Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Friday, 29 July 2016

ISTILAH WAJIB TAHU OLEH AHLI TUPPERWARE

ISTLAH ni WAJIB korang yang dah jadi ahli DALAM TUPPERWARE tau... 

CST = consultan @ ahli biasa
- belum ada ahli atau baru ada satu ahli. Diskaun 25% setiap belian.

SCT = senior consultant. Ada dua atau lebih ahli qualified recruit.
Recruit = mendapatkan ahli baru

QR = Qualified Recruit @ Ahli yang berdaftar dengan pakej atau daftar ahli biasa beserta belian minima RM150

PTQR = personal team qualified recruit. Sama seperti QR tetapi direkrut oleh anda sendiri atau mana2 ahli dalam kumpulan anda.

DIQ = director in qualification.
Ahli yang sedang menyertai program kumpul sales 14k & 15  dalam tempoh 2 bulan melayakkan diri untuk jadi director.

DIR = director.
Ahli yang sudah berjaya melepasi DIQ. Sudah ada 15atau lebih ahli dalam kumpulan. Wajib maintain sales minimum 3k sebulan

lagi... 013 973 3779


Star Dir = Star Director. Satu pangkat Director yang telah melahirkan director dalam organisasi kumpulannya

AED = Star Dir. yang ada 5 atau lebih orang Star.Dir
ED = Exc.Dir = Exceutive Director
PD = Presidential director

Stokis/BCO = Business Centre Office. Tempat anda dapatkan stok tupperware secara sah.

Sales = nilai/poin jualan bagi setiap belian di stokis.

Twbiznet = ofis maya setiap ahli tupperware. Boleh tengok sales & komisen. Beroperasi pada jam 9pagi - 11.59 malam sahaja.
twbiznet.com.my

Purchase = belian

PWP = purchase with purchase
- belian bersyarat. Kena beli baranh lain dulu mengikut nilai tertentu untuk beli barang Exclusive Purchase

Exclusive Purchase. - barang/produk yang tidak boleh dibeli loose/berasingan. Mesti beli barang lain ikut kuantiti/tarikh tertentu dulu, baru boleh beli.

NETT - barang yang takde diskaun.

Product guide = buku panduan yang ada di tupperware.com.my yang menceritakan tentang produk & warranty serta mempamerkan common item.

Common item = produk yang sentiasa ada dijual. Adakalanya tak diletak dalam katalog.

Katalog = buku promosi produk yang ambil tempoh yang panjang (1-1.5bulan). Tidak semua barang dijual diletak dalam katalog.
Katalog tidak percuma. RM1 senaskah, RM6.50 sepuluh naskah. Lebih dari sepuluh naskah dikira 65sen sekeping.

Leaflet = lampiran yang sama seperti katalog tetapi hanya pamerkan produl yang dijual dalam jangka waktu yang pendek(0.5 bulan) Ada yang percuma, ada yang berbayar.

Level = salah satu PWP yang juga Exclusive Purchase. Lazimnya di muka surat kedua dari belakang.
Bukan untuk dijual sembarangan untuk pelanggan.
Syarat belian Level 1 sales RM520
Harga beli level 1 RM20
Harga jual RM50-70*
Syarat belian level 2 sales RM950
(Layak beli level 1 juga)
Harga beli RM25
Harga jual RM50-70*
# level juga boleh dibeli dengan belian 200naskah katalog

Hostess = pelengkap set level. Syarat belian sales RM730
(Juga layak beli level satu)
Harga jualan seperti katalog
Harga beli -25%

Set Level = Level 1+ Level 2 + Hostess

Tak paham?
Wasap 013 973 3779

2 comments:

Terima Kasih! ^_^