Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Friday, 29 July 2016

ISTILAH WAJIB TAHU OLEH AHLI TUPPERWARE

ISTLAH ni WAJIB korang yang dah jadi ahli DALAM TUPPERWARE tau... 

CST = consultan @ ahli biasa
- belum ada ahli atau baru ada satu ahli. Diskaun 25% setiap belian.

SCT = senior consultant. Ada dua atau lebih ahli qualified recruit.
Recruit = mendapatkan ahli baru

QR = Qualified Recruit @ Ahli yang berdaftar dengan pakej atau daftar ahli biasa beserta belian minima RM150

PTQR = personal team qualified recruit. Sama seperti QR tetapi direkrut oleh anda sendiri atau mana2 ahli dalam kumpulan anda.

DIQ = director in qualification.
Ahli yang sedang menyertai program kumpul sales 14k & 15  dalam tempoh 2 bulan melayakkan diri untuk jadi director.

DIR = director.
Ahli yang sudah berjaya melepasi DIQ. Sudah ada 15atau lebih ahli dalam kumpulan. Wajib maintain sales minimum 3k sebulan

lagi... 013 973 3779

Sunday, 24 July 2016

Anda Berharap Income Masuk Ribuan Lepas Sebulan Join?

‪#‎MOTIVASIDIRI‬
*****************
KENAPA KITA BOLEH SABAR UNTUK KAYAKAN ORANG LAIN ? TAPI.. TAK BOLEH SABAR DALAM USAHA UNTUK NAK KAYAKAN DIRI SENDIRI..!!

- Ramai yang mudah putus asa bila berbisnes.. Ada cabaran sikit dah nak 'give up'. Sales drop sikit dah down, lemah semangat.
- Orang kutuk dan sindir sikit dah tak boleh tahan.
- Baru sebulan berniaga dah harap dapat pulangan beribu-ribu.
-Tak sampai setahun dah kecewa sebab tak dapat income 5 angka.
- Harapan tinggi menggunung.. tapi bila dilanda badai sikit.. pun dah mula rasa goyah.
- Harap berniaga semua nak mudah saja.. Tak sanggup nak usaha lebih. Tak sanggup nak berkorban masa dan tenaga. Keringat dan air mata apatah lagi. Semua nak mudah-mudah saja, tapi hasil nak yang besar-besar belaka.
- Sedar ke tak ? 

Friday, 22 July 2016

Kelebihan Groupon

Groupon adalah kupon online yang berguna untuk memperluas promosi produk anda dengan cara memberikan kupon-kupon diskaun kepada pelanggan.

Groupon adalah perusahaan antarabangsa, sehingga sangat sesuai bagi anda yang ingin mempromosikan produk antarabangsa.

Untuk lebih detail tentang groupon anda bisa membuka groupon.com.my. Groupon akan memberikan email kepada pengikutnya tentang kupon-kupon diskaun produk dari pelbagai syarikat.

Yoshi tahu pasal groupon ni pun dari  rancangan SIS yang diacarakan oleh Haliza Helmi.

Thursday, 14 July 2016

Menjual Tupperware Online.

Assalam,
Recently... abam jepun ada terima private message dari bebarapa orang...
Soalannya... "Saya tengok ramai orang jual online harga ahli. Mcam mana nak dapat untung...?"

baca bawah ni...

Sunday, 10 July 2016

Berita Baik! Sempena Balik Raya

Assalamualaikum,

Apa khabar peminat tupperware sekalian?

Seronok beraya?

Raya tahun kali ni saya bersama dengan keluarga mertua.

Tak sempat lawat keluarga di Pahang sebab diorang pun cuti pendek.

Raya kedua dah balik Kuantan...

Saya, kami... beraya di Melaka tahun ni...

Tema oren tahun ni... oren tapi tak sedondon. Unik kan?




Mana-mana pun MESTI guna Tupperware!





Sedara mara belah isteri saya tak ramai kat melaka ni... kurang dari 10 keluarga dari yang saya kira la...

Apa pun meriah juga tahun ni... balik SP ada ramai kawan datang berkunjung. Terima kasih ya!

Yang sudi hantar kad raya pun ramai...



Sebelum balik SP, sempat la singgah breakfast kat Restoran Jejantas Sg. Buloh. Tempat ni selesa. Ada fast food dan juga makanan berlauk...


Alang-alang, jalan tak jem, saya singgah Penang kejap. Makan angin... lalu kat jambatan baru. Jambatan ke dua Pulau Pinang.


Clear kan?
 Langsung tak sesak ke penang lalu jambatan ni... Best sangat!




 Syok tau Penang!

Esoknya.... raya ke empat... Kami pergi beraya sekitar SP. Isteri saya ni jenis tak kuat berjalan... kejap je dah letih... hehehe... Dah la lepas beraya pergi shopping kat Giant pulak tu... En.Husband nak memasak untuk tetamu malam tu... hehehe...

Orang sebelah dah letih...

Done memasak! Spaghetti Lobster by TupperChef Inspire Cookware

Malam ni... 10/7/2016 ada Dilwale di TV3 9.00 Malam. Jamu tetamu dengan kuih raya dalam tuppy. Syok kan?
 PENGUMUMAN!
ORDER tupperware dengan JUMLAH NILAI RM300 ke atas ada SURE WIN prize!
Haa... ORDER BANYAK2 TAU!
 Nak jimat? Daftarlah jadi ahli ye!




#throwback

Monday, 4 July 2016

Salam AidilFitri 2016


Bulan puasa tahun ni agak mencabar.

First time merasai bulan ni dalam suasana berumah tangga.

Perasaan? Hmm... OK lah... sesuatu yang baru...

Apa pun saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua pelanggan kerana

sudi sokong saya dalam bisnes ni. Terutama customer yang rajin membeli dengan saya tanpa jemu...

Alhamdulillah dengan duit bisnes ni, saya dapat membantu sebilangan individu dalam kerja-kerja amal

yang kami jalankan. Semoga anda dimurahkan rezeki dan tak jemu membeli dengan kami.


abis raya ni nak enjoy kat sini... hehehe... TIKET FREE