Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Wednesday, 30 September 2015

Kenali Diri Sebelum Melabur

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim 

Assalamualaikum
Apa khabar semua?

Salam Kejayaan... 

Pernahkah anda terfikir atau berasa ragu-ragu sebelum anda nak mulakan perniagaan? Pasti terdapat beberapa peristiwa pahit manis yang pernah anda lalui yang melibatkan keputusan.Terutama risiko sama ada pelaburan itu membantu perniagaan atau meleburkan anda.

Tapi tidak kisah apa jenis pelaburan yang kita ambil, sebelum kita melabur, kita perlu mengenali diri kita sendiri bagi memastikan kita mencapai objektif keuntungan dalam pelaburan. Dengan mengenali diri kita, dapatlah kita ukur sejauh mana tahap risiko yang sanggup dan mampu untuk kita ambil. 

ADA KISAH yang saya nak cerita...

Friday, 25 September 2015

Picnic Raya Aidiladha

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
 Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum.

Amacam raya? BEST? Raya korban kali ni, saya tak sempat nak balik ke Kuantan. Family pun beraya di Bentong 2 hari sahaja. Hari ni hari kedua, kebiasaannya mak abah akan menziarah tanah perkuburan. 

Saya?
Saya di Sg. Petani ikut acara sembelihan.
Dan hari pertama kami spend untuk berkelah sesama kawan-kawan di sini.

Dah lama tak mandi pantai. Jadi, ke Pantai Merdeka lah kami. Dapat pula merasa daging korban yang sahabat sembelihkan. Dah setahun saya tak makan daging tau. So, hari ni baru lah nak jamah sikit daging. Pilihan terbaik tentulah daging bakar. Sihat sikit! (^_^)


Bestnya mandai laut!

Bila dah penat berenang. Mesti perut lapar kan? Jom BBQ!

sorang tukang masak, sorang tukang buat rempah.

Budak budak zaman le ni tak sah kalau tak selfie kan?

Cantik view dia kan? Belakang tu Tanjung Dawai.

Tengok pokok besar ni teringat cerita Tarzan. Cantik sangat!
 
Cantik view bendang ni. Apalah budak-budak ni cari kat bendang tu agaknya...


Nantikan entry seterusnya... Till next time...bye!


Thursday, 24 September 2015

Harga Sebuah Pengorbanan

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang  
BismILLAHiRahmanirRahim 

Ganjaran Allah SWT sesungguhnya menanti orang yang taat pada perintahnya, saat Nabi Ismail hampir-hampir disembelih, Allah SWT telah menggantikannya dengan seekor kibas.  Sebenarnya pengorbanan tersebut hanyalah ujian dari Allah SWT untuk menguji sejauh mana ketaatan kedua Nabi dalam mengerjakan suruhanNya.
Jika kita renung betul-betul, peristiwa pengorbanan Nabi Ismail a.s itu tidak jauh bezanya dengan kehidupan kita seharian.  Hidup kita menuntut pengorbanan.  Saban hari kita banyak berkorban tenaga dan masa untuk memastikan kelangsungan hidup kita.  Malang sekali, kita sering silap dalam percaturan kehidupan, kita sering korbankan masa kita untuk bersama keluarga tercinta dan untuk menyembah Allah SWT demi mengejar keduniaan. 

Kita sering korbankan ganjaran pahala sedekah kerana memikirkan kita tidak berkemampuan dan yang paling sedih bila kita sanggup korbankan impian dan cita-cita kita hanya kerana kita rasa kita tidak boleh untuk mencapainya. 
Tanya diri sendiri, apa ganjaran yang kita dapat hasil dari silap percaturan kita itu?  Adakah nilainya setimpal dengan apa yang dikorbankan?
Saya ingin mengajak kita semua untuk menilai balik erti pengorbanan yang selama ini kita lakukan.

Saya mula mendapat feedback daripada ramai tentang kos sara hidup yang meningkat. Saya setuju dan saya juga tahu ramai orang yang tahu dia ada masalah kewangan tetapi ramai yang tidak tahu atau tidak mahu tahu bagaimana untuk perbaikinya. Sebab itu saya suruh berniaga dengan mempunyai ilmu.

Ini adalah 10 tip dari saya di dalam menjaga kewangan apatah lagi musim shopping Raya telah bermula di sesetengah kawasan:-
 
1. Kita ada duit, berjimatlah. Kita tidak ada duit, lagi kena berjimatlah.
 
2. Jangan main dengan hutang apatah lagi kad kredit hanya untuk beli kuih Raya?
 
3. Hidup bukan hanya untuk Hari Raya. Hari Raya tetap Raya InsyaAllah walaupun semua benda bukan baru.
 
4. Jangan hidup kerana nak menunjuk aku ada sofa baru, kereta baru atau bini baru.
 
5. Amalan berganda adalah untuk mereka yang menggandakan amalan di dalam bulan Ramadan dan bukan perbelanjaan berganda.
 
6. Tidak perlu membeli banyak-banyak di pasar Ramadan. Beberapa hari lepas, saya sempat singgah pasar Ramadan Taman Cempaka, Melaka bersama isteri saya. Saya jalan dari hujung ke hujung tetapi saya end up tidak beli apa-apa. Wife saya beli 2, 3 jenis kuih sikit-sikit untuk mak saya sebab mak saya suka nak rasa.
 
7. Kita tidak ada duit bukan kerana kita tidak ada duit tetapi ramai mereka tidak ada duit sebab tidak ada disiplin dalam simpanan dan perbelanjaan. Jika apa yang kita buat sekarang tidak mendatangkan hasil, mungkin telah tiba masanya kita buat perkara lain?
 
8. Langsir tak baru pun boleh Raya juga. Sports-rim lama pun boleh Raya juga.
 
9. Pakai baju Raya tahun lepas pun masih sah solat Raya InsyaAllah.
 
10. Ini saat untuk berjimat cermat walaupun kita fikir kita ada banyak atau sikit duit. Jika anda mahu berbelanja, bagus belanja mereka yang susah. Beri makan walau sikit kepada orang yang berpuasa. 
 
Fikirkan begini, adakah apa yang aku beli ini aset atau bukan?
 
Mak saya selalu berpesan kepada saya, bukan sebab kita ada duit then kita boleh membazir dan dia juga berpesan, sentiasa fikirkan mereka yang lebih susah dari kita dan bantu mereka.
Sebab itu saya suruh berniaga dengan mempunyai ilmu.

Saya share ini bukan saya baguslah sangat tetapi ia sebagai ingatan buat diri sendiri dan mereka yang suka diingatkan.

Yoshi
jomtapauweh.com

Tuesday, 22 September 2015

Jangan Melabur Sebelum Baca Ini

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
 Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Apabila anda memikirkan rancangan anda untuk melabur, berikut adalah lima cebisan nasihat:
  1. Ambil masa anda.
  2. Tanya diri anda, "Apa yang saya mahu untuk hidup saya?"
  3. Sehingga anda menentukan matlamat anda, jangan tanya atau mendapatkan maklum balas daripada orang lain - kebanyakan hanya berikan yang negatif.
  4. Cari mentor - seseorang yang telah melakukannya sebelum ini.
  5. Jika anda hendak untuk melakukannya, lakukannya. Jangan hanya bercakap mengenainya.
Apa yang anda perlu lakukan adalah tahu apa yang anda mahu, ada perancangan, dan ikutinya. Dengan kata lain, ia hanya memerlukan sedikit disiplin.

Wednesday, 16 September 2015

Pencarian Bloglist

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim 
Selamat Hari Malaysia!!
Hari ni, for the first time... since Malaysia ni memang perlukan rakyat yang bersatu padu. Maka, saya buatlah segmen ni supaya kengkawan blogger pun boleh saling melawat blog lain.

Hanya perlu ikut langkah-langkah ni.

1. Follow blog jomtapauweh.blogspot.my (button ada di sebelah kanan side bar ye)
2. Follow fan page, instagram dan twitter.
3. Komen alamat blog anda. Boleh juga letak anda punya insta, twitter atau fanpage... mana tau korang pun nak saya follow balik kan?

Entry tak perlu buat pun takpe. Kalau rajin nak buat saya ucap syukur banyak-banyak!! :)

Berlangsung sehingga 24 Sept 2016.

Saya akan pilih 10 blog yang saya rasa paling menarik dan seronok dilayari. Senarai bloglist saya akan letak kat side bar supaya orang lain pun boleh follow.

Monday, 14 September 2015

Happy Now

Entry kali ni cuma suka-suka sebab dah addicted dengan lagu ni. Best plak dengar.
Lagu apa?
Tajuknya "Happy Now" yang dinyanyikan oleh British pop band namanya 'Take That'.

Siapa mereka ni?
Rata-rata rakyat Malaysia mesti kenal Robbie Williams kan? Dia terkenal dengan lagu 'Better Man' kalau kat sini lah... (Malaysia).
Tapi tak ramai yang tahu asalnya dia mula menyanyi dalam group pop boyband.
Gambar 1992 dari kiri; Robbie Williams, Mark Owen,Gary Barlow, Jason Orange dan Howard Donald
Kisah diorang ni agak panjang. dipendekkan cerita, diorang debut tahun 1990 dan berpecah pada tahun 1996 atas faktor masalah peribadi dan sikap. Kemudian mereka bersatu semula pada tahun 2005 tanpa Robbie Williams, tetapi Robbie kembali menyatu pada tahun 2010. Dan pada 2011 diorang keluarkan singlle bertajuk 'Happy Now' ni...

Saturday, 12 September 2015

Inspirasi Rekaan Pelengkap Aidiladha

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim 

Raya Haji is just round the corner. Ada yang dah mula buat persiapan. Tak kurang juga ada yang buat last minute preparation. Tapi anda tak akan pernah lewat untuk buat persediaan kerana Tupperware ada menyediakan set pelbagai pilihan yang boleh bantu memudahkan persiapan anda di hari lebaran akan datang.

 Promosi terkini. 14~24 September sahaja. Set Tupperware Twin Curly Set adalah pembelian bersyarat. Syaratnya, kena beli produk dengan jumlah retail RM250. Kemudian barulah boleh beli set ni dengan harga NETT RM25

Jom lihat actual image atau gambar sebenar produk bagaimana di bawah ni...
sebelum tu... nak no.fon 0139733779

Thursday, 10 September 2015

Hadiah Riang Ria Raya

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum~
Apa khabar semua?
Harap semua sihat-sihat belaka!
Syukur alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik sepanjang hari ini.
BERTAMBAH LAGI seorang ahli keluarga baru dalam bisnes tupperware saya.

Perkenalkan...
Mohd Azizi dan Siti Shafiqah dari Kuala Nerus, Terengganu

Mereka sebenarnya pengusaha kedai telefon di Kampung Duyung, depan kem askar Seberang Takir, Kuala Nerus Terengganu. Jadi barang siapa yang nak daftar ahli di Terengganu nanti boleh lah mendaftar dengan mereka atau order barang dengan mereka.

Masa ni tengah daftarkan keahlian mereka berdua.

Inilah set yang menjadi pilihan mereka. RM190 saja!
Anda nak set ni? Jom >>DAFTAR DI SINI<<
Tapi... ada lagi tawaran yang saya nak offer...
Baca lagi...

Sunday, 6 September 2015

Lelong Tupperware

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum,
Saya ada beberapa stok saya nak clear sebelum saya re-order item baru. Jika berminat sila whatsapp 0139733779.

Saya juga buka peluang kepada sesiapa yang berminat nak meniaga secara online.



Payung RM25 termasuk pos. Car window shade RM15 termasuk pos
Basic Registration RM74.20 + RM8 postage

https://jomtapauweh.blogspot.my/p/daftar.html

https://jomtapauweh.blogspot.my/p/daftar.html


Saturday, 5 September 2015

Makcik Laila Akan Berjaya!

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum,
Pagi ni ada berita baik, yang pertama... saya nak cerita bahawa stokis di tempat saya(Sg.Petani) dan tempat upline(Madam Ch'ng Layping) di Tawau mengadakan Karnival Hot Spot Tupperware Pada hari ini dan esok!



Jemput Hadir Meriahkan Suasana!
013-973 3779
Banyak aktiviti diadakan
# Lucky Draw
# Daftar Ahli
# Demo
# Games
# Auction
and many more!


Bagi anda yang selalu follow blog saya, pasti anda ingat coretan saya pasal Luahan Rasa Makcik Laila pada bulan sebelum ni kan? Kalau tak ingat atau belum baca, sila baca dulu ya...

Okay, pasal Pn.Laila ni...

Thursday, 3 September 2015

Payung, Car Shade dan Simple Lavender Di Jual!

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang  
BismILLAHiRahmanirRahim 

Assalamulaikum
Syukur dapat hadiah dari tupperware. Ni sebenarnya hadiah selfie di BCO masa raya bulan lepas.
Hari yang sama, sampai juga set OT Canister traditional yangs saya order khas dari oversea. Cantik juga dan kualitinya sangat bagus.

TAPI
 
Hari ni sebenarnya saya nak buat jualan istimewa sikit. Saya nak jual Payung dan Car Shade Tupperware Malaysia 50th Anniversary.
Harganya RM25 each termasuk kos pos. Jika berminat sila hubungi saya 0139733779
 
ALSO
Set TUPPERWARE Simply Lavender dari Indonesia.
RM190 termasuk kos pos


Wednesday, 2 September 2015

Jom Hidupkan Parti!

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Menganjurkan pihak kanak-kanak tidak pernah mudah dengan banyak perkara untuk dirancang: makanan, permainan, hiasan, apa saja! Berikut adalah beberapa tips untuk membuat ia mudah:
Susun permainan mudah dengan perkara yang anda boleh lakukan di rumah seperti kerusi muzik.
Belon adalah semua yang anda perlukan untuk perhiasan.
Memasak makanan kegemaran anak anda. Sama ada Oreos, buah-buahan atau PB & J (Peanut Butter and Jelly) sandwich, kanak-kanak akan
suka mengunyah makanan ringan yang mereka biasanya ada di waktu lapang.


Pek melayan parti anda di Happy Days Square-A-Way dan biarkan tetamu anda mengambil pulang ke rumah untuk menyelamatkan anda daripada menyimpan apa-apa sisa makanan, dan juga hadiah yang sempurna bagi mereka untuk belajar untuk mula membawa makanan yang dimasak di rumah ke sekolah.


Tuesday, 1 September 2015

Katalog September 2015 Tupperware Malaysia

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang  
BismILLAHiRahmanirRahim









 Banyak lagi~ 0139733779