Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Tuesday, 28 June 2016

Minggu depan raya

Cepatnya...

Masa berlalu terlalu pantas.

Harap sempat capai target...

Korang dah beli baju raya?

Tupperware untuk raya dah siap?

Kesian kuih tu nanti... baru seminggu raya dah lemau, pecah-pecah...

Promosi hebat Julai ni...

TAPI kena DAFTAR AHLI dulu...

Baru dapat... bukan main-main tau!

Jangan segan2 whatsapp... 😉
013 973 3779

Saturday, 25 June 2016

Bertukaran Kad Raya

Assalamualaikum,

Bulan ni Yoshi terima banyak kad Raya...
Dalam 25 keping gitu. Nanti nak sangkut kat dinding la...

Baki kad raya Yoshi banyak lagi ni... sape nak??

Meh drop alamat kat ruang komen atau whatsapp 013 973 3779

Friday, 24 June 2016

Tupperware Malaysia: Leaflet Raya 2016

 NAK ORDER?? WHATSAPP 0139733779
 
 NAK DISKAUN?? WHATSAPP 0139733779















 NAK ORDER?? WHATSAPP 0139733779
 
 NAK DISKAUN?? WHATSAPP 0139733779

Tuesday, 21 June 2016

Assembly di Tupperware Sungai Petani Jun 2016

Assalamualaikum,

Nak cerita ringkas je...
Apa pun thanks sudi lawat blog ni...
Hari ni nak cerita pasal assembly baru-baru ni di stokis Tupperware Sungai Petani.
Saya memamng tak mau miss setuiap kali SQJ enterprise buat meeting.
Tiap-tiap kali datang mesti saya bertuah!
Dan... semua orang akan dapat at least satu hadiah dari centre owner Mr.Chew.

Duk belakang je... tapi tetap meriah

Akak ni sporting je... hehe... yang lain tu ala2 pemalu...
Macam biasa, setiap kali sampai, mesti buat LUCKY DRAW dulu...

Lepas tu barulah Mr.Chew akan buat announcement,
buat demo produk Tupperware,
bagi hadiah, kemudian share info promotion lagi, hadiah lagi... dan sampai lah penutup majlis ada hadiah lagi...

Tak sangka disebabkan blog ni naikkan nama stokis Tupperware Sg.Petani, saya dapat hadiah.
Terkejut sangat tiba-tiba masa Mr Chew tengah cerita pasal stokis dia ada orang komplen macam-macam, tiba-tiba dia panggil saya. rupanya nak bagi hadiah sebab dia cakap blog saya ni banyak update pasal aktiviti dan servis dia buat.
Terharunya rasa...
Sejujurnya memang saya suka dengan servis kat stokis ni. Walaupun barang cepat habis tapi layanan tetap baik dari staf-staf semua...
Sebelum pergi merembo kat bazaar Ramadhan, sempat saya jumpa Fasha Sandha jap kat karnival Sukur Selalu TV9 di Amanjaya Mall Sungai Petani.

tokey kedai...

Nampak tak booth saya kat tepi tu... produk for display only ye... nak order sila whatsapp 0139733779

Nak set ni? kena daftar ahli baru boleh beli...
013 973 3779

Yang ni pun sama... takde dalam katalog. Pakej untuk daftar ahli baru sahaja...

whatsapp saya TAU!

Ahli biasa punya starter kit. Mengancam tak?
whatsapp 0139733779

Kenapa perlu bayar lebih kalau boleh dapat murah dan lebih?

Monday, 20 June 2016

Susahnya Nak Qualify DIQ?

Assalamualaikum,

Entry kali ni saya buat ringkas sahaja.... dah separuh bulan puasa ni kan?
Siapa dah kurus?
hehehe...
Bila buat DIQ ni, insyaallah boleh jadi lagi kurus...

Ada orang tanya... apa benda DIQ tu?



DIQ = Director In Qualification
Bahasa senang faham nya... orang yang sedang menyertai program untuk melayakkan diri untuk naik pangkat jadi Director.

Apa hal nak jadi Director pula?
1. Bonus jadi lebih
2. Hadiah jadi lebih
3. SEGALANYA LEBIH!

Apa yang stress sangat nak jadi Director ni??
1. Kena complete sales 14k dalam DUA BULAN
2. Kena complete ada 15 ahli yang buat belian at least RM150 dalam DUA BULAN dan 6 daripadanya mesti di level 1.

bulan ni saya ada 2 orang

 Ada harapan ke nak jadi DIQ ni??
ADA!
1. Work hard
2. Work smart
3. TEAM PLAY

Lepas dah Qualify jadi apa?
1. Jadi Director! boleh enjoy baaaanyak kelebihan & bonus
2. Kena maintain team sales at least RM3000 sebulan
3. Kena jaga personal sales at least RM300 sebulan.
4. Kalau tak maintain? Jika miss out sebanyak 6 kali setahun, terus drop balik jadi senior consultant.

AIYYOOO... JADI MACAM MANA SAYA MAU QUALIFY dan MAINTAIN?
1. Cari customer yang genuine & product lover
2. Ajar customer untuk rajin promote dan ke stokis
3. ANDA WAJIB hadir assembly, meeting ataupun mana2 program ilmiah TANPA ALASAN!
4. TEBAL Muka, tebal Telinga, tebal Jiwa. = Poket TEBAL

Anda ada ciri-ciri dia atas? DAHAGAKAN KEJAYAAN!

013 973 3779 
 


Thursday, 16 June 2016

8 Cara Bina Team Berkualiti

Cara ini harus diterapkan dalam syarikat anda.
Anda sebagai boss perlu ingat, kejayaan anda bergantung pada kejayaan pekerja anda.
Jangan layan pekerja anda macam hamba. Mereka ada emosi. Jaga emosi mereka.
Dibawah saya tunjukkan 8 cara memantapkan team yang dikongsikan oleh “bussiness insider”.
.
.
Nak kaya buat bisnes seorang diri. Jika nak kaya raya, buat bisnes berjemaah.
Sebab itu anda perlukan team. Team yang akan bekerjasama untuk cipta kejayaan bersama anda.
.
.
#1. BERI KEBEBASAN.
Pekerja anda tidak suka dikongkong. Tetapi mereka wajib mematuhi perturan yang telah ditetapkan syarikat.
Beri kebebasan pada mereka untuk buat keputusan. Beri kebebasan untuk mereka beri pendapat mereka.
Kadang-kadang ada baik dan buruknya. Kita sebagai boss hanya perlu angguk-sngguk sahaja pendapat mereka.
.
.
#2. DENGAR DENGAN PENUH MINAT.
Dengar pendapat mereka dengan penuh minat. Hormati pendapat setiap pekerja anda.
Semua orang ada emosi. Jika anda sebagai boss mahu pekerja dengar percakapan anda, anda juga mesti dengar pendapat mereka.
.
.
#3. PERCAYA PADA PEKERJA.
Kepercayaan sangat penting jika anda mahu membina syarikat kerana jika anda tak percaya pada pekerja anda, susah untuk anda berjaya.
Betulkan ? Macam mana pekerja anda nak buat keputusan jika anda tak percaya ? Kan susah tu. Jadi, percaya pekerja anda.
.
.
#4. MAAFKAN KESILAPAN PEKERJA.
Setiap orang pernah melakukan kesilapan. Ada caranya untuk tegur pekerja dengan berhemah. Bukan bermaksud tak boleh buat silap langsung, kita kan manusia biasa.
Biarkan pekerja buat silap, tugas kita sebagai boss adalah baiki dan membina pekerja itu ke level seterusnya. Baru lah skill mereka makin lama, makin mantap.
.
.
#5. PELUANG KENAIKAN PANGKAT.
Beri peluang pada pekerja anda untuk membina kerjaya mereka disyarikat anda. Jangan biarkan mereka bekerja ditempat yang sama. Pekerja mahukan perkembangan.
Jika dia berada di tempat yang sama dalam tempoh masa yang lama, peratus untuk mereka berhenti agak tinggi.
.
.
#6. BERI PUJIAN DAN PENGHARGAAN.
Jangan puji bakat mereka, tetapi pujilah usaha mereka. Usaha adalah jauh lebih penting daripada bakat.
Jika anda puji usaha mereka, anda akan membuatkan lebih ramai orang untuk belajar dan berkembang.
.
.
#7. BERIKAN PEKERJA MASA.
Anda mungkin tidak boleh beri duit yang banyak. Tetapi anda boleh beri masa pada mereka. Masa peribadi mereka dan juga masa mereka belajar untuk pembangunan diri dan bisnes anda.
.
.
#8. BUANG EGO ANDA.
Zaman sekarang terlalu ramai boss yang mahu jadi pandai dalam syarikat sendiri.
Jika semua perkara anda mahu kedepan, anda nak menang, andalah seorang boss yang paling bagus bermakna anda sebenarnya telah gagal sebagai pemimpin dan pengurus. Meraikan team anda, bukan diri sendiri.
.
.
Kata-kata terakhir dari saya, tidak penting siapa yang memulakan tetapi sangat penting siapa yang bersama anda. Hargai mereka.
Bulid your team

Apa Sebab Orang Suka Join MLM?

Sebab MLM ni ada 3 feature yang hebat.

1) Family Bonding
Bila kita join, yg gagal kerana mereka suka bergerak secara solo, sedangkan MLM itu memberi maksud Membantu Lebih Menjayakan. Dalam apa2 bisnes selain MLM pon Base kita mesti kuat baru Income kita kencang. Dan semangat yang ditiupkan para trainer membuat kan mereka positif dan percaya akan perkara ghaib(Future Image)
 
2) Net Profit
Orang yang buat MLM x perlu keluar Modal yang besar, tapi boleh dapat keuntungan potensi pulangan seperti orang yang keluarkan Modal Yang besar. Bila dapat hasil, orang MLM tak perlu rolling duit yang banyak sebab kebanyakan mereka bijak menggunakan Media sosial yang percuma.
 
3) Konsep Adil
Bisnes selain MLM, income Seorang Agent tidak mungkin boleh memintas Master Dealer/Stokist. Sebab hanya satu bonus iaitu Komisen. Tapi dalam MLM mereka ada pelbagai jenis bonus dan INCOME dibayar setimpal USAHA. Upline kalau join 2 tahun lepas sekalipun kalau bergerak sebelah kaki je, Bonus tetap takde. Downline kalau join harini, kalau gerak Kiri dan Kanan (Binary) downline yang dapat Income. Perkara ni ada dikupas DAO jika kita selalu tengok video beliau.

Malangnya, MLM disamakan dengan Wajah Pyramid. Hakikatnya aliran Wang dalam dunia inipun berbentuk Pyramid. Dan Bangunan Yang kekal utuh hingga ke hari ini juga Berbentuk Pyramid. Hehehe..
Itulah dunia tiada yang sempurna, setiap bidang ada Good and Bad side.
Dan saya jalankan perniagaan Dropship + Network Marketing.


Saturday, 11 June 2016

Macam Best Tapi Tak Laku?

Bismillah,

Rata rata mereka yang baru bermula berniaga online suka dengan produk yang sedang fenomena.

Tengok macam laku ja, tetapi kenapa saya dah join tak dapat sales macam orang lain??

Apa jawapan anda?

Jawapan saya,

Tak salah memilih produk fenomena yang nampak macam sangat laku.

Apa persediaan anda perlu ialah
Belajar bab bab penting untuk menjual;

1) belajar menulis ayat iklan
Biasanya ayat iklan ini perlu mahirkan ayat iklan berbentuk
-info dan jual
-cerita dan jual
- skrip scanning
Ayat iklan sebenarnya fokusnya untuk minat pembaca dan mempercayai apa yang disampaikan.

2) belajar cara menulis ayat pm
Ini
Bab ber pm pm ini yang penting sekali bab melayan karenah mereka.
Jadinya pilih sebaik mungkin cara bersembang melalui tulisan.
Kesan layanan baik ini akan mempengaruhi jualan anda.

3) Bab menjaga pelanggan
Perkara ini banyak seller lepas pandang dan pelanggan yang tidak membeli
Sebaiknya tuan puan boleh fokus
Kepada skrip skrip follow upberbentuk info dan jual.

Kebarangkalian pelanggan membeli selepasmembeli biasanya boleh berulangkalo hingga 12 kali
Kebarangkalian mereka yang tak membeli akan terpengaruh dengan skrip info dan jual dari skrip biasa.

Jadinya,

Tiga perkara ini asas bagi anda yang nak meningkatkan sales untuk produk fenomena.

Perlu diingat sales bukan hanya dtg dari produk terbaik.

Tetapi ia datang dari sikap anda menulis, melayan, pelanggan anda
InshaAllah semuanya izin Allah taala

Formula Kejayaan: MESTI

Assalamualaikum,
Hari ni saya nak share sikit tips kejayaan dari seorang sahabat...
Formula kejayaan saya yang tetap tidak berubah dulu, kini dan selamanya iaitu M.E.S.T.I :-

M -
Matlamat Yang Jelas 
Mahu Yang Luar Biasa 
Mentor Yang Terbukti Berjaya 
Model Mereka Yang Berjaya
Misi Yang Jelas 
Maklumat Yang Betul
Memohon PimpinanNya Dengan Sungguh-sungguh sentiasa


E -
Elmu: Emosi + Ilmu = Penghayatan ilmu dengan emosi/ keinginan yang sangat tinggi/ amalkan ilmu dengan jiwa yang kental/ memahami & menguasai emosi diri sendiri, kekuatan dan kelemahan diri, mengenali emosi orang lain


S - 
Sistem atau Strategi memudahkan proses kejayaan kita, belajar sistem & strategi yang terbukti berjaya. 
Suka & sokong melihat kejayaan orang lain


T - 
Tindakan luar biasa dengan disiplin dan konsisten


I - 
Impian Yang Sangat Jelas
Imej Kejayaan yang dapat digambarkan
Invest Ilmu untuk berjaya
Ingat dari mana kita sebelum ini dan ke mana niat kita. matlamat kita dan kenapa anda lakukan apa yang anda lakukan.
*Formula diasaskan oleh ‪#‎DrAzizanOsman‬
NAK TANYA APA-APA?
Saya jawab dalam video.
Hantarkan kad raya ke;
Khairul Mukmin bin Sahrin,
579A Lorong Astana 19/2, Bandar Seri Astana, 08000 Sg.Petani, Kedah.

Sunday, 5 June 2016

Set Kek Raya Tupperware 2016

Hai,

Thanks buka blog ni...

Hari ni 1 Ramadhan.. 2016

Selamat Berpuasa! ^_^


TIPS: Minum banyak air ketika sahur dan bila masuk waktu berbuka. Air dulu... ya... Guna Tupperware Eco Bottle sebagai tabung air anda!

Tempahan Kek Raya Dibuka Ya!
013 973 3779

Yoshi~

Tupperware Raya Cake Set 2016

1. Small Goody Box with Cariolier(2) 790ml
2. Golden Velvet Choco Chips Cake 250g
3. Mocha Fruit Cake 250g
4. Gift Card



Friday, 3 June 2016

Tupperware Jun 2016 Pakej Daftar Istimewa

 Lagi beberapa hari je lagi nak masuk Ramadhan... 
Saya ucapkan selamat berpuasa dan selamat beramal...
DAN...
Tentulah tupperware ada OFFER sempena bulan al-Quran ni... ^_^

LEAFLET RAMADHAN 2016








CHECK OUT SET PENDAFTARAN TERBARU NI!