Prepaid Paling Jimat di Malaysia


tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismiLLAHiRahmanirRahim
Assalamualaikum,
Ramai sedia maklum saya dah pun bertukar ke talian Onexox.
Kalau kawan-kawan tanya kenapa Onexox?

Kalau ke semua rangkaian
====================
1. Bawah 10 saat cuma 5 sen
2. Bawah 30 saat cuma 9 sen
3. 1 minit cuma 18 sen

Kalau sama rangkaian?
====================
1. Bawah 10 saat cuma 5 sen
2. Bawah 30 saat cuma 7 sen
3. 1 minit cuma 15 sen

Kalau Friend & Family
====================
1. Bawah 10 saat cuma 5 sen kesemua telco.
2. Bawah 30 saat cuma 6 sen kesemua telco.
3. 1 minit cuma 12 sen kesemua telco.

Data macamna?
====================
1. 1.5GB RM28 sebulan
2. 3GB RM48 sebulan
3. 4GB RM58 sebulan
4. Tak ada PPU makna takde kredit kena telan
5. Ada basic internet? Takde & boleh set ke 2G nak rasa kelajuan basic internet!
6. Kelajuan Data mencanak. Takde sekatan kelajuan. Mencecah 7.2Mbps kalau 3G.

Macamna nak topup?
==================
1. Topup boleh didapati di semua gedung Serbaneka 7-Eleven
2. Stesyen-stesyen minyak di seluruh negara
3. Ejen-ejen topup server yang diiktiraf oleh syarikat
4. 25ribu dealer-dealer di seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak.
6. atau melalui laman web selfcare (secara online)
7. Pasaraya2 besar,mini market dan Pejabat Pos yang ada mesin E-Pay.
8. masukkan *132*1*16 angka# dan tekan Call

Mcm mana nak check baki?
=======================
1. Cara USSD taip *132# dan tekan Call
2. Cara sms, taip BAL hantar ke 22111
3. atau download App Onexox prepaid dalam Play Store

Apakah kelebihan-kelebihan lain?
===========================
1. Panggilan voice mail hanya dicaj 0.05 sen dibawah 10saat
2. Jika anda kekalkan nombor lama anda@beli nombor baru,anda layak dapat tarikh tamat tempoh selama 2tahun 4bulan.
3. Jika anda topup tarikh tamat tempoh akan berganjak setiap kali anda tambah nilai.Topup dikira rm1 = 1 hari.
4. GST yang anda bayar akan dikembalikan ke dalam kredit anda di Acc DA selepas 3 hari waktu bekerja.
5. Internet kami tiada PPU = Pay Per Usage dijamin tidak akan telan kredit anda
6. Boleh semak bil anda secara percuma dengan Selfcare
7. Boleh tambah nombor yang anda kerap hubungi dengan FnF kesemua telco (Maxis,Celcom,Digi,Umobile,etc)
8. Onexox prepaid tiada caj-caj tersembunyi
9. Onexox ada UGU, User Get User,anda perkenalkan kepada rakan2,anda akan dibayar 6% dari nilai topup mereka.Topup free.

jika anda dah sedia berhijrah ke Onexox sila whatsapp saya 013-973 3779
INGAT!!! Simkad kami hanya RM10...ya RM10...dapatkan dari saya @ dealer2 sah kami...

Promosi Penutup Oktober 2015

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismiLLAHiRahmanirRahim 



jika berminat, sila hubungi 0139733779

Siapa Kata Dr Azizan Osman Tidak Pernah Ada Bisnes?

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim

Berikut adalah copy paste dari e-mail yang saya terima...
Silakan baca....
 
headerklinikusahawannov2015.jpg

Anda kata saya tidak pernah ada bisnes? Ha ha ha ha ha.....

Saya tertarik dengan beberapa komen di luar sana bahawa bagaimana saya mengajar tentang bisnes dan pemasaran sedangkan (kata mereka) saya tidak pernah run bisnes. 

Tulisan saya ini agak panjang tetapi ia akan meletupkan sel otak anda Insha Allah untuk berfikir. Di sini suka saya kongsikan senarai pengalaman perjalanan bisnes saya. Dan faham satu perkara penting, di Malaysia, anda bukan boleh sesuka hati sebut anda jutawan melainkan anda benar-benar bayar cukai selayaknya kepada LHDN:- 

1. First time saya "berniaga" adalah jual nasi lemak dan bihun goreng di sekolah rendah, sekolah Cina - Darjah 2 (1982).

2. "Perniagaan" seterusnya adalah darjah 4, mengajar tuisyen kepada 2 budak darjah 1, budak Melayu sekolah Cina. Ibu dan ayah mereka minta saya tolong ajar tuisyen dan saya dibayar satu subjek RM25/sebulan. Saya mengajar 3 subjek sahaja - 1984.

3. "Perniagaan" seterusnya adalah mengajar tuisyen kepada pelajar PMR - Umur 16 tahun.

4. Mula 'bermain' saham pada umur 17 tahun menggunakan akaun kakak. 

5. Umur 18: Ambil exam insuran dan jadi agen Insuran - tidak pernah close case.

Tips Untuk Buka Pemikiran Positif

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismiLLAHiRahmanirRahim 

Assalamualaikum,

Pemikiran positif ni dah bukan suatu yang rahsia lagi. Ramai yang dah tahu. Cuma untuk mengamalkannya secara sedar tu mungkin bagi sesetengah orang sedikit mencabar. Tapi ramai juga yang mudah lakukannya.
Sungguhpun pemikiran positif tu melibatkan penjagaan disiplin diri, ia bukan hanya satu faktor yang menampakkan gaya hidup sihat secara luaran. Tetapi ia juga memerlukan motivasi dalaman.
Seseorang tu mesti memotivasikan dirinya sendiri supaya dia boleh melihat sebahagian dari realiti dunia hari ini.

Di sini saya nak kongsikan 4 tips untuk memudahkan kita sama-sama boleh amal.

Memberi Untuk Menerima

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim 

Assalamualaikum,

THE MORE YOU GIVE, THE MORE YOU GET!

 Memberi untuk Menerima.
Cara terbaik dan efektif bagi memastikan perniagaan anda mendapat pulangan besar dalam jangka masa panjang adalah dengan membantu orang lain untuk berjaya.
Semakin ramai orang yang anda bantu, semakin maju bisnes anda dan semakin banyak kejayaan bakal anda raih.

Ingin tahu bagaimana caranya? Komited untuk mengubah kehidupan sedia ada?

DAFTAR




Dari Suri Rumah Bangkrap Jadi Jutawan!

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum, 

Beberapa tahun yang lalu, saya mula tertarik dengan kisah-kisah bagaimana orang biasa boleh menjadi kaya dengan idea yang cukup mudah. Kemudian saya mula membuat catatan kisah-kisah mereka dalam sebuah buku.

Saya banyak menyelidik kisah-kisah daripada negara-negara barat. Ini bukanlah disebabkan dinegara kita tiada jutawan tetapi kisah mereka agak sukar untuk didengari.

Daripada kisah-kisah mereka ini, beberapa kesimpulan dapat saya berikan iaitu :

•Tiada sijil atau ijazah (kurang pendidikan) bukanlah penyebab sesorang tidak boleh menjadi kaya.
•Keadaan persekitaran juga bukalah menjadi penyebab, walaubagaimana anda dibesarkan anda masih boleh menjadi kaya.
•Lebih kuat anda bekerja, maka lebih kaya adalah satu perumpamaan yang tidak benar.
•Sesiapa juga boleh menjadi kaya asalkan jujur dan amanah!



 Anda akan mendapati idea-idea daripada mereka ini cukup simple tetapi mereka berjaya menukarkannya kepada wang ringgit!

Apabila anda mula membaca kisah-kisah mereka dan mendapat semangat, anda perlu memikirkan idea-idea anda sendiri “ jika sayaboleh mencipta satu idea.. mungkin saya boleh, jika orang lain boleh buat, mengapa tidak saya? “

Saya dapati walaupun ramai orang yang mempunyai idea, antaranya ada yang, menguntungkan, tetapi kebanyakkan orang biasa tidak tahu bagaimana hendak menjadi kaya daripada idea mereka. Jadi daripada
10 orang biasa ini anda boleh jadikan panduan bagaimana hendak menukarkan idea-idea anda menjadi wang ringgit sehingga boleh bergelar jutawan.


  
Saya berharap kisah mereka ini akan memberikan anda semangat untuk mencari idea anda sendiri dan menjadi kaya.

Anda pasti boleh – kisah-kisah berikut adalah buktinya.

*******************************************************

Idea 1: Daripada Surirumah kepada Pengarang $100 Juta

*******************************************************

Duduk Bawah Siapa?

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim

Ramai yang sebenarnya berfikir bahawa "berada di bawah siapa itu" sangat penting untuk menjamin kejayaan.
Suka saya jelaskan, mungkin ianya hanya 10 peratus sahaja memberikan kelebihan kepada kita.
Namun, 90 peratus lagi adalah diri kita.

Jangan ingat kita berada di bawah seseorang yang sudah berjaya di dalam perniagaan Tupperware maka, kita juga akanberjaya.
Itu adalah satu sikap terlebih yakin atau "over confidence".

Penentu kejayaan di dalam perniagaan ini adalah anda sendiri. Berhentilah daripada untuk menjadi seorang yang bergantung kepada orang lain dan jadilah seseorang yang boleh bergantung kepada diri sendirinya.
Itulah yang akan membuat perniagaan Tupperware akan menghasilkan pendapatan yang lumayan untuk diri anda , bukan untuk orang lain.

Ikhlas,
Yoshi
0139733779

Set Tupperware Stock Clearence

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
 BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum.
Bulan oktober dah nak tamat jadi saya nak buat stock clearence.
Boleh ambil dengan harga DISKAUN.
Pos PERCUMA
013-973 3779

Menghubungkan Tupperware dengan OneXOX

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Assalamualaikum,
Baru-baru ni saya dijemput ke seminar usahawan di Sg.Petani. Dan saya dapat bertemu dengan ramai juga usahawan online.
Tunggu dulu kat lobby sementara buat janji temu dengan pihak pengurusan
Malam tu, masa lepak-lepak, saya diperkenalkan dengan encik Yus ni. Nice orangnya, elok... Kebetulan pula saya memang nak tukar line telefon sebab nak dapat topup Altel agak mencabar manakalan onexox ni, mudah sikit dan saya tengok kadar penggunaanya jimat serta internetnya laju!
Dengan En.Yus. Jumpa je terus NAK DAFTAR
Dalam seminar tu, banyak yang saya belajar. Terutama bab intergriti dan mencari solusi
Motivasi  yang baik

Offer Terkini Tupperware

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

 Hari ni saya ada beberapa tupperware untuk diLELONG. Saya jual loose dengan harga untuk balik modal...
Siapa yang berminat, boleh lah hubungi saya di talian 0139733779

Tinggal sikit je lagi. Siapa cepat dia dapat.
Dalam gambar bawah ni pula ialah kad untuk redeem hadiah bagi yang beli produk Naturcare dari Tupperware Brands. Setiap belian akan dapat stiker. Dan tentunya ramai pelanggan saya yang sukakan pomegranate softgel sebab baik untuk kesihatan mereka.
Pil ni bagus untuk tambah tenaga dalaman, untuk masalah urat dan sendi, masalah gula dalam darah dan untuk lelaki yang ada masalah prostat.

PENGUMUMAN BUAT SEMUA DIRECTOR TUPPERWARE DI MALAYSIA

Stokis Tupperware Kuantan Mailina Sales Dah Cantik

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

 Assalamualaikum,
Baru-baru ni saya sibuk uruskan hal kahwin di Kuantan sampaikan tak sempat nak update blog.
(Bukan tak sempat sebenarnya, penat pula rasa nak update... hehehe)

Al-kisah...
Sijil kursus kahwin punyalah lambat nak siap. 2 minggu tau!
Kena pulak, nak buat hal-hal lain tu kena ada sijil tu dulu.
Pastu baru boleh ambil surat izin nikah.
Dapat je sijil terus shoot ke Kuantan.
Sampai pagi tu, terus pergi klinik kerajaan untuk buat HIV test.
Tak lama...
Kejap je.
Prosedur yang lepas tu ambil masa sikit. Kena jumpa imam dan tok penghulu untuk ambil tanda tangan.
Nak pendekkan cerita, esoknya baru dapat tanda tangan diorang. mujurlah sempat submit hari Jumaat dan dapat serah ke bakal isteri ke hari berikutnya...

Dalam duk sibuk menguruskan perkahwinan tu...

Orang Bisnes Wajib Tahu dan Baca

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah  
 Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim  


Fakta menyatakan...
Manusia
'tidak akan melakukan apa apa tindakan'
walau dia tahu beribu fakta dan maklumat

Namun

Manusia
Hanya akan mula 'bertindak'
Bila dia dapat. "gambar" kan
Bila dapat "rasa"kan a.k.a "feel"
dari apa yang dia baca
Seperti dia memegangnya, merasanya didepan mata

Setuju jika saya kata

TINDAKAN = CLOSE SALE

Dengan copywritting kaedah STORYTELLING
kita akan diajar bagaimana prospek
boleh 'rasa / feel' dari apa
yang dia tengok, nampak dan baca
dari posting kita...

Saya bagi contoh:

Saya jual bantal Gergasi yang best giler
Saiz 11' x 15" (Insert fiber + bating)
Design depan cotton + belakangnya minky
Sedap buat peluk
PM saya

Ada "feel" ?

Cuba baca ni...

Bantal Sayang Monster
Nak tau rahsia?
Bantal monster ini buat anak saya segera tidur lena
Dia kata macam ibu yang menepuk walau ibunya tak ada
Tambah pula kain cotton atasnya yang sejuk
dan yang belakangnya jenis minky tak lah
rasa miang dan gatal muka
Best sangat...
Bukan anak je, saya sendiri lena dibuainya
Bantal monster ni
Memang best giler
Psssst..mai la sini
Nak rasa juga
PM le saya

Tak belajar bagaimana nak 'rasa'
dan bagaimana pula nak 'gambar' kan?

Banyak lagi saya ajarkan bila anda join group saya.

Yoshi
0139733779

Rumah Tak Meletup Punya!

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim

Baru-baru ni saya pulang ke Kuantan dan bertemu dengan seorang
rakan.

Dia kata...
"saya dah slow lah.
tak tahu nak buat camne lagi". 

Pernah rasa macam dia?
Pernah rasa macam dah lost..
....dan dah tak tahu nak buat apa...?

Saya terpanggil untuk share...
3 langkah yang saya buat dulu...
masa saya rasa macam nak putus asa dulu..... 

Masa bila dah cuba macam-macam
cara...belajar macam-macam benda...
tapi satu sen pun tak nampak hasil
lagi....

Macamana saya cuba bangkit
untuk kembalikan semangat balik...

Dan saya juga akan cerita apa kaitan
Take That dengan semua
ni....

Kalau anda dah 100% serik
dan menyampah dengan apa yang
anda buat sekarang...

...atau masih lagi tak nampak jalan
macamana nak capai apa yang
anda nak...

Ada 1 step pertama yang
anda kena buat dulu.

Adakah anda bazirkan hidup dalam FB?

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim 

Adakah anda "bazirkan hidup" dalam Facebook?

Di mana anda spend masa?

Cuba ambil sekeping kertas, dan senaraikan SEMUA aktiviti yang ada jalankan sepanjang hari ini.

Malam karang pula, cuba anda lihat balik senarai tu.

Lihat berapa banyak yang yang berkaitan dengan 3 perkara utama yang penting utk bisnes:-

- Produk 
- Marketing 
- Distribution / Pengedaran

October Highlights

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah 
Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang 
BismILLAHiRahmanirRahim 

Haaa...ni dia oktober sudah mari!!!
Cantik-cantik... ni semua...
Jom order dgn saya sekarang...
CALL / SMS / WhatsApp 0139733779

RM235.00

RM57.90
LAGI...
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM