Kita Ada Undang-Undang

Baru ni tergempar kisah seorang Executive Director(pangkat dealer ye, bukan bahagian korporat) Tupperware yang dikatakan telah jual produk bawah harga ahli.
Al-kisahnya,
Ada si A ni dapat tender untuk set cookies raya cina. Tapi tiba-tiba customer tu cancel sebab ED ni jual bawah harga ahli...
Apa lagi, terus la si A buat report kat HQ dan akibatnya... Haa baca kat dalam gambar tu...
So, ni Yoshi nak bagitau kat pembeli2 semua. Ni saya nk jawab soalan sorang akak ni.."Kenapa harga kat blog tu tak murah pun? Masa whatsapp dapat best price..."
Jawapan: sebab memang undang2 Tupperware Malaysia tak benarkan display harga murah. Kalau ada barang tu tunjuk harga murah kat blog ni, maksudnya itu item oversea.
Itu juga sebab kenapa peniaga online tuppy tak display harga. Sebab undang2. Dan nak jaga dealer yang baru nak bermula...


0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM