Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Friday, 23 January 2015

Misaeng: Drama Korea Yang Unik

Assalamualaikum dan damai sejahtera hendakNya,
Sebenarnya Yoshi tertonton cerita ni kat 8TV, Khamis dua minggu lepas.
Masa 'ter'tonton tu dah episod kedua kot?
Tapi cerita ni memang betul-betul cought my attention. Menarik tau!
Mula-mula ingatkan movie ke ape. Rupa-rupanya drama 1jam setengah bersiri.
Epic juga cerita ni.
Saya bukanlah peminat K-Drama sangat. Last time yang paling suka pun cerita "Lovers in Paris".
Ntah berapa tahun dah tu. Lepas tu Gakshital a.k.a Bridal Mask. Tu cerita korea yang saya betul-betul minat and follow.



Okay, kenapa saya minat cerita ni?
Pertama; plot dia sangat luar biasa. Semua watak nampak penting dan semua main peranan agak besar. Cerita ni lebih realistik berbanding cerita lain. Kita boleh tengok gaya hidup masing-masing, luar dan dalam pejabat. Dulu masa saya keje dalam pejabat, watak-watak tukang bodek, yang sukakan perhatian, yang jenis tunduk cakap boss dan lain-lain semua ada dalam cerita ni.
BETUL!

Ringkasan cerita ni...
Dari kecil lagi Jang Geu-Rae suka sangat permainan catur 'baduk'. Benda itu lah obses dia ibarat segala-galanya kepada Jang Geu-rae. Tetapi apabila dia gagal mencapai impiannya untuk menjadi pemain profesional baduk, Geu-rae terpaksa tinggalkan kampung dan masuk dunia sebenar bersenjatakan tidak lain hanyalah kesetaraan peperiksaan sekolah tinggi di dalam resume. Melalui sokongan seorang kenalan, beliau mendapat diupah sebagai seorang pelatih di One International, sebuah syarikat perdagangan yang besar.

Di sana, Geu-rae bertemu bosnya, pengurus Oh Sang-Shik, seorang yang gila kerja dan mempunyai personaliti yang agak baran. Dia dihantar ke syarikat tu bersama dengan 2 orang lagi rakan pelatih. Ahn Young-yi seorang perempuan yang lebih berpendidikan, dan Jang Baek-gi, rakan yang geeky yang bercita-cita tinggi. Geu-rae belajar untuk mengemudi dan menyesuaikan diri dengan budaya korporat, dengan berpandukan catur baduk.


Tapi cerita ni tak fokus pada Geu-Rae saja. Tapi dia ibarat narrator dalam cerita ni.
Saya bagi 5 bintang untuk cerita ni sebab;
1. Lakonan yang baik
2. Watak yang pelbagai
3. Situasi hidup yang pelbagai
4. Plot yang unik(banyak kejutan)
5. Infotaining 

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com