Orang Bisnes Wajib Tahu dan Baca

tupperware malaysia murah | katalog tupperware malaysia catalogue | tupperware sungai petani kedah | tupperware tawau sabah  
 Atas nama Tuan Semesta Alam yang Maha Pengasih dan Penyayang
BismILLAHiRahmanirRahim  


Fakta menyatakan...
Manusia
'tidak akan melakukan apa apa tindakan'
walau dia tahu beribu fakta dan maklumat

Namun

Manusia
Hanya akan mula 'bertindak'
Bila dia dapat. "gambar" kan
Bila dapat "rasa"kan a.k.a "feel"
dari apa yang dia baca
Seperti dia memegangnya, merasanya didepan mata

Setuju jika saya kata

TINDAKAN = CLOSE SALE

Dengan copywritting kaedah STORYTELLING
kita akan diajar bagaimana prospek
boleh 'rasa / feel' dari apa
yang dia tengok, nampak dan baca
dari posting kita...

Saya bagi contoh:

Saya jual bantal Gergasi yang best giler
Saiz 11' x 15" (Insert fiber + bating)
Design depan cotton + belakangnya minky
Sedap buat peluk
PM saya

Ada "feel" ?

Cuba baca ni...

Bantal Sayang Monster
Nak tau rahsia?
Bantal monster ini buat anak saya segera tidur lena
Dia kata macam ibu yang menepuk walau ibunya tak ada
Tambah pula kain cotton atasnya yang sejuk
dan yang belakangnya jenis minky tak lah
rasa miang dan gatal muka
Best sangat...
Bukan anak je, saya sendiri lena dibuainya
Bantal monster ni
Memang best giler
Psssst..mai la sini
Nak rasa juga
PM le saya

Tak belajar bagaimana nak 'rasa'
dan bagaimana pula nak 'gambar' kan?

Banyak lagi saya ajarkan bila anda join group saya.

Yoshi
0139733779

1 comments:


  1. KEDAI nombor 1 malaysia dan Popular.....
    Menjual barangan sangat pelik dn gempak!!! Lelaki dn wanita pasti suka.... Lihat disini www.kedaionlinemy.com

    ReplyDelete

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM