Selamat Hari Raya

Maka dengan ini genaplah setahun kami bersama anda...

Petua-petua Berniaga Cara Rasullulah

✿Menggalakkan Orang Lain Berniaga✿

Rasullulah saw sering menggalakkan dan membantu orang lain berniaga.

Antara buktinya ialah sabda-sabda Nabi berikut :
"Berusaha untuk mendapatkan yang halal adalah satu kewajipan, disamping tugasan yang telah diwajibkan " ~ Riwayat Baihaqi

"Tidak ada satupun makanan yang lebih baik daripada yang dimakan daripada hasil keringat sendiri" ~ Riwayat al-Bukhari

"Peniaga jujur dan boleh dipercayai akan bersama-sama para nabi,para siddiq dan para syuhada " ~ Riwayat al-Bukhari

"Allah memberikan rahmat kepada setiap orang yang bersikap baik ketika menjual,membeli dan membuat pernyataan" ~ Riwayat al-Bukhari

Bersahur Dengan Lacto Fibre

Damai sejahtera,

Apa khabar semua...
Hari ini dah pun masuk hari ke5 terakhir Ramadhan.
Tapi rasanya masih belum terlambat untuk saya berkongsi rahsia kekal segar sepanjang hari.
Tentunya produk dari Tupperware Brands...

Lacto fibre
Bagus untuk cuci usus, penghadaman dan menyingkirkan lemak jahat.
Mudah disediakan dan harganya sangat berpatutan.

Fitrah Kemanusiaan

Damai sejahtera,
Segala puji tuhan semesta alam yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,

Pertamanya saya nak ucapkan tahniah kepada para downline/rakan bisnes yang sudi menyahur cabaran baru2 ini... dah ada pun 2 orang yang sangat pantas dan menang cabaran tersebut. Maka untuk minggu terahkir Julai 2014 ini, saya lancarkan satu lagi cabaran...

Untuk Direktor
3 Team Rekrut + RM3000 Team Sales

Untuk Konsultan
1 Rekrut + RM1000 Team/Personal Sales
HADIAH KALI INI TENTUNYA LEBIH ISTIMEWA

Baiklah, entry kali ini adalah sebagai peringatan kepada diri dan semua...

Contest: Cabaran July 2014

Damai sejahtera,
Segala puji tuhan semesta alam yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,
Hari ini masih hidup dan masih dilimpahkan kurnia rezeki dari Nya.

Saya ada terbaca status seorang rakan di FB.
Ia mengingatkan saya pada ketika saya tak berduit dahulu. Pernah pada satu tahap hutang saya terlalu banyak hinggakan saya rasa nak mencuri.
Tapi syukurlah ada kawan2 dan keluarga yg sering mengingatkan saya kpd tuhan.
Untuk beberapa ketika saya pernah terfikir untuk menjadi peminta sedekah. Namun disebabkan integriti demi menjaga air muka kerana ada tahap pelajaran yang agak tinggi saya terpaksa cover skit kemiskinan saya.
Adakah ibubapa saya x bantu?
Mereka benar2 nk bantu. tetapi disebabkn pendirian saya yg enggan kerja makan gaji. maka saya usahakan juga untuk kambus balik hutang2 saya. 

Semuanya bermula dengan sistem dropship@ perniagaan tanpa modal. dapat untung dari mempromosikan produk org lain.
Dari situ saya mula raih duit sikit2. Tapi masih lagi x cukup.
Kenapa?
Bukan sebab untung sikit atau hutang banyak. Tetapi sebab gagal mengurus wang dan masa. Bangun lewat, tak simpan duit.
Sehinggalah saya ke seminar minda jutawan.
Barulah saya belajar selok belok realiti kehidupan. Dari situ saya nampak semua disekeliling saya adalah peluang. Walaupun cawan plastik atau kertas akhbar tepi jalan.

SEMUAnya boleh buat duit.
Soalnya? Bagaimana?
Platform!!
Orang yg berjaya harus bijak memilih peluang dan mencari platform. Itu bezanya dengan orang miskin dan peminta sedekah. Sikap berputus asa terhadap diri sendiri tak akan anda ke tahap yg lebih tinggi. Kegigihan dan impianlah yg akan berikan anda kebebasan!

Kalau mkn gaji, tiap bulan sampai je payday kita akn dpt gaji yg kita deal masa apply keje dulu.
Tak mcm mniaga. Meniaga ni betol2 mengharapkan rzki dri Allah, harini melonjak mungkin esok bungkus. Betol2 mengharap ehsan dri Dia.

Ada seorang direktor berkata kepada saya, "Saya buat bisnes ni utk ubah nasib family" Betul ke? Kalau ya, kenapa buat 3k je? Dah rekrut sampai lebih 16 org still buat kerja sorang2?
Betul ke serius?
masa mula2 join. rekrut giler2. sale sampai 14k dlm 2 bulan. pastu bulan berikutnya, sale maintain 3k je... rekrut ntah ke mana... pastu asik dia je yg mborong. downline x gerak2. rasa2 btul ke org camni serius nk bantu hidup keluarga. reason or result?
Bulan ni ada 2 contest. Satu dari saya #jomtapauweh dan satu lagi dari Tupperware Brands Malaysia sendiri... yang saya punya contest simple je... sila tonton video untuk maklumat lengkap...asasnya...
1 Rekrut
+
RM500 Personal Team Sales
 
Yang selfie ni dari Tupperware Brands Malaysia sendiri
Mini Eco Bottle (310ml)
Eco Bottle (3) 310ml RM45.00
Eco Bottle Flip Top (2) 1L RM54.00
Eco Bottle Berry Burst (2) 750ml RM45.00
Eco Bottle Tropical (2) 750ml RM45.00
Ecobottle (2) 500ml RM34.00

Tupperware July 2014

















HOT Item Julai 2014

Setakat ini, permintaan paling banyak...

kolaj tupperware malaysia julai 2014 photo collageTUPPERWAREJULY2014_zpsc9635ce0.jpg

Pray for Gaza

Assalamualaikum,
dalam bulan puasa kali ini banyak betul cabarannya...
selain dari menahan nafsu dan kelekaan terhadap FIFA 2014.

Umat Islam di Gaza diuji dengan kesengsaraan. Ramai diantara kita di Malaysia yang menderma untuk bantuan. Tak kurang juga dari sokongan doa...

Tetapi...
Qunut nazilah nak hancurkan musuh Islam, nak hancurkan yahudi kononnya... tapi sampai sekarang Allah SWT masih tak izinkan dan puak yahudi tak hancur2 lagi dan masih lagi membunuh orang Islam di Palestin.

Mana silapnya?
Kenapa umat Islam masih susah nak dapat bantuan dari Allah sepertimana zaman Nabi dan para sahabat dulu?

Yang sebenarnya..
kita tak dapat bantuan Dari Allah..
sebab kita (termasuk aku), tak buat kerja yang jadi sebab dapat bantuan dan Rahmat Allah..
kita tak mulia dan jadi hina..
sebab kita (termasuk aku lagi sekali), tak buat kerja yang jadi sebab dapat mulia dan tidak hina..
Orang puak yahudi tak takut kalau kita lebih ramai dari mereka walaupun dengan jumlah yang berlipat kali ganda..
Tapi puak yahudi ni takut bila mana semua orang Islam solat Subuh berjemaah di Masjid @ surau sama ramai macam mana solat Jumaat....

Macam mana nak dapat bantuan Allah kalau umat Islam (lelaki) masih belum berhubung dengan masjid?
Tidak berjemaah di masjid?
meninggalkan amal2 masjid? sehinggakan kadang solat subuh pun terpaksa diqada'kan atau lebih sedih lagi ditinggal terus!
Macam mana nak dapat bantuan Allah kalau amal agama yg paling basic pun sudah gagal..

Awas, kita tidak akan terlepas dari pertanyaan Allah, apa yg kita lakukan terhadap agamaNya
disaat agama disiat-siat oleh umat Islam sendiri..
Takkan nak jawab,
Sekurang-kurangnya saya dah doa dah.. saya dah salur bantuan ke tabung Gaza saya ambil peduli juga soal umat Islam..
"Sekurang-kurangnya" kamu cakap????????

Saudara...
Sebenarnya terdapat perbezaan antara BANTU UMAT ISLAM dan BANTU ISLAM.
Kamu beri sumbangan dan bantuan kepada umat Islam di Gaza, kamu baru bantu umat ISLAM, belum bantu ISLAM.
Kamu beri sedekah dan bantuan pada pelajar-pelajar agama di Madrasah , kamu baru bantu umat Islam, kamu belum bantu agama Islam....
Bantu umat Islam, orang kafir pun boleh buat..

Ronaldo sanggup jual kasut emasnya semata-mata mahu bantu umat Islam di Palestin tapi dia belum membantu agama Islam..

Bagaimana nak bantu agama Islam?
USAHA ATAS IMAN YG SOHEH dan USAHA ATAS AMAL YG SOLEH...
Untuk diri sendiri dan juga orang lain..
Itu baru dinamakan, KITA TELAH BANTU
AGAMA ISLAM...

Usahakan bagaimana suasana Iman di zaman para sahabat r.hum dapat kembali lagi..
Barulah bantuan Allah akan bersama kita. In shaa Allah

Tahukah Anda?
Para pelanggan McDonald's di Malaysia menyumbangkan 10% kepada McDonald's USA.
5% promotion fees & 5% royalti.
Ingat, 10% daripada gross sale, bukan profit.
McDonald's USA seterusnya menyumbang kepada Jewish United Fund, satu dana yang menyokong usaha ketenteraan Zionis Israel.

Ini berita tahun 2013.
Setiap bulan McDonald's Malaysia terima 12 juta orang pelanggan, bersamaan 400,000 orang sehari.
250+ outlet McDonald's di seluruh Malaysia.
Andaikan setiap pelanggan ambil set paling murah,
McValue Meal @ RM 5.90
400,000 x RM 5.90 = RM 2,360,000 sehari gross sale.
Maka jika sumbangan 10% daripada gross sale,
RM 2,360,000 x 10% = RM 236,000 sehari dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish United Fund.

Sebulan ?
RM 236,000 x 30 hari = RM 7,080,000 sebulan dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish
United Fund.

Setahun ?
RM 7,080,000 x 12 bulan = RM 84,960 ,000 setahun dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish
United Fund.

Ini baru sumbangan anda melalui McDonald's.
Starbucks ?
Coca Cola ?
Danone ?
Nestle ?
Lagi, dan lagi, dan lagi...

Jadi, saya nak tanya, berapa RM yang anda mahu sumbang untuk Zionis ?
Berapa RM yang anda mahu sumbang untuk membeli peluru dan bom yang membunuh rakyat Palestin ?
Kalau tak terasa apa-apa, I don't know what to say anymore.

I rest my case.
Teruskan makan, teruskan menyumbang... Untuk
zionis...
Sekian & terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca sampai habis.

PS : Feel free to tag yourself or to share or whatever.

#savepalestine #pray4gaza

Jubilee 2014

********** GOOD NEWS!! **********
JUBILEE yang ditunggu tunggu
Sudah tiba!! Tiket masuk cuma RM225 sahaja!! 
comprises:
RM200 - Lunch & Hi-Tea for 2 days + Tupperware productS
RM25 - Exclusive T-shirt

Boleh dibeli di semua stokis seluruh Malaysia

MENARIK!!
Tawaran GALA DINNER khusus untuk Director yang capai RM10k team sales bulan ini(Julai 2014) akan layak masuk FREE 
Hubungi segera untuk sertai bersama!!
0139733779

Peralihan Hos Gambar

disebabkan berlaku peralihan hos gambar oleh google, maka saya terpaksa mengedit semula kod & link dalam blog ini. kalau ada gambar yg anda tak dapat lihat tu maknanya entry berkenaan belum di-edit.
HARAP MAKLUM

Untuk sementara waktu, anda boleh ikuti perkembangan semasa di facebook fanpage kami :) 

Best Value Item

Order sekarang kerana stok tak banyak dan HARGA ISTIMEWA untuk anda!!

Salam Ramadhan 5 Tips Bulan Puasa

Salam Ramadhan semoga diberkati. Bagi memastikan kesihatan yang baik dan pemakanan berzat yang mencukupi semasa musim puasa, ikuti tips ini:

1. Kekal penghidratan
Semasa Ramadhan, adalah dinasihatkan untuk minum air sebanyak mungkin sebelum, semasa dan selepas waktu makan.

2. Berbuka puasa anda perlahan-lahan
Berbuka puasa perlu beransur-ansur. Bermula dengan air, pembuka selera kecil panas seperti sup, salad ringan dan yogurt atau cawan kecil jus segar dan juga 2-3 tarikh adalah disyorkan. Tarikh telah mendapat populariti dalam Ramadhan, kerana mereka tinggi gula buah-buahan, serta berkhasiat kerana mereka dipenuhi dengan magnesium, kalium dan serat.

3. Elakkan makanan masin dan manis
Makanan yang perlu dielakkan pedas, masin, dan makanan yang diproses seperti makanan dalam tin dan produk dibungkus. Lebih cepat tubuh rosak makan ke bawah, lebih cepat anda akan mendapat lapar. Ini bermakna bukan bijirin sarapan yang manis, cuba oat dan buah-buahan.

4.Pastikan keseimbangan
Makanan yang seimbang adalah penting untuk memastikan anda mendapat nutrien yang mencukupi untuk memastikan sistem imun anda dan berjalan. Makanan Kuasa seperti bijirin, barli, gandum, oat, beras gandum dan kekacang seperti lentil atau kacang dan produk segar seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan kentang yang rendah gula, dan karbohidrat yang tinggi kompleks, yang masih berada dalam sistem anda untuk lebih lama, mengurangkan lapar sepanjang hari. Protein sumber yang kaya seperti daging tanpa lemak, ikan, telur, susu, kacang atau biji juga boleh membantu untuk menstabilkan tahap gula dalam darah, yang seterusnya boleh membantu keinginan dibendung.
 

5. Senaman
Cuba untuk lakukan sekurang-kurangnya 30 minit senaman setiap hari di bulan Ramadhan dan pastikan untuk hidrat dengan banyak cecair. Ini membantu membakar kalori dan meningkatkan stamina seseorang. Masa terbaik untuk bersenam secara sederhana adalah satu jam selepas anda berbuka puasa dengan sesuatu yang ringan seperti berjalan, berjoging, berenang, atau yoga.

Hot Item July 2014

PM utk runding #jomtapauweh 0139733779

01 Snowflake Square Round (4x400ml+4x800ml) RM124.80
02 Small Round Server 4x400ml RM37.40
03 Rice Dispenser+Green Cozy Nest RM295

04 Rice Dispenser+Purple Cozy Nest RM295
05 Ramadhan Set (Beg+tumbler 470ml+bowl 1.5L) RM46.10
06 Snack It 2x1.75L RM94.80
07 Raya Cake Set RM69.50 (buy 4 free 1)
08 Blossom Serveware Fullset RM249
09 One Touch Vibrance (4x1.4L+2x3.0L) RM144.90
10 Deep Plates 6keping RM72.00
11 Pink Pour Serving Set (Pitcher 4.2L+4mugs) RM123.80
12 Purple Water Dispenser 14.5L RM131.20
13 310ml mini Eco bottle (3) RM45
14 Garlic-n-All-Keeper 3.0L RM65.00
15 Large Stor-n-Pour 650ml 3biji RM68.40
16 High Handolier(1.5L)+Thirsquake tumbler(900ml) RM97.40


PS: Dealer wanted!!

Katalog Tupperware Julai 2014


Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM