Menjual Tupperware Online.

Assalam,
Recently... abam jepun ada terima private message dari bebarapa orang...
Soalannya... "Saya tengok ramai orang jual online harga ahli. Mcam mana nak dapat untung...?"

baca bawah ni...



1. Cabaran biz online ni ialah persaingan harga. Ramai dealer2 sanggup jual harga ahli sebab still boleh dapat untung 3% komisen overiding. Means, beli atas nama downline.
Tapi skill menjual tu, kena lah cerita pasal kebaikan produk sekali... Gambar main peranan penting!


2. Nak jual set kadang2 susah, sebab orang berkira harga mahal. Jadi, solusinya... jual loose.
Kalau tak mampu keluar modal, ambil order dulu aka pre-order. Contoh satu set tu ada 6 canister harga retail 160. Bahagi la dua, jadi la 80 je.
Kalau customer nak murah, suh dia beli dua... offer la 140 atau 130 ke... Paling bagus... suruh dia daftar ahli.

3. Bila untung jadi ciput, camne nak income besar? 
Time ni lah kuantiti main peranan. Kena jual banyak.
Camne nak jual banyak?
= jual murah & ramaikan ejen
Untung sikit tapi jual banyak akan menaikkan untung retail. 

Contoh,
Barang harga 200, harga ahli 150, patut untung RM50, tapi nak jual harga 200 payah dapat customer. Jadi jual la RM160... untung RM10 tapi jual 10set. Dah dapat RM100. 




Nak ramaikan ejen?
Offer dropship & membership.
Utamakan membership sebab jadi ahli banyak reward. Hadiah banyak boleh dapat bila achieve target, bila attend assembly meeting dll.
Dropship tu sebagai backup untuk kita luaskan market kita. Yelah, kita sorang promote takat mana je... kalau ramai tolong promote untuk kita, senang la skit kerja kan?

daftar ahli baru Tupperware


Pilihan hadiah percuma bila buat certain amount of sales

starter kit tupperware... dapat bila daftar ahli. Serendah RM78

4. Nak bertahan dalam biz online ni, kena konsisten dan persisten. Maksudnya, sanggup teruskan dan sanggup bertahan. Iklan tak putus2 walaupun ada buat biz lain. Kenapa kena buat camtu?
Sebab nak bina imej 'trusted seller'. 
Pembeli tu tak lekat terus kat kita.
Tapi dia sentiasa perhati kita. Walau dalam diam. 

Ada masalah nak jual?? Whatsapp saya, 013 973 3779. 
JOIN TEAM SAYA, saya bagi anda tips dan skill untuk PINTAS orang lain dengan cara paling bijak!

Promosi TERKINI...


4 comments:

  1. Nak tanya la..mak akak dia jadi ahli..tak pernah dia jual pun..banyak nya kami2 ni je yang order kat dia ..dia beli dan kami bayar kat dia pun harga ahli je..memang dia daftar jadi ahli untuk kegunaan kami semua anak2 nya..heheh..Tapi boleh ke kalau akak nak guna ID dia tu untuk berniaga macam awak ni..ke tak boleh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara teknikalnya TAK boleh... sebab ada certain stokis akan minta IC untuk beli barang.
      TAPI
      Kalau nak berniaga BOLEH je. Tapi make sure, bila beli barang, pastikan "empunya ID" yang beli... faham tak maksud "ayat" tu? ;) hehe

      Delete
  2. Assalam. Saya sebelum ni ahli tupperware. Tp x pernah pun upline atas guide n saya pun x pernah beli guna keahlian saya. Persoalan kat sini, boleh ke register skali lagi dan under orang lain?

    ReplyDelete
  3. Hai Hamima, maaf tak boleh. melainkan keahlian sudah expired atau email kepada mscustomercare@tupperware.com atas alasan tertentu seperti 'ingin menghentikan keahlian atas sebab peribadi'.

    ReplyDelete

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM