Soalan Lazim Orang Nak Join Tupperware


Hari ni. Krismas.

Stokis semua cuti.
So,Yoshi tulis blog je hari ni...

Since ada banyak masa... so boleh la Yoshi tulis panjang skit.

Rata-rata masalah orang yang nak join online ni kebanyakannya;
1. Nak cepat dapat income
2. Nak ayat power untuk promote
3. Nak upline support modal

Kenapa saya kata 3 perkara tu satu masalah?
Sebab.... biasanya diorang ni end-up akan tak buat bisnes ni.
Puncanya satu je... MALAS

Tapi, tak kan nak ngaku malas kan?
Jadi... dia bagi lah alasan, tak cukup masa sebab jaga anak lah, sebab sibuk kerja lah...
Maka, modal serendah RM78 tu pun dia pincing mata je... "Alah, dapat tupperware. Kira dapat barang dan boleh diskaun dah ok dah..."

Tu la dia ayat penyedap hati... Padahal sebenarnya nak kaya.
Kekadang tau juga dia terasa ruginya bila tau sedara dia beli ngan orang lain.
Ada rasa cemburu, tapi masih lagi sejukkan hati dengan alasan "Takpelah, rezeki orang tu... kalau aku jual pun tak dan nak urus" Padahal hati bukan main excited untung RM10 bila jual satu barang...

Alasan-alasan tu tak wajar sebenarnya... sebab saya dah jumpa RAMAI ibu-ibu termasuk yang kerja jururawat, guru yang jadi ahli tupperware dan mereka berjaya!
Tak caya nanti korang pergi assembly atau lagi best, join jubilee.

SO, APA NAK BUAT BILA DAH DAFTAR JADI AHLI TUPPERWARE?

Soal Hati

Assallamualaikum .
Selamat  pagi semua..
.❤️- Hati yang jBersih, tak akan pernah menyakiti Hati orang lain, Jika ia di sakiti, ia membalasnya dengan sebuah Senyuman.
❤️- Hati yang Suci, tak akan pernah mengecewakan orang lain. Jika ia di kecewakan,ia akan membalasnya dengan kesabaran.
❤️- Hati yang Tenang,tak akan pernah merasa memiliki Seseorang kerana baginya semuanya adalah Titipan. Jiwa yang Lapang,Ia Tak akan merasakan kesedihan ketika kehilangan.
Subhanallah... Semoga kita menjadi pribadi yang baik.dan memiliki.hati yg terbaik 


Hot Item Disember 2016

Ini item yang hot bulan ni. Harus anda grab sebelum kehabisan

Hubungi; 013 973 3779

Tags: tupperware malaysia, tupperware brands malaysia, tupperware malaysia online, tupperware murah online, tupperware sungai petani, tupperware lelong online, daftar ahli tupperware, daftar tupperware online, promosi tupperware disember 2016

Group Telegram Lelong Tupperware

Tak jadi ahli lagi?
Minat beli Tupperware?
Nak beli harga murah?
JOM JOIN GROUP WHATSAPP!

==> Group Jualan Tupperware <==
Boleh dapat promosi TERKINI
Info lebih PANTAS
Dan rundingan yang lebih MUDAH!
Warganegara Malaysia SAHAJA!
Malaysian ONLY!

TUJUH KUNCI KEJAYAAN

TUJUH KUNCI KEJAYAAN

1⃣ Biar anda buat LAMBAT, tapi JANGAN sesekali STOP !!!
2⃣ Biar orang pandang NEGATIF, tapi JANGAN sesekali GIVEUP !!!
3⃣ Orang kata NO, anda kata jer NEXT !!!
4⃣ Sentiasa CURI MASA, RUANG & PELUANG yang ada setiap hari (24 jam).
5⃣ Dalam berusaha, mesti ada KESABARAN.
6⃣ Dalam bersabar, mesti ada USAHA dan TINDAKAN.
7⃣ Cepat atau lambat, kita pasti sampai ke PUNCAK KEJAYAAN !!!
Cuba amalkan 7 perkara ni. Sebelum nak dapat MANISNYA kejayaan, kita akan lalui dulu kepahitan untuk menempuhnya.

JUST DO IT !!! Let's START and Take ACTION Today...!!
Jangan lengahkan Masa tuan/puan/rakan2 yang dikasihi sekalian, kerana penghasilan esok bermula dengan Tindakan tepat yang kita Lakukan pada hari ini..! Think POSITIVE, and POSITIVE things Will HAPPEN..✔✔✔

Berdepan Dengan Prospek Yang Suka Beri Alasan

Assalamualaikum,

Hari ni saya terima tips yang baik dari group whatsapp.

Mungkin anda boleh share sesama rakan bisnes anda.

Saya pun kurang pasti dari mana sumbernya. Apapun, semoga yang berkongsi ni diberkati...

Sebelum baca, jamu mata dulu... hehehe
Elakkan 5 Perkara Ini Apabila Berdepan Dengan Prospek Yang Suka Beri Alasan

Sudah menjadi lumrah dalam dunia perniagaan pastinya kita akan berjumpa dengan pelbagai kerenah prospek. Penting untuk kita tahu bagaimana komunikasi yang terbaik untuk berhadapan dengan mereka. Lagi-lagi prospek yang suka bagi alasan.

Jangan buat 5 perkara ini apabila berdepan dengan prospek yang suka bagi alasan untuk membeli.

#1 – Jangan Bertekak
Anda akan hilang peluang untuk buat jualan apabila anda mula bertekak dengan prospek. Walaupun anda betul, itu bukan sebab yang baik untuk mulakan pertengkaran.


#2 – Jangan Serang Peribadi
Mungkin prospek ambil masa sedikit untuk buat keputusan pembelian. Jangan kata macam ini, “Tuan kena buat keputusan sekarang. Fast action, fast result. Kalau tuan slow sahaja macam mana nak nampak hasil?” Asingkan elemen peribadi daripada alasan prospek.

#3 – Jangan Main Teka
Prospek kata, “Saya nak servis yang bagus.” Anda pun jawab, “Servis kami memang bagus. Puan boleh hubungi kami bila-bila masa.” Sepatutnya anda kena dapatkan kepastian daripada prospek, apa yang dia maksudkan dengan servis yang bagus. Dia mungkin maksudkan tentang tempoh jaminan, khidmat nasihat, alat ganti dan sebagainya. Jadi jangan main teka sahaja.





 #4 – Jangan Hina Prospek
Katakanlah prospek kata, “Mahalnya harga barang ini.” Jangan jawab balik, “Barang berkualiti memang mahal. Cik tak pakai barang berkualiti kah?” Tapi cuba jawab dengan cara baik, “Saya faham cik bimbang tentang harga ini. Boleh saya tahu kenapa cik kata barang ini mahal?”

#5 – Jangan Lari Daripada Masalah
“Saya tak suka awak.” Marah tak bila prospek kata macam ini? Tapi daripada marah, baik ambil tahu kenapa prospek beremosi macam itu sekali?

“Boleh saya tahu kenapa cik tak suka saya? Mungkin saya ada buat kesilapan yang saya terlepas pandang.” Mungkin cara anda buat follow up salah. Mungkin cara anda dapatkan jualan terlalu memaksa. Ambil tahu dan selesaikan masalah anda dengan prospek. Kekalkan hubungan baik untuk keuntungan berpanjangan...



Pakej Daftar Ahli Tupperware Dis 2016

Assalamualaikum,

Bulan November berakhir dengan cemerlang...

Jadual penuh sangat. Tapi saya tetap bersyukur kerana diberi sesuatu untuk buat setiap hari.

Sempat pula masuk paper...


Gambar atas tu dari program yang saya sertai baru-baru ni...

Saya dijemput untuk buat demo produk.

BEST SANGAT TAU! Rasa macam VIP!!

Tu bagusnya bila kita selalu timba ilmu dan tak kedekut berkongsi.

Selalu dimurahkan rezeki...

Banyak perkara saya nak share pasal aktiviti di Sarawak,

Tapi sebelum tu, saya nak share peluang ni... untuk anda daftar ahli, dengan harga yang rendah tapi dapat BANYAK TUPPERWARE!


Inilah set EXCLUSIVE dari #jomtapauweh !

Dengan pakej ni, anda dapat pelbagai jenis tupperware.
Tetapi TERHAD SEHINGGA 31 DISEMBER 2016 SAHAJA!

Jadi....

Daftar SEGERA! whatsapp saya cepat-cepat 013 973 3779

Kelebihan daftar ahli Tupperware Brands Malaysia
+ Diskaun 25% di mana-mana stokis Tupperware di Malaysia
+ 3% bonus dari sales downline
+ Peluang dapat banyak hadiah...

Ada melancong luar negara, hadiah kereta, boot camp...
DAN BANYAK LAGI yang  anda dapat bila anda usaha!
SANGAT BERBALOI! 

So, jangan bertangguh lagi... Daftar SEGERA! whatsapp saya cepat-cepat 013 973 3779

Cara-cara Kemaskan Penutup Freezermate Tupperware

Pernah beli FreezerMate baru, tapi susah nak tutup?
Cuba try langkah ni dulu sebelum hantar ke stokis berdekatan.
Anda kene ingat, material FreezerMate dibuat dari bahan yang mudah lentur sebab senang nak keluarkan makanan beku nanti masa proses defrost.
Bukan sebab tak berkualiti ye.












Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM