Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Wednesday, 30 September 2015

Kenali Diri Sebelum Melabur

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim 

Assalamualaikum
Apa khabar semua?

Salam Kejayaan... 

Pernahkah anda terfikir atau berasa ragu-ragu sebelum anda nak mulakan perniagaan? Pasti terdapat beberapa peristiwa pahit manis yang pernah anda lalui yang melibatkan keputusan.Terutama risiko sama ada pelaburan itu membantu perniagaan atau meleburkan anda.

Tapi tidak kisah apa jenis pelaburan yang kita ambil, sebelum kita melabur, kita perlu mengenali diri kita sendiri bagi memastikan kita mencapai objektif keuntungan dalam pelaburan. Dengan mengenali diri kita, dapatlah kita ukur sejauh mana tahap risiko yang sanggup dan mampu untuk kita ambil. 

ADA KISAH yang saya nak cerita...

DULU... saya ada seorang kawan yang agak rapat dengan saya. Macam-macam sudah saya ajarkan dan nasihatkan. Dia BOLEH BERJAYA sungguhpun dia cuma seorang pekerja kilang yang biasa-biasa saja.

TAPI... dek kerana TAMAK, dia buat keputusan untuk bawa haluan sendiri untuk bersama dengan kumpulan lain. Saya bukan nak kata saya ni bagus. Cuma, nak beritahu, yang orang tamak selalu rugi. Dan menyertai kumpulan lain TAK JAMIN kejayaan anda sebab yang menentukan kejayaan anda adalah DIRI SENDIRI.

Perbualan dalam whatsapp ni antara saya dan upline. Beliau terkejut apabila rakan saya yang meninggalkan kami dulu tiba-tiba hubungi beliau untuk bertanyakan tips jual online.

Saya juga pernah terima mesej text dari orang lain yang nak tukar upline. Ini nasihat saya. TAK PERLU TUKAR UPLINE jika upline anda seorang yang masih aktif. Pergilah ke seminar atau mana-mana tempat belajar supaya anda boleh UPGRADE DIRI anda sendiri.

Ikhlas,
Yoshi

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com