Kenali Diri Sebelum Melabur

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim 

Assalamualaikum
Apa khabar semua?

Salam Kejayaan... 

Pernahkah anda terfikir atau berasa ragu-ragu sebelum anda nak mulakan perniagaan? Pasti terdapat beberapa peristiwa pahit manis yang pernah anda lalui yang melibatkan keputusan.Terutama risiko sama ada pelaburan itu membantu perniagaan atau meleburkan anda.

Tapi tidak kisah apa jenis pelaburan yang kita ambil, sebelum kita melabur, kita perlu mengenali diri kita sendiri bagi memastikan kita mencapai objektif keuntungan dalam pelaburan. Dengan mengenali diri kita, dapatlah kita ukur sejauh mana tahap risiko yang sanggup dan mampu untuk kita ambil. 

ADA KISAH yang saya nak cerita...

DULU... saya ada seorang kawan yang agak rapat dengan saya. Macam-macam sudah saya ajarkan dan nasihatkan. Dia BOLEH BERJAYA sungguhpun dia cuma seorang pekerja kilang yang biasa-biasa saja.

TAPI... dek kerana TAMAK, dia buat keputusan untuk bawa haluan sendiri untuk bersama dengan kumpulan lain. Saya bukan nak kata saya ni bagus. Cuma, nak beritahu, yang orang tamak selalu rugi. Dan menyertai kumpulan lain TAK JAMIN kejayaan anda sebab yang menentukan kejayaan anda adalah DIRI SENDIRI.

Perbualan dalam whatsapp ni antara saya dan upline. Beliau terkejut apabila rakan saya yang meninggalkan kami dulu tiba-tiba hubungi beliau untuk bertanyakan tips jual online.

Saya juga pernah terima mesej text dari orang lain yang nak tukar upline. Ini nasihat saya. TAK PERLU TUKAR UPLINE jika upline anda seorang yang masih aktif. Pergilah ke seminar atau mana-mana tempat belajar supaya anda boleh UPGRADE DIRI anda sendiri.

Ikhlas,
Yoshi

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM