Thursday, 31 August 2017

Salam Kemerdekaan

Selamat menyambut ibadah korban.

Esok 1 September ramai umat Islam akan menyabut AidilAdha.

Sesuai sangatlah dengan masa kita sambut Hari Kemerdekaan Malaysia.

Semoga kita lebih menghayati dan menghargai kehidupan kita sekarang.

Thursday, 24 August 2017

Cara Paling Cepat Nak Buat Kek Coklat Lembap

 Kadang kadang datang masa teringin nak rasa kek choc moist kan?
Bagi saya pek yang akak ni jual sangat berbaloi. saya boleh dapat 3 bekas kek coklat lembab dengan pek yang harganya cuma RM10 ni...
Hasilnya pun cantik. yang paling penting,.. mudah nak buat.
Tambah lagu guna Tupperware Speedy Chef...
Jom tengok video ni...


MAHU HARGA ISTIMEWA? HUBUNGI 013 973 3779

Wednesday, 23 August 2017

Kenapa Usahawan Mudah Putus Asa?

Assalamualaikum semua,

Entry ni saya dapat dari e-mail En.Faisal Abdullah. CEO/Founder Nasihat Niaga. Perkongsiannya begini.

Salah satu sikap yang wajib ada pada seorag usahawan ialah mereka tidak mudah putus asa.

Gagal itu adalah asam garam dalam berbisnes. 

Usahawan yang berjaya tidak akan putus asa dan menjadikan kegagalan itu sebagai batu loncatan untuk mereka terus melangkah jauh.

Tapi kenapa ada saja usawahan yang mudah berputus asa?

Salah satu sebabnya ialah mereka tidak ada matlamat yang jelas.

Mereka tak tahu apa yang sebetulnya hendak dicapai apabila mula berbisnes. 

Tiada matlamat jangka pendek mahupun matlamat jangka panjang yang mahu dicapai.

Akhirnya mereka terpaksa berputus asa dan kembali kepada seorang yang tunduk kepada kegagalan buat kesekian kalinya.

Satu aktiviti yang dapat membantu mendapatkan matlamat yang jelas ialah dengan menulis impian.

Semua orang pasti mempunyai seribu satu impian. Tapi adakah mereka menulis impian tersebut di atas kertas dan berusaha ke arah itu?

Atau impian hanya tinggal impian. Datang dan pergi di dalam fikiran begitu sahaja.

Inilah yang perlu diperbetulkan terutama kepada usahawan yang mahu berjaya.

Proses menulis impian perlu dijadikan tabiat semua orang kerana ia adalah langkah pertama untuk mencapai kejayaan.

Impian inilah yang akan menjadi penggerak ketika mana saat ditimpa kesusahan.

Jika anda terfikir untuk berputus asa, ingat kembali impian yang sudah anda tulis. Terus bangkit segera mengejar impian tersebut.

Ramai usahawan yang telah berjaya menjadikan impian mereka sebagai ' BIG WHY ' untuk mereka terus bertahan.

Sebagai cadangan, setiap hari perkara anda perlu buat ialah :

1. Tulis semua impian anda di atas kertas dan bacalah ia sambil membanyangkan anda telah mencapai impian tersebut.

2. Sebelum tidur, baca kembali impian tersebut dan bayangkan anda telah meraikan impian tersebut.

3. Cerita dan kongsi impian anda kepada pasangan atau orang terdekat. Minta sokongan moral dari mereka

4. Tampal impian anda di tempat yang anda boleh lihat selalu sebagai peringatan.

Ramai orang juga masih tak tahu menulis impian dengan betul dan ada juga yang menulis impian yang tidak memberi manfaat kepada mereka.

Jika anda mahu cara yang lebih terperinci berkenaan strategi menulis impian ini, saya ada kongsikan dalam group meeting saya.

Untuk mendaftar sebagai ahli group, anda boleh klik link ini -> DAFTAR
atau whatsapp saya 013 973 3779

Tuesday, 22 August 2017

Dropship Tupperware

Hai... Assalamualaikum semua,

Hari ni ada terima seorang yang berminat nak join dropship Tupperware..

Sebenarnya Yoshi tak minat sangat nak ambil ejen dropship ni.
Sebabnya, sebelum ni dah ambil ramai.
Siap buat group whatsapp lagi.
Tapi krik krik je... sunyi... kadang2 bunyi cengkerik pun tak dengar.

Yoshi tak tahulah diorang ni sebenarnya nak cari duit ke tak?
Bila tanya, tak jawab. Ada yang kata, payah nak jual.
Tapi bagi Yoshi, itu semua alasan...
Lain kali, sebelum nak jual... tak kisah lah apa pun, survey dulu.

You all boleh try buat IKLAN ACAH dulu... contoh?
"Assalamualaikum, saya nak tanya pendapat. Kalau saya nak jual Tupperware online, ada yang sokong tak?"

Atau

"Ada top consultant Tupperware offer produk Tupperware dengan harga istimewa kepada saya. Jadi, saya fikir bagus saya ambil peluang ni untuk buat dropship. Apa kata kawan-kawan?"

Korang cuba la tengok feedback nya nanti. Kalau respon atau tindakbalasnya baik. Boleh la teruskan niat tu.

Kalau, korang berminat... ini yang korang kena tahu...

Tupperware ni produk dia bulanan, jadi tak semua barang yang customer minta tu ada.
Jadi...

Kita kena check dulu barang tu ada jual ke tak.
Cara dia, refer pada katalog. Katalog saya ada letak di blog, atau boleh refer di tupperware.com.my
Atau page fb saya facebook.com/jomtapauweh...
Status stok ada ke tak tanya saya...

Tentang harga...
Saya bagi ejen dropship diskaun 25% dari harga katalog
Item yang bertanda NETT tiada diskaun.

JUALAN
- Tiada jualan loose untuk item dalam bentuk set.
- item pwp(purchase with purchase) & exclusive purchase juga tiada jual loose.

Harga warna hitam pada katalog ialah harga jualan biasa. Harga yang ada warna merah, adalah harga promosi semasa untuk customer.
- ejen layak diskaun 25% dari harga promosi(yang warna merah)

Pos pula...
Ikut bajet customer & berat item. Harga pos saya akan beri setelah diketahui kuantiti order & kesegeraan customer.

Clear tak penjelasan setakat ni?
Sebarang pertanyaan tanya saya ye... 013 973 3779

Sunday, 13 August 2017

KAD AHLI KAK DAH EXPIRED KE?


Memang biasalah situasi ni,
Dulu join sebab ingat keahlian seumur hidup.
Tapi tidak... Tupperware dah tak bagi keahlian macam dulu.
Sekarang ni, semua ahli adalah consultant.
Semua ahli adalah sales force.
Maksudnya, semua pencapaian direkod.

Sekurang-kurangnya dalam tempoh setahun mesti beli/jual dengan jumlah RM600 setahun.
Bagi sesetengah orang, ia membebankan. Sebab daftar ahli cuma untuk beli murah.
JANGAN RISAU...
Keahlian yang dah expired tu boleh buka peluang anda untuk join semula dengan team lain.
SERTAILAH TEAM POWER!
Team kami bukan saja akan bantu anda kekalkan keahlian anda, malah boleh bantu anda melihat ruang tambah pendapatan.
Mungkin income anda dah cukup untuk tampung diri sendiri...
Tapi... apa kata anda guna income tu untuk buat amal jariah, bantu orang lain at least jadikan tabungan untuk anak dewasa kelak.
Tupperware adalah perniagaan yang boleh diwariskan.
Bayaran terus ke bank!

Jom semak keahlian anda. Masih aktif atau tidak.
Hanya RM78 sahaja untuk dapatkan kad keahlian baru anda.
Percuma bag tot serbaguna dan 3 biji Tupperware untuk anda!

Hubungi 013 973 3779 (Yoshi) untuk info lanjut!
😘 wasap.my/60139733779

Tupperware Kegemaran FashaSandha

Sebenarnya lama dah nak tunjuk.
Tapi sebab mulai esok ada promo special....
Maka sesuailah waktunya nak promote kan? Hehehe



Monday, 7 August 2017

Cara Nak Daftar Ahli Tupperware Online

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 013-9733779 (Yoshi) www.jomtapauweh.blogspot.my

+++++++++++++++++++++
Peluang Untuk Buat Business !!
+++++++++++++++++++++
✅ Konsep business adalah membina rangkaian
✅ Rekemen kawan join ahli dan dapat diskaun 25%
✅ Komisen dalam account setiap bulan 3%-8%
✅ Recognition reward anda yang capai cabaran
✅ Promosi secara online dan kongsi tips dalam team
✅ Latihan dan tunjuk ajar melalui whats app
✅ Daftar dengan Team Power yang telah melahirkan ramai yang berjaya !!
.
.
๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ
Yoshi@Mukmin
Leader TEAM POWER Kedah
Wasap ๐Ÿ”Š 013 973 3779
๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ๐Ÿ”บ
1⃣ Saya menyediakan penerangan secara online mengenai Tupperware Brands Marketing Plan
2⃣ Anda juga dapat membuat pendaftaran secara online melalui 013 973 3779
Atau boleh isi borang dibawah
Dengan rasa bangganya, saya melancarkan << PENDAFTARAN KEAHLIAN TUPPERWARE SECARA ONLINE>>
.
Boleh click link ini ---> http://tinyurl.com/daftarahlitupperware
Terima kasih..




Ini lokasi saya yang terbaru๐Ÿš‡.. Siapa yang berhampiran boleh text saya ya..
Starter Kit RM78 sahaja... Tidak termasuk pos...

NAK DUIT POKET?
----------------------------
Duit gaji dah habis? Poket dah kering?
duit nak pakai plak.. banyak oooo
.
apa kata, jadi agen tupperware saya..
berbaloi tau... Tupperware Malaysia bagi komisen tip top..
.
isi borang ini.. dan anda terus boleh jadi agen jualan saya.. saya ajar macam mana nak jual.. suke tak?..
.
ok sekarang.. --> sila isi.. --> click sahaja pada borang dibawah..

CARA DAFTAR AHLI TUPPERWARE

Pilih Pakej Keahlian Tupperware  :
1. Starter kit ~ RM78
2. Treasure box ~ RM319
3. Rice smart ~ RM309
4. Water filter ~ RM2100
Maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran Tupperware :
Nama (mengikut IC)
No IC
Alamat
No Tel
Email
Pekerjaan
Gambar IC (depan belakang)
Bagi tujuan auto debit komisen Tupperware :
Nama Bank
No Akaun Bank
Cawangan Bank
Buat pembayaran pendaftaran di :
✔️Nama : KHAIRUL MUKMIN BIN SAHRIN
✔️Maybank : 1561 6913 6453
✔️Cimb Bank : 7034 8552 67
----> ISI BORANG MUDAH DI SINI ---> http://tinyurl.com/daftarahlitupperware

Daftar Ahli Tupperware Online

Assalamualaikum semua...
Salam Sejahtera,

Ramai yang bertanyakan soalan ni...
"Encik, nak daftar ahli online boleh ke?"

"Tak payah pergi stokis ke?"

"Nanti nak ambil stok macam mana? Order dengan encik ke?"

First... sebelum saya celoteh panjang...
Nak bagitau, sesiapa sahaja yang baru nak daftar ahli,dengan pembelian minima RM159 akan layak mendapat SATU HADIAH misteri. 

TAPI, saya bagitau ni, bukan nak umpan anda join dengan saya. Majoriti GAGAL dalam biz tupperware ni sebab join dengan harapan dapat hadiah masa join.
"Eh!!! Kenapa macam tu? Mana boleh cakap gitu?"
Saya cakap ni base on experience dan hasil dari SEMUA event yang saya dah pergi.
Majoriti yang berjaya, semuanya join sebab nak dapat hadiah LEPAS BERUSAHA keluar dari masalah kewangan.

Apa pun, memang berbaloi daftar dapat barang hadiah percuma... bolehlah tambah koleksi Tupperware di rumah kan?
Tupperware ni beli sekali tapi boleh pakai berkali-kali. Bukan jenis pakai buang dan dipandang enteng.
Jimat sangat sebenarnya & selamat di gunakan sebab bebas bahan kimia.
Nak daftar ahli boleh whatsapp 
013 973 3779

Panjang mukadimah tu kan?

Salam Kemerdekaan 2017


Selamat menyambut bulan kemerdekaan kepada seluruh warga Malaysia. Untuk seketika, apa kata kita tolak segala fahaman politik yang memecah-belahkan kita.
...
Pasai cara nak daftar ahli tupperware...

Leaflet Tupperware Ogos 2017

Katalog Tupperware Malaysia | Tupperware Malaysia Calalog | Katalog Tupperware Malaysia | Tupperware Malaysia Calalog | Katalog Tupperware Malaysia | Tupperware Malaysia Calalog | Katalog Tupperware Malaysia | Tupperware Malaysia Calalog | Katalog Tupperware Malaysia | Tupperware Malaysia Calalog

Leaflet OGOS 2017
 1~31 Ogos 2017

Sunday, 6 August 2017

Meriahnya Jubilee 2017

saya sebenarnya tengah demam ni...

tapi demi berkongsi kegembiraan dan kemeriahan suasana...

untuk anda dapat aura yang positif, saya sharekan gambar-gambar ni...








upline kami. pasangan anak dan ibu. Ian Tan & Chng LayPing

Followers

Google+ Followers