Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Monday, 20 June 2016

Susahnya Nak Qualify DIQ?

Assalamualaikum,

Entry kali ni saya buat ringkas sahaja.... dah separuh bulan puasa ni kan?
Siapa dah kurus?
hehehe...
Bila buat DIQ ni, insyaallah boleh jadi lagi kurus...

Ada orang tanya... apa benda DIQ tu?



DIQ = Director In Qualification
Bahasa senang faham nya... orang yang sedang menyertai program untuk melayakkan diri untuk naik pangkat jadi Director.

Apa hal nak jadi Director pula?
1. Bonus jadi lebih
2. Hadiah jadi lebih
3. SEGALANYA LEBIH!

Apa yang stress sangat nak jadi Director ni??
1. Kena complete sales 14k dalam DUA BULAN
2. Kena complete ada 15 ahli yang buat belian at least RM150 dalam DUA BULAN dan 6 daripadanya mesti di level 1.

bulan ni saya ada 2 orang

 Ada harapan ke nak jadi DIQ ni??
ADA!
1. Work hard
2. Work smart
3. TEAM PLAY

Lepas dah Qualify jadi apa?
1. Jadi Director! boleh enjoy baaaanyak kelebihan & bonus
2. Kena maintain team sales at least RM3000 sebulan
3. Kena jaga personal sales at least RM300 sebulan.
4. Kalau tak maintain? Jika miss out sebanyak 6 kali setahun, terus drop balik jadi senior consultant.

AIYYOOO... JADI MACAM MANA SAYA MAU QUALIFY dan MAINTAIN?
1. Cari customer yang genuine & product lover
2. Ajar customer untuk rajin promote dan ke stokis
3. ANDA WAJIB hadir assembly, meeting ataupun mana2 program ilmiah TANPA ALASAN!
4. TEBAL Muka, tebal Telinga, tebal Jiwa. = Poket TEBAL

Anda ada ciri-ciri dia atas? DAHAGAKAN KEJAYAAN!

013 973 3779 
 


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com