Susahnya Nak Qualify DIQ?

Assalamualaikum,

Entry kali ni saya buat ringkas sahaja.... dah separuh bulan puasa ni kan?
Siapa dah kurus?
hehehe...
Bila buat DIQ ni, insyaallah boleh jadi lagi kurus...

Ada orang tanya... apa benda DIQ tu?



DIQ = Director In Qualification
Bahasa senang faham nya... orang yang sedang menyertai program untuk melayakkan diri untuk naik pangkat jadi Director.

Apa hal nak jadi Director pula?
1. Bonus jadi lebih
2. Hadiah jadi lebih
3. SEGALANYA LEBIH!

Apa yang stress sangat nak jadi Director ni??
1. Kena complete sales 14k dalam DUA BULAN
2. Kena complete ada 15 ahli yang buat belian at least RM150 dalam DUA BULAN dan 6 daripadanya mesti di level 1.

bulan ni saya ada 2 orang

 Ada harapan ke nak jadi DIQ ni??
ADA!
1. Work hard
2. Work smart
3. TEAM PLAY

Lepas dah Qualify jadi apa?
1. Jadi Director! boleh enjoy baaaanyak kelebihan & bonus
2. Kena maintain team sales at least RM3000 sebulan
3. Kena jaga personal sales at least RM300 sebulan.
4. Kalau tak maintain? Jika miss out sebanyak 6 kali setahun, terus drop balik jadi senior consultant.

AIYYOOO... JADI MACAM MANA SAYA MAU QUALIFY dan MAINTAIN?
1. Cari customer yang genuine & product lover
2. Ajar customer untuk rajin promote dan ke stokis
3. ANDA WAJIB hadir assembly, meeting ataupun mana2 program ilmiah TANPA ALASAN!
4. TEBAL Muka, tebal Telinga, tebal Jiwa. = Poket TEBAL

Anda ada ciri-ciri dia atas? DAHAGAKAN KEJAYAAN!

013 973 3779 
 


0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM