Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Friday, 29 July 2016

ISTILAH WAJIB TAHU OLEH AHLI TUPPERWARE

ISTLAH ni WAJIB korang yang dah jadi ahli DALAM TUPPERWARE tau... 

CST = consultan @ ahli biasa
- belum ada ahli atau baru ada satu ahli. Diskaun 25% setiap belian.

SCT = senior consultant. Ada dua atau lebih ahli qualified recruit.
Recruit = mendapatkan ahli baru

QR = Qualified Recruit @ Ahli yang berdaftar dengan pakej atau daftar ahli biasa beserta belian minima RM150

PTQR = personal team qualified recruit. Sama seperti QR tetapi direkrut oleh anda sendiri atau mana2 ahli dalam kumpulan anda.

DIQ = director in qualification.
Ahli yang sedang menyertai program kumpul sales 14k & 15  dalam tempoh 2 bulan melayakkan diri untuk jadi director.

DIR = director.
Ahli yang sudah berjaya melepasi DIQ. Sudah ada 15atau lebih ahli dalam kumpulan. Wajib maintain sales minimum 3k sebulan

lagi... 013 973 3779


Star Dir = Star Director. Satu pangkat Director yang telah melahirkan director dalam organisasi kumpulannya

AED = Star Dir. yang ada 5 atau lebih orang Star.Dir
ED = Exc.Dir = Exceutive Director
PD = Presidential director

Stokis/BCO = Business Centre Office. Tempat anda dapatkan stok tupperware secara sah.

Sales = nilai/poin jualan bagi setiap belian di stokis.

Twbiznet = ofis maya setiap ahli tupperware. Boleh tengok sales & komisen. Beroperasi pada jam 9pagi - 11.59 malam sahaja.
twbiznet.com.my

Purchase = belian

PWP = purchase with purchase
- belian bersyarat. Kena beli baranh lain dulu mengikut nilai tertentu untuk beli barang Exclusive Purchase

Exclusive Purchase. - barang/produk yang tidak boleh dibeli loose/berasingan. Mesti beli barang lain ikut kuantiti/tarikh tertentu dulu, baru boleh beli.

NETT - barang yang takde diskaun.

Product guide = buku panduan yang ada di tupperware.com.my yang menceritakan tentang produk & warranty serta mempamerkan common item.

Common item = produk yang sentiasa ada dijual. Adakalanya tak diletak dalam katalog.

Katalog = buku promosi produk yang ambil tempoh yang panjang (1-1.5bulan). Tidak semua barang dijual diletak dalam katalog.
Katalog tidak percuma. RM1 senaskah, RM6.50 sepuluh naskah. Lebih dari sepuluh naskah dikira 65sen sekeping.

Leaflet = lampiran yang sama seperti katalog tetapi hanya pamerkan produl yang dijual dalam jangka waktu yang pendek(0.5 bulan) Ada yang percuma, ada yang berbayar.

Level = salah satu PWP yang juga Exclusive Purchase. Lazimnya di muka surat kedua dari belakang.
Bukan untuk dijual sembarangan untuk pelanggan.
Syarat belian Level 1 sales RM520
Harga beli level 1 RM20
Harga jual RM50-70*
Syarat belian level 2 sales RM950
(Layak beli level 1 juga)
Harga beli RM25
Harga jual RM50-70*
# level juga boleh dibeli dengan belian 200naskah katalog

Hostess = pelengkap set level. Syarat belian sales RM730
(Juga layak beli level satu)
Harga jualan seperti katalog
Harga beli -25%

Set Level = Level 1+ Level 2 + Hostess

Tak paham?
Wasap 013 973 3779

2 comments:

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com