Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Tuesday, 30 May 2017

Kuasa Perniagaan Online Tupperware Team Power

Ramai yang tertanya-tanya.

Macam mana Team Power punya sales boleh cecah RM200,000 ke atas?

Even yang baru join pun dalam masa 72jam dah boleh dapat RM500.

Sedangkan orang lain nak dapat customer online pun susah.

Tu pun dah siap nego nipissss hampir takde untung!

Jawapannya pada T.E.A.M. iaitu Together Everyone Achieve More!

Kami bantu semua downline, sideline & even upline untuk buat sale.

Kerana kami tahu manfaatnya.

Bukan buat bisnes syok sendiri. 
"Saya dah cuba dah... tapi stok asyik takde je..." "Aduh susahlah nak buat... ramai dah ahli..."
Alasan macam tu kami abaikan...
Jiwa harus kental...
Setiap solusi pasti ada penyelesaian!

Sebab tu anda tak perlu ragu JOIN KAMI!
Urusniaga yang kami buat sangat SIMPLE
team yang sangat FUN
Dan pastinya rezeki yang datang betul2 MAGICAL!
So, kenapa masih ragu? sertai sekarang!


daftar sekarang!

Friday, 26 May 2017

Barang HOT Sempena Raya 2017

Barang ni rugi kalau korang tak grab awal.

Saya bukannya tak nak simpan stok.

Masalahnya, asal nak simpan je... ada orang nak...

Jadi nak simpan macam mana?

Lepas tu asal dah masuk bulan baru je barulah bertubi-tubi mesej kat whatsapp masuk...

"Encik ada stok ni tak?"
"Stok ni ada lagi tak?"
"Boleh dapat harga promosi lagi tak?"

Saya harap sis semua hadamkan pesanan ni...

Jangan tunggu gaji baru nak tanya. Kalau betul nak... bayar deposit. Booking siap-siap....

Rasa-rasa tak jadi ambil, takpe.... boleh refund...

kalau rasa-rasa SERIUS NAK terus whatsapp & bank in.

Mudah saja... nak jimat kos minyak. Kita pos... Guna ABX  Express cuma RM14 je... esok lusa CONFIRM SAMPAI!

www.wasap.my/60139733779
013 973 3779 YOSHI

Tuesday, 23 May 2017

Promosi Tupperware Akhir Bulan Mei 2017

Assalam

You all... JOM GRAB PROMOTION ni!!

Sedar tak sedar dah nak masuk bulan puasa kan?

Tapi promosi ni bukan sebab nak puasa tau. Sebab tinggal 7 hari lagi nak tutup bulan...

Pun pun jimat. RM8 je...

Tunggu apa lagi?

Whatsapp lekass!!!

wasap.my/60139733779

013 973 3779 Abam Yoshi

Saturday, 20 May 2017

Kenapa Tikus Suka Gigit Tupperware?


Assalamualaikum,

Terbaca Yoshi dalam perbincangan dalam group whatsapp, ada seorang akak ni tanya... "Kenapalah tupperware ni suka sangat cik T gigit. Plastik biasa tak mau pula? Sedap sangat ke?"

Yoshi pasti ramai juga yang selalu tertanya-tanya kan?

Dulu saya pun hairan juga. Macam-macam jawapan yang saya dengar. Tapi yang paling banyak bagi jawapan "Sebab bekas tak cuci bersih, maka aromanya masih lekat pada tupperware..."
Sebenarnya jawapan tu kurang...
Sebab kalau nak kira aroma melekat, bekas tipuware yang biasa-biasa tu pun ada yang basuhannya tak bersih dan masih berbau..

Tapi ada orang bangkang sebab katanya "plastik biasa ada bahan kimia yang tikus tak suka.." Namun jawapan tu boleh dibidas dengan akuran ramai orang tentang "kalau camtu kenapa wayar kabel elektrik pun tikus suka gigit?"

Betul kan?

Jadi apa jawapan sebenarnya?

OK ini penjelasannya...

Mula-mula, kita tengok dulu apa bahan yang diguna  untuk buat plastik:
1. PETE: Polyethylene terephthalate ethylene, used for soft drink, juice, water, deter g ent, cleaner and peanut butter containers.

2. HDPE: High-density polyethylene, used in opaq ue plastic milk and water jugs, bleach, detergent and shampoo bottles and some plastic bags.

3. PVC or V: Polyvinyl chloride, used for clin g wrap, some plastic squeeze bottles, cookin g oil and peanut butter jars, detergent and window cleaner bottles.

4. LDPE: Low density polyethylene, used in grocery store bags, most plastic wraps and some bottles.

5. PP: Polypropylene, used in most deli soup, syrup and yogurt containers, straws and other clouded plastic containers, including baby bottles.

6. PS: Polystyrene, used in Styrofoam food trays, e gg cartons, disposable cups and bowls, carryout containers and opaque plastic cutlery.

7. Other: Other plastics, including acrylonitrile bu tadiene styrene, acrylic, polycarbonate, polylactic acid, nylon and fiberglass. Used in most plastic baby bottles, 5-gallon water bottles, "sport" water bottles, metal food can liners, clear plastic "sippy" cups and some clear plastic cutlery. New bio-based plastics ma y also be labeled #7. Polyamide or PA is typically used for kitchen utensils. Polyethesulp hone or PES is a high heat material that can be used for microwave cooking.

JADI APA BAHAN YANG DIGUNA UNTUK BUAT TUPPERWARE
Bahannya, adalah plastik kategori nombor 4,5 & 7.
Rujuk di sini -> http://order.tupperware.com/coe-pdf/tupp_2010_materials.pdf

Kaitan dengan kabel?
Apa bahan untuk buat penebat kabel?
Salah satu bahan yang digunakan untuk buat penebat kebel hari ini adalah polylactic-acid (PLA), kerana bahan tersebut mudah lentur, tahan, murah dan mudah didapati.
Dari mana datangnya PLA?
Kebanyakannya bersumberkan dari jagung.
Ya, jagung!
Jangan tak percaya dengan jagung boleh hasilkan bahan untuk buat plastik. Nak pendekkan cerita, jagungkan boleh buat minyak, dan dari minyak kan kita boleh buat plastic.

Jadi kalau perasan....
Dekat bahagian no.7 tu ada ditulis 'polylactic acid'.
Bahan inilah yang menarik deria rasa tikus untuk gerit plastik-plastik ni.


APAKAH SOLUSI KEPADA PERKARA INI?
1. Cuci tupperware bersih-bersih. Gunalah berus jika perlu.
2. Pastikan tiada bau dan simpan dalam keadaan kering.
3. Pastikan pegang dengan tangan yang bersih supaya bau tak lekat dan...
4. Simpanlah di tempat tertutup dan tinggi. Sebab kotak pun tikus boleh gerit wehhh!!

Semoga tips ini membantu dan merungkai misteri yang anda alami selama ini...

Monday, 15 May 2017

Biz Tupperware Bukan Sekadar Jual Barang Aje..

Memang ramai kawan-kawan korang yang ada income tambahan hasil dari jual tupperware.
Kadang-kadang korang pun teringin nak jadi cam diorang kan?
Tapi dek dah selesa ngan gaji sedia ada dan belum rasa ada keperluan nak meniaga, korang tak lah rasa nak ambil tahu sangatkan?

TAPI tak apa, abam nak share juga pasal biz ni. Apa kelebihan guna produk tupperware selain dari waranti & kualiti.


Satu lagi kelebihan guna produk tupperware ni ialah kita boleh hasilkan produk makanan yang berkualiti.


Macam mana tu?
 

OK, senang citer macam ni.

Produk tupperware ni tak pakai elektrik bila nak membancuh, mencincang & membentuk.


Nak sagat pattern canggih2 boleh guna Mando Chef,
Nak buat nugget, sosej, patty burger boleh guna Fusion Master,
Nak buat kek, ice cream & biskut boleh guna speedy chef, extra chef & m-press
Dan Tupperware Turbo Chopper pun boleh guna untuk macam-macam resepi.


Senang cerita, dari produk tupperware ni korang boleh hasilkan produk makanan yang korang boleh jual untung tambah duit poket.
Bil elektrik dah jimat...
Barang pula ada waranti.


Membership pun cuma RM78 sahaja...
Sikit pun tak rugi...
Yang ruginya kalau tak ambik peluang ni AWAL.
PERCAYALAH... dengan produk tupperware ni bukan sekadar menjual, tapi boleh bantu ramai orang diluar sana...
Nak tengok demo produk tupperware tak?
Whatsapp saya ye...
www.wasap.my/60139733779


Sunday, 14 May 2017

Parti Tupperware Taman Batik Sungai Petani

Pada 13 Mei 2017 sempatlah saya singgah ke stokis baru di sungai Petani.
lokasinya di Taman Batiks ebelah je dengan Mydin.

Stokis ni baru beroperasi hampir sebulan di sini.
Dan ini kali pertama saya attend parti di stokis ini.

Pemiliknya Ms.Teh, sebelum ni beliau buka di Gurun. Saya pun ke sana juga dulu bila stok di SP kehabisan.
Kini lokasinya dah dekat dengan rumah saya, senang untuk saya dapatkan stok jika ada customer order...

Saturday, 13 May 2017

Katalog Baru Mei 2017

Assalamualaikum semua,

Tadi Yoshi hadir ke assembly di Stokis Tupperware yang baru di Sungai Petani.
Dan, sempatlah Yoshi dapatkan katalog baru yang bermula 14 Mei 2017 ni...

Kempen ni akan berlangsung selama 30 hari iaitu sehingga 15 jun 2017.
Nah, tengoklah...

013 973 3779 

Wednesday, 3 May 2017

Set Kek Tupperware 2017

OFFER YANG DINANTIKAN KEMBALI!

.
Al-maklum dah nak masuk bulan puasa ni. Ramai yang setahun menanti kehadiran offer set kek raya ni!
Warna apa kali ni?
Flavour apa?
Kalau cikgu-cikgu kat sekolah, staf-staf pejabat, ternanti-nanti Tupperware PERCUMA yang bakal diorang dapat.
-----------
OK, First... nak bagi tahu, kalau nak beli sendiri-sendiri... harganya RM85
maknanya harga ahli dapatlah diskaun 25%
So, kalau rasa yang nak beli untuk koleksi sendiri tu, nak beli dengan Yoshi harga ahli...
pm ye.... www.wasap.my/60139733779
-----------
Second, kalau nak LAAAGI MURAH orderlah secara berjemaah...
Harga dia EXTRA SUPER DUPER MURAH!
RM648.80 untuk 10 set - diskaun 25% (ahli sahaja)
Hanya
==== RM48.66===== satu SET
Memang murah gile ngan harga ahli
Bayangkan tupperware tingkat tu pun dah untung siap dapat kek lagi. Ayuh !! Order sebelum abis di pasaran!!!






*INGAT*
Beli kena beli sekali 10 set tau! ;)
>>>> SO, SETIAUSAHA SEKALIAN, <<<<
Mari la order SEKARANG ^_^
www.wasap.my/60139733779
www.wasap.my/60139733779
www.wasap.my/60139733779