

Assalamualaikum,

Ramai rupanya masih tak tahu cara nak buat income online...
Dulu saya permah guna nuffnang...(actually sekarang pun masih) dan juga adsense.
Tapi kelemahan dua 'add-on' ni ialah, nak kena ada pengunjung yang klik atau kita kena rajin klik iklan. berbanding dengan dua kegemaran saya iaitu 8share dan fans.my.

Kenapa? sebab sambil-sambil baca blog orang atau warga blogger sebut 'blog-walking'. Kita boleh exchange traffic dan tambah like untuk page facebook, dan channel youtube kita.
YES! Page and channel! Dari situ kita boleh jana income...

Macam mana nak guna dua perkara ni? Daftar saja secara percuma pada link yang saya bagi ni. Nanti ada kod untuk anda letak diblog atau status facebook/twitter anda ;)
8share
Fans.my

Selamat mencuba!

Yoshi~

Dining Collection Murah!!

Assalamualaikum dunia!
Damai sejahtera~

Anda semua sihat? Okay hari ni just nak promote set yang ramai orang dah beli... tapi saya nak jual jaaauuhhh lebih murah!
Untuk pengetahuan semua, harga katalog set ni ialah RM249.00

TAPI,
Nak tak kalau saya jual RM190 FREE POS!!!!??
Jika berminat boleh whatsapp 0139733779 cepat-cepat
sebab stok yang murah ni terhad. Ada 12 set.
tupperware blossom collection

tupperware sunrise collection

Monday, 16 February 2015

Cabaran Februari untuk Directors

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya!

Saya baru saja terima berita menarik dari Tupperware. Sungguhpun pertandingan ni hanya untuk directors, tetapi saya berbesar hati nak beri peluang kepada team saya atau pelanggan saya yang berminat nak dapatkan edisi khas ini.
Caranya bagaimana?

OK ringkasnya, anda perlu ada 5 order/ pesanan/ belian produk yang bernilai sekurang-kurangnya RM300 setiapnya.
Contohnya;
1. Abu rm300
2. Ali rm300
3. Aminah rm300
4. Amirah rm300
5. Azila rm300

Ada faham?
5 orang x RM300 = 1 tumbler
Simple je. ;)
Cabaran bermula 16hb dan tamat pada 22hb Feb 2015


Sunday, 15 February 2015

Man Jadda WaJada

" Man jadda wajada, wa man zara’a hasada, wa man yajtahid yanjah " adalah prinsip meraih kejayaan dan keuntungan yang berasaskan kepada usaha yang bersungguh-sungguh oleh seseorang Muslimin dan Muslimat di dalam hidupnya dengan berpandukan kepada ajaran Islam.

َدَجَو َّدَج ْنَم - Man jadda wajada bermakna "sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan mendapat apa yang diusahakannya".

َدَصَح َعَرَز ْنَم - Man zara'a hasada pula bermaksud "sesiapa yang bercucuk tanam (Inshallah) akan menuai hasilnya."

ْحَجْنَي ْدِهَتْجَي ْنَم - Man yajtahid yanjah pula bererti "sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan beroleh kejayaan."

Berusaha, bekerja dan belajar dengan tekun dan bersungguh-sungguh adalah dituntut dalam agama Islam.

Firman Allah SWT yang bermaksud: "Untuk orang-orang yang berusaha menjadikan amalnya baik dikurniakan segala kebaikan serta satu tambahan yang mulia dan air muka mereka pula (berseri-seri) tidak diliputi oleh sebarang kesedihan dan kehinaan. Mereka itulah ahli Syurga, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya." (Surah Yunus, 26)

Sesungguhnya ruang kebaikan, rezeki, ilmu, kebahagian, kekayaan dan pahala itu sangatlah luas. Tanpa usaha yang teliti dan bersungguh-sungguh maka seseorang itu tidak akan berjaya meraihnya.

Ibaratkan kalau tak dipecahkah ruyung manakan dapat sagunya!

Sabda Rasulullah saw: "Kebaikan itu banyak tetapi pengamalnya (yang melaksanakannya) sedikit." (HR. Abu Hanifah)

Akhir sekali lakukanlah sesuatu usaha itu dengan niat yang ikhlas, berprinsip dan bermaruah.

Sepertimana sabda Nabi saw: "Janganlah kamu menjadi orang yang "ikut-ikutan" dengan mengatakan "Kalau orang lain berbuat kebaikan, kami pun akan berbuat baik dan kalau mereka berbuat zalim kami pun akan berbuat zalim". Tetapi teguhkanlah dirimu dengan berprinsip, "Kalau orang lain berbuat kebaikan kami berbuat kebaikan pula dan kalau orang lain berbuat kejahatan kami tidak akan melakukannya". (HR. Tirmidzi).



Tuesday, 10 February 2015

Kita Ada Undang-Undang

Baru ni tergempar kisah seorang Executive Director(pangkat dealer ye, bukan bahagian korporat) Tupperware yang dikatakan telah jual produk bawah harga ahli.
Al-kisahnya,
Ada si A ni dapat tender untuk set cookies raya cina. Tapi tiba-tiba customer tu cancel sebab ED ni jual bawah harga ahli...
Apa lagi, terus la si A buat report kat HQ dan akibatnya... Haa baca kat dalam gambar tu...
So, ni Yoshi nak bagitau kat pembeli2 semua. Ni saya nk jawab soalan sorang akak ni.."Kenapa harga kat blog tu tak murah pun? Masa whatsapp dapat best price..."
Jawapan: sebab memang undang2 Tupperware Malaysia tak benarkan display harga murah. Kalau ada barang tu tunjuk harga murah kat blog ni, maksudnya itu item oversea.
Itu juga sebab kenapa peniaga online tuppy tak display harga. Sebab undang2. Dan nak jaga dealer yang baru nak bermula...


Assalamualaikum~!! Sape nak? Ni koleksi sudu2 kecil untuk tupperware yang nak di let-go. Stok terhad! harga seperti dalam gambar

1) Baby spoon
biru 2pcs
purple muda 3pcs
merah 2pcs

2) Hang on spoon
hijau SOLD OUT
purple 5pcs
pink muda 5pcs
biru 5pcs
Baby Spoon

Hang On Spoon

Monday, 9 February 2015

Roti Bakaq Teloq Meleleh

https://www.facebook.com/rotibakaqteloqmeleleh
Assalamualaikum dan damai sejahtera! 
Tak lama selepas abisnye fenomena jeruk pelam asam boi, datang pula fenomena terbaru pulak dekat Sungai Petani ni. 
Roti Bakar Telur Meleleh.. 
Fuhhh... sungguhpun simple, tapi tengok ramai yang berbicara di facebook, jadi saya try la beli. rm2.00 utk sekeping roti dan telur diatas. Sedap!! Tapa rasa mcm boleh wat sendiri. Cumanya, koi ni sedikit malaihhhh... Hehehe!

Roti Bakaq Teloq Meleleh ni bermula sekitar Okt 2014 dan lokasinya tak jauh dari rumah yang saya menetap sekarang ni, perkarangan pasar Bandar Sri Astana(senang cerita belakang rumah je...) di Sg Petani Kedah. 

Sekarang ni dengarnya dah sampai Penang dan Kuantan dah pun...

Wednesday, 4 February 2015

Nasi Padang Taman Ria

Hai semua!!
Apa kabor??
Sehat ke sihat? Hehe... Ari ni keluar rumah lewat sikit. Ye la, nak elak jam kat bandar Sg.Petani ni... Pagi tadi ada perarakan Thaipusam. So keluar lewat skit..

Time keluar dah dekat pukul 2.00petang. Perut pun dah berbunyi. Terus ajak member gi makan sebelum ke stokis...
Dan destinasi kami, TERBAEK..
Member baru dapat gaji, so pe lagi? Pilih tempat best la. Destinasi kami?
Restoran Langkasuka Nasi Padang yang letaknya di Taman Ria. Kedai ni tepi jalan je. Menu masakan dia so-so je. Tapi rasa... Umphh!
Menu minuman memang mabelessss. Saya pilih untuk makan nasi putih. Lauk yang saya pilih ulaman, tempe goreng berlada dan sambal udang petai. Minuman pula saya pilih sirap bandung. Kawan saya minum avocado coklat dan pilih lauk daging bakar sebab dia tak berapa suka pedas.

Best juga makan sini. Cas yang dikenakan taklah mahal. Just nice je. Total hampir RM20. Belas-belas je... Ok lah kan?

Lepas makan terus pergi stokis beli barang. Nak tau apa Yoshi beli? Haaa... Pilihan yang berbaloi, ada 3 jenis dan 9 item kesemuanya! Tak sampai rm100 pun!






Tuesday, 3 February 2015

Ada tak yang nak kurus??

Assalamualaikum & damai sejahtera hendakNya...

apa khabar kawan-kawan?
Hari ni saya nak tunaikan permintaan seorang kawan. Satu peluang juga untuk saya...
Malaysia ni kan kaya dengan macam-macam jenis makanan. Dan gula dah semestinya jadi ketagihan dan kemestian dalam harian orang Malaysia, melayu terutamanya.
Kita pun tahu hospital kita tak pernah surut, tapi masih ramai jadikan hospital sebagai favorite place to spend penguhujung usia atau sebahagian masa... betul tak?

so, saya nak tanya direct sajalah... suka tak kalau belanja lebih RM100 untuk ubat tanpa mengetahui apa bahannya?? Rata-rata mesti tak suka kan?
TAPI
MAHU TAK kalau belanja lebih kurang RM90 untuk jadi lebih sihat??
Ada kenal tak sesiapa yang ada masalah kencing manis? Ada tak yang nak nampak cantik dan sihat sepanjang masa?
Kalau anda ada kenal sesiapa yang perlukan sedikit bantuan untuk masalah tersebut, boleh la pertimbangkan untuk ambil produk ni.

Monday, 2 February 2015

Tupperware February 2015 Highlights

Best design, saiz besar, harga mampu milik dan set yang ada baaanyak items.
Whatsapp 0139733779 untuk runding harga.
**Belian berjumlah RM300 dengan saya layak FREE gift**

RM100.00 (1 unit Giant Canister, 1set sweet-love & 6pcs Snack Cups)
More....