Ini Buat Anda Yang Sibuk Tetapi Tiada Duit

Salah satu perkara penting yang ramai orang mahukan tetapi "struggle" untuk capai adalah Kebebasan Masa tetapi disertai dengan Kebebasan Wang.  

Cuba perhatikan sekeliling kita. Ada orang ada wang tetapi tidak ada masa, ada orang ada masa tetapi tidak ada wang tetapi yang paling parah ialah tidak ada wang dan tidak ada masa serta tidak ada masa beribadat. 
Anda boleh cakap wang tidak penting tetapi hakikatnya wang adalah alat yang bagus yang jika anda ada dan tahu gunakannya, anda lebih mudah capai kebebasan masa supaya anda boleh pilih untuk beribadat dan membantu ramai orang dengannya. 

Kebebasan masa dan wang adalah 2 perkara yang tidak akan diajar di sekolah atau universiti kerana sistem pendidikan kita mengajar supaya kita menjadi pekerja dan bekerja sehingga pencen. Umur pencen di Barat telah dinaikkan mencecah 60 tahun dan ada yang 65 tahun. Kita pun mungkin akan menurut sistem yang sama. 
Satu masa dahulu, saya pun hampir-hampir terikut sistem yang ada iaitu belajar pandai-pandai then dapatkan kerja yang "bagus". "Bagus" bagi setiap orang berbeza. "Bagus" bagi orang yang bekerja macam saya satu masa dahulu adalah RM1,500 - RM2,000 sebulan dan kita bandingkan dengan kawan kita yang dapat RM1,000 - RM1,500 sebulan.


Memanglah "rasa bagus". Tapi bila saya kenali mereka yang berniaga dan berjaya dengan perniagaan mereka, mereka bukan sahaja mempunyai bracket pendapatan ratusan ribu ke jutaan ringgit setahun tetapi mereka ada masa yang berkualiti dengan keluarga mereka. Mereka banyak buat sumbangan wang serta khidmat masyarakat serta mereka ada masa untuk solat berjemaah dan mengaji kitab.

Katalog Tupperware Malaysia Februari 2015


Bekas susu 1kg TIWI OT

Assalamualaikum n damai sejahtera hendakNya.
Ini stok dari Indonesia. TERHAD. Jika berminat, whatsapp segera.
RM40 sebiji. beli lebih dari sebiji, FREE pos
013-973 3779

Apa Tu Kegilaan Big Bad Wolf??

Damai sejahtera~!!
Konbanwa!!

Januari dah pun hampir melabuhkan tirai. Rasa macam cepat betul masa berlalu. Banyak kerja kena buat dan banyak juga kerja tak sempat nak buat.
Ada order yang bertambah dan ada juga order yang berkurang.
Yang penting rezeki tetap ada.
Anyway, tadi Yoshi masak dadih tau. Nak tengok?
Tonton di youtube jomtapauweh ya ;)
Nak tau jadi ke tak... kena tengok lah... hehehe...
By the way... kalau korang perasanlah... kalau perasan...
Ada tak ternampak status2 yang berbunyi macam "Big bad wolf is coming!!! nak pergi! nak pergi!"
Korang tengok lah, kat media sosial.
Kebanyakan kawan-kawan online saya ramai yang dah macam cacing kepanasan. Hahaha!

"Big Bad Wolf tu apa?"

Kalau korang nak tahu, Big Bad Wolf ni gedung buku. Tiap kali diorang buat sale, memang harga potong gila-gila! Bukan buku biasa-biasa tau! Buku yang best-best! Novel, motivasi, buku kanak-kanak...

Misaeng: Drama Korea Yang Unik

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya,
Sebenarnya Yoshi tertonton cerita ni kat 8TV, Khamis dua minggu lepas.
Masa 'ter'tonton tu dah episod kedua kot?
Tapi cerita ni memang betul-betul cought my attention. Menarik tau!
Mula-mula ingatkan movie ke ape. Rupa-rupanya drama 1jam setengah bersiri.
Epic juga cerita ni.
Saya bukanlah peminat K-Drama sangat. Last time yang paling suka pun cerita "Lovers in Paris".
Ntah berapa tahun dah tu. Lepas tu Gakshital a.k.a Bridal Mask. Tu cerita korea yang saya betul-betul minat and follow.

Usahawan Tupperware

tupperware
Wanita, pinggan mangkuk dan Tupperware merupakan sesuatu yang sangat sinonim. Ramai wanita yang meminati pinggan mangkuk dan Tupperware dan tidak kurang juga yang menjadikannya minat mengumpul sebagai satu hobi. 

Tiga Hal

* Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :        
          1. Waktu         
          2. Kata-kata     
          3 . Kesempatan        
         
* Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :         
          1. Kemarahan      
          2. Keangkuhan       
          3. Dendam   
         
* Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :       
          1. Harapan        
          2. Keikhlasan        
          3. Kejujuran        
         
* Ada 3 Hal yg paling berharga :        
          1. Kasih Sayang ..         
          2. Cinta         
          3. Kebaikan        
         
* Ada 3 Hal dlm hidup yg tdk pernah pasti :         
          1. Kekayaan  ..       
          2. Kejayaan          
          3. Mimpi         
         
* Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :         
          1. Komitmen         
          2. Ketulusan         
          3. Kerja keras        
         
* Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :
          1. Tekad         
          2. Kemahuan        
          3. Fokus
         
* Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
         1. Rezeki ..        
          2. Umur      
          3. Jodoh          
         
TAPI, ada 3 Hal dlm hidup yg PASTI :     
          1. Tua     
          2. Sakit 
          3. Kematian.  
         
Ya Allah, insan yg membaca ini adalah insan yg kuat, sabar, pengasih & penyayang - maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh badannya, jika dia melangkah, selamatkanlah dia, permudahkan & lancarkan segala pekerjaannya...  amiin

Promosi Mid Januari 2015

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya,

Berita baik kami terima dari HQ malam tadi.
Set yang laris bulan ni kini boleh dibeli dengan harga istimewa!
Tupperware Steamboat Set & Kids Party Set.
Syaratnya, kenalah borong lebih dari satu...
So, berpakatlah dengan kawan2 ke, saudara mara ke...
"Sepakat membawa berkat"
Betul tak?

Btw, ada beberapa orang customer Yoshi yang tanya... "Betul ke kalau tupperware rosak boleh tukar baru? Nak berurusan dengan siapa?"
Jawapannya; YA! TAPI tengok jenis kerosakanlah... Kalian boleh deal dengan ejen2 Yoshi seluruh Malaysia. Kuantan, Temerloh, Sg.Petani, Psr.Gudang, Kemaman, K.Trgnu, Seremban, Melaka, Shah Alam, Sg.Besar, Alor Setar, Kuching, Tawau dan banyak lagi!
Name list diorang ada kat tab 'order online'.




Caliph Busker di pentas AJL29

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya.

Malam tadi, 18 Jan 2015; rata2 rakyat Malaysia menonton Anugerah Juara Lagu 29.
Saya juga tak ketinggalan menonton.

Tapi nak panjangkan cerita, dalam perjalanan balik rumah, kancil yang saya pandu terlanggar belakanh sebuah kereta lain masa nak keluar simpang... Aii.. Cuai betul. Nasib baik semuanya ok. Sempat buat report dan balik tengok AJL. Tapi dah nak abis dah.

Apepun, saya ok dan tenang aja. Cuma nak cerita... Saya suka sangat persembahan Mojo malam tu!!
Pergh!!! Memang layak la diorang menang best performance!
Bukan sebab kesian atau terharu, tapi memang SERIOUSLY bagus!
Lebih baik dari vokalis asal!
Bukannya saya tak suka Aweera, tapi kalau buat bandingan mutu nyanyian, memang saya pilih Azmi!

Persembahan Shiela Amzah juga tak mengecewakan. Pemain Erhu tu pun nampak elok juga.

AJL29 dimenangi Joe Flizzow dan Sona-One dengan lagu dan lirik yang cukup puitis dan sangat beremosi. Walaupun persembahan mereka simple, tapi saya rasa mereka layak menang.

PS: Kenderaan masuk bengkel tapi bisnes tetap jalan. Syukur!
Ada sesiapa nak??
BEKERJA DARI RUMAH ! (o n l i n e) Terbuka kepada:
- suri rumah
- pelajar
- semua rakyat Malaysia yang memerlukan pendapatan tambahan
* sangat mudah
* bekerja pada waktu santai
* tiada bebanan
* tiada tekanan
* PENDAPATAN LUMAYAN RM200-RM500 !!

Mencari yang rajin,
Yoshi (tel: 0139733779)


Ujian Kepuasan Diri dan Hidup

1. Adakah Tuan & Cik Puan bahagia dengan tahap kehidupan, kewangan dan kejayaan Tuan dan Cik Puan sekarang atau selama ini?
Atau
2. Tuan & Cik Puan merasakan di dalam hati bahawa Tuan dan Cik Puan sebenarnya mampu atau boleh mencapai tahap kehidupan, kewangan dan mencapai lebih banyak impian yang diinginkan?
Cuba Tuan dan Cik Puan berikan markah untuk 10 aspek kehidupan ini.
Sila pilih jawapan antara 1 hingga 10 (1 OK dan Paling tinggi 10 adalah sangat sempurna hidup luar biasa)

Sheikh dan pemuda extrimis

Syeikh Muhammad Mutawalli al Sya'rawi (1911-1998 M, Tokoh Tasfir Mesir) ada menceritakan;

Aku telah berbincang dengan seorang pemuda yang mempunyai fikiran yang agak ekstrim , aku bertanya kepada dia: "Adakah meletupkan kelab malam atau tempat maksiat dalam sesebuah negara halal atau haram?"
Pemuda: "Sudah tentu halal dan di
bolehkan membunuh mereka."
Syeikh Sya'rawi: "Kalau kamu bunuh mereka dan ketika itu mereka tengah melakukan maksiat kepada Allah,apakah yang akan terjadi kepada mereka atau kemana mereka akan pergi?"
Pemuda: "Sudah tentu masuk neraka."

Syeikh: "Kemana syaitan ingin
membawa mereka?"
Pemuda: "Sudah tentu ke neraka,sebab itu adalah matlamat syaitan"
Syeikh: "Kalau begitu kamu dan syaitan bekerjasama dalam satu matlamat iaitu ingin memasukkan manusia dalam neraka."
Kemudian Sheikh pun mengingatkan pemuda itu satu hadis Rasulullah saw.
ketika mana lalu jenazah yahudi
dihadapan baginda, baginda bangun
dan menangis, sahabat bertanya "Apa yang menyebabkan engkau menangis ya Rasulullah?" Baginda berkata: "Satu jiwa telah terlepas dari ku dan menuju ke neraka!"
Syeikh: "Nampak tak perbezaan antara kamu dan Rasulullah saw. yang inginkan hidayah buat semua manusia dan menyelamatkan mereka dari neraka, kamu di bahagian lain dan baginda di lembah yg lain!"
Semoga Allah merahmati Syeikh Sya'rawi.

# Muhasabah diri:
Jangan biarkan saudara kita lalai dan menuju neraka, tugas kita membawa mereka kembali ke jalan kebenaran secara berakhlak. Jangan sesekali meninggalkan mereka dan akhlak adalah pintu dakwah.

jomtapauweh.com


Lelong Tupperware

Ready Stock

Sunrise Set RM65 (2 tumbler 500ml oren kuning + 2 bekas 1.2L oren kuning)
Eco Bottle 750ml with pouch RM30
Sweet Couple Tumbler 470ml(2) RM25

Kos pos percuma. Sms/whatsapp segera 0139733779




Hot Item Januari 2015

Inilah dia rupa barang panas awal 2015 ini. Saya nk bagi peluang untuk anda pilih dan order dengan harga istimewa bila anda whatsapp saya. 013 973 3779
Kenapa anda kena beli item ni?
1) Model BARU dari luar negara
2) Harga MURAH walaupun diimport
3) Stok TERHAD
4) Jimat dan ada WARANTI sepanjang masa
5) Sangan MEMUDAHKAN kerja anda di dapur dan menjimatkan masa.


Pakej Keahlian 2015

Assalamualaikum,
Atas nama Tuhan semesta alam yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Apa khabar semua?
Sudah tengok katalog baru 2015?
Jika belum, sudilah jenguk entri sebelum ini.

Ramai yang dah tulis sinopsis 2014 dikalangan blogger dan warga alam.maya terutama di media sosial. Satu kelainan tahun ini, orang dah tak bercerita pasal azam tahun baru lagi. Masing2 sudah mula bercerita mengenai kemajuan untuk capai sasaran untuk impian selama ini.

Tupperware Brands Malaysia juga sedang merancang tumbesaran besar untuk tahun ini(2015) dan dijangkakan lebih banyak promosi dan pembaikan dalam sistem pemasaran akan dilakukan.
Sebagai langkah pertama, bukan sahaja produk baru dilancarkan. Malah, pakej keahlian baru turut diperkenalkan.

Saya suka set ini. Ia sangat sesuai buat ibu-ibu muda yang baru berkecimpung dalam bisnes ini. Dengan adanya turbo chopper dalam set ini, lebih mudah untuk buat demo bagi penggemar party.
Anda sudah mendaftar? Suka sertai party tupperware? Atau... Anda seorang ibu yang mempunyai anak kecil yang baru nak belajar suap makan di mulut sendiri..??
Jika YA,
Inilah set yang PALING BAGUS untuk anda!

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM