Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Saturday, 30 May 2015

Tupperware Tak Buat Anda Kaya

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Assalamualaikum,
Hari ini saya nak cerita sikit je berkenaan perjalanan saya dalam bisnes Tupperware ni.
Ramai yang tanya saya, "Boleh hidup ke buat bisnes Tupperware ni?"
Mula-mula saya tersentak juga. Lama-lama dah biasa dengar soalan macam ni.
Saya dapati ramai yang tanya soalan ni sebab mereka;
1) Dah skeptikal dengan MLM.
2) Pernah jual Tupperware tapi tak menjadi dan susah nak dapat untung.

Saya ari rezeki dengan berniaga. Bila dapat hasil boleh lah nak gi jalan-jalan ikut suka, sedekah banyak mana, beli apa saja!
Bersama rakan-rakan dari Tupperware dungun, Terengganu.

Apa yang anda boleh dapat dari bisnes Tupperware.

Untung tak dapat sehari... Kejayaan bukan sebulan...

Tuesday, 26 May 2015

Mempunyai Matlamat Yang Jelas - Satu Kehidupan

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Apakah anda? Seorang yang malas? Apakah anda akan membazirkan kehidupan anda dengan maraton berpuluh movie, atau berpuluh episod drama? Apakah anda akan tenggelam dalam kesibukan bermain game? Apakah anda sudi untuk membazirkan masa berjam-jam melepak dengan kawan, bersembang benda yang kosong? 

Atau anda mempunyai cita-cita yang besar dan kerana itu anda akan fokus, mengatur perancangan, memilih aktiviti yang bermanfaat, sentiasa melakukan muhasabah diri dan progress, berusaha keras menambah ilmu, mempunyai jadual dan disiplin, agar tiada masa yang terbazir sia-sia, menjauhi perkara yang boleh merosakkan peribadi, membina sikap yang mampu untuk menguruskan cita-cita yang besar tadi, dan macam-macam lagi perkara positif?
Ya, anda lihat kan? Pastinya anda akan sibuk untuk memperkasakan diri, tidak membazirkan masa, jika benar anda serius untuk menggapai matlamat anda.

Bagaimana jika tiada matlamat?
Pastinya hidup kita kosong, dan kita buat apa sahaja sesuka hati kita, seterusnya membawa kepada pembaziran masa, dan tidak efisyen, berakhir dengan tiadanya peningkatan kemudian kita tidak ke mana-mana.

Contoh matlamat yang jelas
 Robert T Kyosaki : "Pada hari ini ada berjuta manusia yang berada dalam persekitaran yang tidak mendorong kepada Pembelajaran, Kekayaan & Pembangunan Diri. Pepatah lama ada menyatakan : "Sekiranya saya tahu di mana tempat saya akan mati, saya tidak akan pergi ke tempat itu"..."

Antara perkongsian seorang rakan dari seminar Dr.Azizan Osman
Jika laut itu adalah ilmu, berapa banyak Tupperware yang anda guna untuk cedok air itu?
Ikhlas,
Yoshi

Monday, 25 May 2015

Offer Hujung bulan May

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Tinggal 5 hari lagi nak tamat bulan May. Jadi seperti biasa saya akan buat jualan murah tupperware.

Macam biasa, tempahan hamper masih dibuka dan masih dijual. mungkin diantara item-item bawah ni yang boleh dijadikan pilihan untuk hamper sempena Ramadhan dan Syawal nanti~
My First FM Set: Harga Asal RM100.20 >> RM80

Rice Smart: RM308 >> RM250

Garlic-n-All Keeper: RM68 sebiji >> RM110 2biji

Blossom Serveware Set: RM256 >> RM210

Bubs2Tots: RM134.50 >> RM105.00


A: RM100.20 >> RM80 | B: RM50.90 >> RM42 | C: RM77.10 >> RM60 | D: RM176 >> RM150

Setiap set KINI dengan hanya RM50 termasuk pos.

Pilihlah Set Wonderful Life Modular Mates ini!
Jika anda berminat jadi dealer ataupun mahu ambil terus dari stokis, Jom hubungi saya untuk mendaftar sebagai ahli Tupperware Brands Malaysia. Anda juga boleh daftar secara online di sini.


Sunday, 24 May 2015

Cara-cara Guna Webex

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Hai... kani ni saya nak kongsikan kepada anda cara-cara nak buat atau sertai meeting/conference/perjumpaan secara online atau dalam talian menggunakan Webex.
Sebelum ini pernah saya ceritakan apa itu Webex. Klik di sini untuk membaca.

Step 1: Login akaun Webex menggunakan email.
Step 1: Jika anda sudah ada akaun webex, terus saja login di sini. https://meetings.webex.com/collabs/auth
Step 2: Selepas isikan email, isi password
Jika anda masih belum mendaftar, anda bolehlah mendaftar di sini >> www.webex.com. Anda juga boleh download dari AppleStore atau Google PlayStore untuk aplikasi menggunakan smartphone anda.
Pilih 'Sign Up Free'

Isikan Butiran

Rupa dashboard anda sebaik sahaja anda login.
Sejurus sahaja anda siap login atau daftar, anda akan dibawa ke paparan seperti dia atas. Itulah dashboard anda.

Untuk mengubah nama paparan anda, anda perlu klik pada segitiga terbalik pada nama paparan anda.
Kemudian pilih 'Profile'.
Klik 'Edit Profile' jika anda mahu ubah profile picture dan butiran lain.
Step 3: Join meeting
 Dalam webex, anda boleh sertai meeting melalui 'meeting number yang diberikan oleh hos meeting. atau melaui jemputan yang mereka hantarkan melalui email.
Jika anda nak jadi hos, Klik saja pada Schedule Meeting atau Meet Now. Nanti anda akan ditanyakan untuk jemput siapa dan anda akan diberikan meeting number untuk anda jemput sesiapa sahaja ke dalam meeting anda!

Semoga tutorial ini berguna,
Yoshi

Thursday, 21 May 2015

JOM Ke Tupperware Jubilee 2015

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Event ni saya dah hadir tahun lepas. Memang banyak Tupperware yang saya dapat. Dari pagi sampai ke petang ada dapat makanan. So tak perlu nak cari kedai jauh-jauh untuk makan. Malam pula ada dinner yang best!

Wednesday, 20 May 2015

Jemputan Ke Karnival Ulang Tahun

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Dengan berbesar hati upline saya dari Sabah menjemput anda semua, terutama yang belum lagi ahli Tupperware untuk hadir ke Karnival Ulang Tahun ke 5 Tupperware Arus Saingan, Tawau, Sabah.

Karnival Ulang Tahun ke 5 Tupperware Arus Saingan, Tawau.
23 May 2015 Sabtu 10.30am - 5.00pm

Aktiviti-aktiviti:
11.00am - Rice Smart dan Water Filter Demo

12.00pm -Bakar Kek tanpa oven, Bihun goreng tanpa kacau, Pizza tanpa oven & Rendang Ayam Demo siap dalam 20 minit.

1.30pm - Auction Tupperware

2.30pm - V'Radienz Launching , Oreo Ice Cream Demo, Recognition.

4.30pm- Sales Draw utk jualan dr 18-22 May 2015
Dir P.T.S setiap RM1K 1 draw tiket.
Cst Personal Sales setiap RM100 1 draw tiket.
(Bawa Invois)

Rasai Kehangatan Halia!

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 

5 Kehebatan Halia Pada Rambut Anda.



1. Meransang Pertumbuhan Rambut.
Halia meningkatkan peredaran darah, menyebabkan darah mencapai kulit kepala kita. Oleh itu merangsang folikel rambut dan menggalakkan pertumbuhan. Asid lemak hadiah dalam halia bermanfaat untuk penipisan rambut.

2. Baik Untuk Rambut Kering Dan Rapuh.
Halia adalah hebat untuk rambut kering dan rapuh kerana ia mengandungi vitamin, zink dan fosforus yang memberikan kilauan untuk rambut anda.

Tuesday, 19 May 2015

10 TIPS MENIAGA di Facebook

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Damai sejahtera~ Saya yakin ramai yang ada dan telah memulakan perniagaan di facebook. Tapi ada juga yang hanya kerana ikut-ikutan. Tengok orang berniaga di facebook, dia pun nak juga. Sebelum berniaga kena tahu kenapa kita pilih facebook sebagai medium untuk kita berniaga.
Tidak semua orang berjaya berniaga di facebook. Kena ada ilmu. Kena belajar. Di sini saya kongsikan 10 tips penting berkenaan berniaga di facebook.
1. Kita kena tahu yang orang guna facebook untuk bersosial, bukan nak tengok iklan.
- Anda kena tahu apa yang anda jual dan di mana nak cari pelanggan. Pelanggan ada di tempat bersosial, bukan di group-group iklan. Ramai orang hari ini terutama yang baru bermula iklannya beratus-ratus. Copy-n-paste. Tapi end of the day masih tak ada sales. Pilih group yang orang ramai borak, berkongsi gambar-gambar dan informasi setempat.

Monday, 18 May 2015

Tiga Set Unik Jadi Ejen Tupperware

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Set ni khas bagi yang sukakan kesihatan dalaman dan luaran. Apa bezanya set ini dengan set lain?
1. Saya yang gabungan product ini. Maksudnya, bukan set rasmi yang ditawarkan Tupperware.
2. Khas kepada peminat kesihatan dan kecantikan diri. Lebih-lebih lagi pengguna nutrimetics. Kecantikan luar dan dalam badan. Dari muka, badan sehinggalah kepada yang memang nak kurus. Lagi-lagi sebab raya dah dekat! (^_^)
3. Cuma perlu tambah sedikit sahaja dah jadi ahli Tupperware Brands Malaysia. Kalau jadi ahli biasa kena bayar RM74.20


Sunday, 17 May 2015

Tupperware NatureCare DHA Collestrum

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Coklat minda yang baik untuk meransang perkembangan otak anak-anak anda.
1. Mempertahankan sistem imun.
2. Menyembuhkan sel-sel dan luka.
3. Menyokong perkembangan otak dan tulang secara optimum.
4. Menajamkan memori dan fokus.

Saturday, 16 May 2015

Nutrimetics Magix Lip

Orang perempuan dengan lipstik memang tak boleh dipisahkan.
Lipstiklah yang menjadikan bibir yang menawan.
Cubalah Nutrimetics Magix Lip!
Gincu yang pasti membuat anda rasa selesa. Tiada rasa panas sampai lebam bibir. Mengekalkan kelembapan dan pastinya mencantikan bibir anda dengan khasiat pada buatan gincu ini.

Selamat Hari Guru

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 
Sempena hari guru ni saya nak ucapkan segala puji bagi Tuhan semesta alam kerana kurniakan saya guru-guru yang bagus sepanjang hidup saya.
Terutama kepada pembuka-pembuka jalan kepada saya hari ni.
The most memorable moment dalam hidup saya ialah ketika belajar di Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindung, Kuantan yang sekarang ni dah jadi Kolej Vokasional Kuantan.

Tak akan saya lupakan cikgu di sini. Pn.Maimon Abdullah, En.Anuar Md Hashim, En. Mokhtar Mohd Redan, dan guru-guru lain yang dah berpindah ke sekolah lain setelah saya tinggalkan sekolah ini pada tahun 2002.

Antara kejayaan KV Kuantan. Dua guru dari kanan adalah antara yang saya kenal. En.Anuar paling kanan dan En.Shauki.

Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindung dalam kenangan....

Friday, 15 May 2015

5 Hari Minum Air Mayat

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion 

Al-kisah...
Headline di hari ini dalam China Press dan akhbar Kosmo!
Mayat ditemui di sebuah kondominium mewah KL.  
Penduduk telah minum air sekurang-kurangnya 5 hari! 
Lindungilah air minuman anda dengan Nano Nature Water Filter System!

 Memang terdapat pelbagai sistem penapisan yang memberi dakwaan berbeza-beza, namun dakwaan tersebut harus disokong oleh bukti saintifik. Bagaimanapun, kebanyakannya tidak mempunyai data saintifik yang sah. Kebanyakan dakwaan bagi penapis tidak diuji dan diperakui.

Tupperware Nano Nature Water Filtration System mendapat pengiktirafan sepenuhnya dari NSF dan WQA – bukan sahaja terhadap komponen tetapi juga terhadap dakwaan keberkesanan. Ini bermaksud, semua dakwaan kami adalah sah. Kebanyakan sistem penapisan di dalam pasaran hanya mendapat pengesahan terhadap komponen-komponen tertentu sahaja, BUKANNYA terhadap dakwaan keberkesanan produk.

Thursday, 14 May 2015

Peluang Perniagaan Tupperware Brands

Selalunya bila kita sebut Tupperware, orang akan terbayangkan bekas plastik atau bekas makanan.

Tetapi sebenarnya di sebalik nama Tupperware, ada bermacam-macam lagi. Tupperware Brands telah berada di Malaysia selama 50tahun. Sepanjang masa tu ramai yang telah mengalami perubahan hidup bersama Tupperware Brands.

Tupperware percaya 'Wanita harus mempunyai 'dompet' ianya sendiri'.

Wanita-wanita yg berjaya dalam #tupperware datang dari pelbagai latar belakang dari surirumah sehinggalah golongan profesional. Mereka masing-masing mempunyai impian namun boleh direalisasikan bersama Tupperware Brands.




Peluang yang ada di dalam Tupperware Brands:
Duit harian dan bulanan.
Melancong ke luar negara.
Tabung pendidikan anak-anak.
Kereta percuma.
Penghargaan.
Menjadi pemilik Tupperware Brands Business Center.


Semua ini tidak datang bergolek. Anda perlu berusaha. Saya pegang kata Orang Melayu Terkaya di Malaysia iaitu Tan Sri Mokhtar Al-Bukhari iaitu "Tiada jalan pintas untuk berjaya, Anda perlu rajin berusaha, fokus dan sabar."

Jika anda 'MAHU', katakan "YA SAYA MAHU!"
Mencuba itu PERCUMA!

Ikhlas,
Yoshi.

Wednesday, 13 May 2015

Perbaharui Keahlian Tupperware

Al-kisahnya, tadi ada downline dari Puchong text message saya,
"En.Min, tadi saya nak beli barang di stokis, tapi stokis cakap keahlian saya dah expired..."
Saya pun semak di www.twbiznet.com.my
Tengok dalam database nama dia ada lagi, cuma dan inactive.

Kalau kes macam ni anda pernah dapat anda kena tahu beberapa perkara yang saya nak beritahu ni;
1. Jika anda belum expired, boleh renew dengan buat pembelian bernilai minima RM212.00
2. Periksa keaftifan ID anda dengan merujuk kepada upline atau HQ Tupperware (Tel: 1300 88 5500) dulu sebelum daftar keahlian baru dengan stokis. Kenapa? Sebab memang ada berlaku stokis yang nak anda daftar dengan mereka supaya mereka dapat bonus rekrut.
3. Untuk pengetahuan, untuk kekalkan keaktifan ID tupperware anda, kumpul poin pembelian sekurang-kurangnya RM626.00 setahun.
4. Jika belian anda kurang dari RM626.00 tu, ada tempoh 6 bulan sebagai akaun inactive. Nak aktifkan balik cuma perlu buat pembelian RM212.00 minimum.

Nak check keaktifan ID Tupperware anda? Dah expired ke belum? Hubungi saya 013 973 3779