Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Wednesday, 30 April 2014

Robert G Allen di Malaysia!

Serius dengan bisnes online? Sukakan pendapatan pasif? Robert G Allen adalah pakar bisnes online dan pendapatan pasif. Beliau akan datang ke Malaysia KHAS untuk anda!!!
Seminar bersama beliau akan diadakan pada 11 Mei 2014.
Hubungi rakan saya;
Saudara Allen Kang untuk dapatkan tiket masuk. RM98
PS: Dapatkan tiket khas bernilai RM47 dengan menjadi 5 org pertama menghubungi kami! :)
Klik untuk Tonton Video

Monday, 28 April 2014

Pantun Ilmu dan Kejayaan

Zikrullah amalkan sentiasa,
Ikatan hamba berpisah tiada,
Agar terhindar segala dosa,
Sentiasa penuhkan ilmu di dada.

Kasih Allah kepada hamba,
Tiada putus sangat berharga,
Meniti hidup usah kecewa,
Teruskan hidup hingga berjaya.

Jangan lalai kejayaan ditempa,
Semua itu perjalanan jua,
Husnul Khatimah tertanam cita,
Moga doa diperkenan jua.
Amin...

Isnin 28 Jamadil Akhir
1435.
Karya ustaz ASJA

Friday, 25 April 2014

Pakej Keahlian Aktif

Bismillah...

Sejak dua menjak ni ramai yang ada masalah dengan keahlian. Ada yang daftar dengan keahlian biasa. Tapi gagal nak aktifkan akaun.
Maksudnya?
Lepas daftar tak buat pembelian minima RM150 untuk aktifkan akaun. Nak beli sikit boleh, tapi kalau nak keahlian tu tahan lama...atau paling PENTING...DAPAT KOMISEN... wajib buat pembelian sulung dengan nilai minima RM150...wajib...essential!

So, bagi mengatasi masalah ini...saya sangat2 galakkan, kalau anda nak daftar keahlian ambil pakej #jomtapauweh Active Member Set ni...
Nilainya cuma RM190. Dan barang2 dalam ni sangat mudah untuk dijual semula atau pakai sendiri.
Dalam set ni ada;
1 Microwavable Lunch box
4 Thirst break tumbler
1 One touch topper large (2.0L)
1 One touch canister small (2.0L)
+ Kit bag set

JIKA
Anda SERIUS untuk BISNES...
Saya sangat-sangat cadangkan supaya anda ambil pakej Treasure Box


Tuesday, 22 April 2014

Tupperware Malaysia Incentive Trip 2014 Kunming

ini cuma poster rekaan saya dari bahan asal yang Tupperware Brands (M) Sdn.Bhd e-mail kan
I know many of you and your downlines are guessing and waiting with excitement to know the destination of our 2014 Incentive Trip.
The wait is over. The chosen destination for 2014 Tupperware Brands Incentive Trip is…
Jeng! Jeng! Jeng !!!!
A cultural & scenic masterpiece blessed with UNESCO Heritage site – KUNMING, China! 
Challenge Period
Starting April 2014 till August 2014. And here are the mechanics.
Syarat-syarat kelayakan bagi trip insentif Tupperware Brands Malaysia 2014 ialah:

Thursday, 17 April 2014

Set Kek Raya - Tupperware Raya Gift Set

RAYA CAKE GIFT SET dari TUPPERWARE BRANDS MALAYSIA
**open for corporate order**

Set ini mengandungi
1. Small Goody Box with Carrolier (2) saiz 850ml
2. Red Velvet Cake (1) 250g
3. Premium Mocha Cake (1) 250g
4. Gift Tag

̶H̶A̶R̶G̶A̶ ̶A̶S̶A̶L̶ ̶R̶M̶7̶4̶.̶9̶0̶

HARGA SPECIAL 1 Jun 2014 - 22 Jun 2014
RM65 PER SET
jika order lebih dari 10 set boleh dapat RM55 per set.
ORDER LEBIH 20 set ada EXTRA EXTRA DISCOUNT!!

contoh set kek tahun 2013

Syarat:
bayaran mestilah dibuat sebelum 1 Mei 2014
BELIAN SET MELEBIHI 20 SET layak FREE POS
*stok akan mula dipack pada 1 Jun 2014


TABUNG PENDIDIKAN : Towards Financially Freedom

Kupasan Buku & Seminar Secret of
the Millionaire Mind ~ T Harv Eker
(Perkongsian Mentor Lin)
**Amaran : Tidak sesuai utk mereka yg tidak meletakkan Financially Freedom (kebasan kewangan) sbg matlamat kewangan mereka.**
Dalam buku ni ada di sentuh tentang Tabung Pendidikan atau (Education Account) iaitu 10% dari income bulanan.. tabung ni sangat special kerana ia bukanlah tabung utk pendidikan anak2... tetapi ia adalah untuk pendidikan diri kita sendiri !!
Rich people constantly learn & grow; Poor people think they already know.
Later bila g ke seminar, rupa2nya kena dengar syarahan bab pengurusan kewangan 1 hari suntuk!! kerana katanya
"Until you show you can handle what you've got, you won't get any more!"
"Rich people manage their money
well, Poor people mismanage their money well"
So, katalah income anda (gaji +side income)adalah RM3500/bln maka 10% atau RM350/bln adalah untuk Pendidikan. Kena sambung belajar kat universiti ker??? Adoii malas la pulak yer... Hehe... Tak semestinya...

Sunday, 13 April 2014

Dropship Tupperware Malaysia

Assalam, sekali lagi mengulang entry tahun lepas berkenaan dropship...
Untuk tahun ini, atas permintaan ramai, saya BUKA PELUANG sekali lagi
Peluang untuk menjadi sebahagian daripada agen Dropship Tupperware

TIADA MODAL DIPERLUKAN
STOK TIDAK PERLU SIMPAN

TIADA YURAN KEAHLIAN

KATALOG PERCUMA SETIAP BULAN

INFO PANTAS PROMOSI TERBARU SETIAP BULAN
HADIAH BAGI SETIAP SALES BERJUMLAH RM500+
BIMBINGAN PERCUMA SECARA ONLINE DAN OFFLINE.


Hubungi saya Yoshi Berjaya
SMS/CALL/WHATSAPP 0139733779






Apa tu program dropship & consignment?
Ok, saya explain sikit.

Dropship
======
- kita jual barang2 kpd kawan2/jiran/sesiapa shj (ambik order shj)
- diberi katalog online dan website/blog utk tengok barang
- kalau katalog cetak kena bayar harga katalog. boleh beli di stokis Tupperware Brands Malaysia
- bila dapat order, penjual(saya) akan hantar terus by pos/courier ke pembeli
- atau anda ambilkan dan hantar ke pembeli
- pembeli bayar penjual(saya) secara direct
- dapat komisen atas jualan
- so, tak perlu keluar duit beli barang... sebab tu dipanggil "tanpa modal"...

Consignment
=========
- kita ada kedai atau tapak expo/lot promosi dalam hypermarket/booth
- tapi kita takde cukup barang atau tak cukup modal
- Pemilik barang(saya) akan letak barang saya di kedai/tapak anda
- kalau terjual, anda dapat komisen
- kalau tak terjual, lepas sekian2 masa, pemilik akan ambik semula
- biasanya tak perlu keluar modal
- tapi saya akan ambil 20-30% sebagai deposit...

beza besar dropship dan consignment adalah consignment biasanya kita ada kedai dan kita pegang barang dan kita pegang duit jualan.

kalau dropship, kita tak pegang barang... just katalog shj..dan tak pegang duit jualan... just dapat komisen shj

BERMINAT? Hubungi segera 0139733779. Whatsapp pun boleh...
Nak untung lagi besar?
Join/Daftar sebagai ahli...

Saturday, 12 April 2014

Pemasaran Internet

Assalamualaikum pembaca semua.
Terima kasih kerana masih membaca blog saya...

Bilakah kali terakhir anda melihat jutawan bercakap tentang Instagram , LinkedIn dan seumpamanya?
Kecuali tentang mereka memiliki atau melabur di dalamnya atau mereka adalah pakar-pakar yang boleh tarik dalam sekurang-kurangnya 100 pengikut sehari dari mana-mana platform .
Jika semua yang anda perlu seperti kebanyakan orang 10 -30 pembawakan(leads) setiap hari , ia BIASANYA tidak bernilai kepada masa anda yang cuba untuk belajar trafik dan strategi penjanaan pembawakan(lead generation). Ramai orang yang cuba untuk belajar perkara ini sementara bergantung kepada hasil untuk membina perniagaan akhirnya di dalam satu daripada 3 tempat.



Thursday, 10 April 2014

Sebab

Setiap ahli perniagaan atau entrepreneur WAJIB mempunyai SEBAB baru lah mereka boleh bertahan dan berterusan berjaya !
Wang bukanlah SEBAB utama bagi
seorang jutawan.
Jika Wang menjadi SEBAB maka ia tak akan berkekalan lama kerana mereka yang sudah mencapai tahap Jutawan memerlukan sesuatu SEBAB untuk mereka meneruskan legasi.
Maka senaraikan apakah SEBAB-SEBAB untuk kita terus berdaya saing dan meneroka lebih jauh dalam apa jua sebab.

Wednesday, 2 April 2014

Pertandingan "I want a Freezer Makeover!"



Tunjukkan dan beritahu kami betapa anda memerlukannya dan anda mahu boleh memenangi produk Tupperware untuk mengatur peti sejuk anda. 

Cara menyertai:
1. Daftar sebagai ahli. 
2. Beli set Freezer sekurang-kurangnya 1 set
Beli 3 set percuma 1 Beg Istimewa (Sah sehingga 10 May)


Tuesday, 1 April 2014