Konnichiwa,
Damai sejahtera kalian semuanya.
"FRESHNESS YOU CAN TASTE"
Itulah cogan kata bagi salah satu produk keluaran Tupperware Brands ini.
Membahagi dan menyimpan dimasak atau makanan segar secara higienis(bebas dan selamat dari kebarangkalin jangkitan kuman) untuk memastikan ia segar lebih lama. Direka khas untuk mengekalkan kesegaran makanan beku, Freezemate © ialah bekas simpan yang dibuat dari bahan yang dapat menahan suhu serendah -4 ° F / -20 ° C. Terdapat dalam pelbagai saiz untuk menyesuaikan keperluan peti ais anda.
Damai sejahtera kalian semuanya.
"FRESHNESS YOU CAN TASTE"
Itulah cogan kata bagi salah satu produk keluaran Tupperware Brands ini.
Membahagi dan menyimpan dimasak atau makanan segar secara higienis(bebas dan selamat dari kebarangkalin jangkitan kuman) untuk memastikan ia segar lebih lama. Direka khas untuk mengekalkan kesegaran makanan beku, Freezemate © ialah bekas simpan yang dibuat dari bahan yang dapat menahan suhu serendah -4 ° F / -20 ° C. Terdapat dalam pelbagai saiz untuk menyesuaikan keperluan peti ais anda.
Tips Bestari
* Letakkan makanan dalam peti sejuk dan beku dalam troli barangan dapur lalu dan membuat kedai runcit Hentian terakhir anda sebelum rumah.
* Masukkan daging dan ayam di dalam peti sejuk atau penyejuk beku dengan serta-merta.
* Cair beku daging, makanan laut dan ayam di dalam peti sejuk - jangan sesekali pada suhu bilik. Jika penggunaan gelombang mikro pencairan, masak dengan segera.
* Sentiasa perap daging dan ayam di dalam peti sejuk - jangan sesekali pada suhu bilik.
* Simpan daging, ikan dan ayam di bahagian paling sejuk peti sejuk.
Pengendalian Makanan Selamat
# Jika terdapat makanan, mungkin ada bakteria. Pengendalian makanan dan memasak adalah cara terbaik untuk mencegah penyakit bawaan makanan.
# Basuh tangan dengan air suam dan sabun sebelum menyediakan makanan dan selepas mengendalikan daging mentah.
# Jangan biarkan jus daging atau ayam mentah menyentuh makanan sedia-untuk-makan, sama ada di dalam peti sejuk atau semasa penyediaan.
# Jangan masukkan makanan yang telah dimasak di atas pinggan yang sama yang sebelum ini ada daging mentah atau ayam.
# Cuci peralatan yang telah menyentuh daging mentah dengan air suam dan sabun sebelum menggunakan mereka untuk daging yang telah dimasak.
# Cuci kaunter, papan memotong dan lain-lain permukaan yang telah bersentuhan dengan daging mentah.
* Letakkan makanan dalam peti sejuk dan beku dalam troli barangan dapur lalu dan membuat kedai runcit Hentian terakhir anda sebelum rumah.
* Masukkan daging dan ayam di dalam peti sejuk atau penyejuk beku dengan serta-merta.
* Cair beku daging, makanan laut dan ayam di dalam peti sejuk - jangan sesekali pada suhu bilik. Jika penggunaan gelombang mikro pencairan, masak dengan segera.
* Sentiasa perap daging dan ayam di dalam peti sejuk - jangan sesekali pada suhu bilik.
* Simpan daging, ikan dan ayam di bahagian paling sejuk peti sejuk.
Pengendalian Makanan Selamat
# Jika terdapat makanan, mungkin ada bakteria. Pengendalian makanan dan memasak adalah cara terbaik untuk mencegah penyakit bawaan makanan.
# Basuh tangan dengan air suam dan sabun sebelum menyediakan makanan dan selepas mengendalikan daging mentah.
# Jangan biarkan jus daging atau ayam mentah menyentuh makanan sedia-untuk-makan, sama ada di dalam peti sejuk atau semasa penyediaan.
# Jangan masukkan makanan yang telah dimasak di atas pinggan yang sama yang sebelum ini ada daging mentah atau ayam.
# Cuci peralatan yang telah menyentuh daging mentah dengan air suam dan sabun sebelum menggunakan mereka untuk daging yang telah dimasak.
# Cuci kaunter, papan memotong dan lain-lain permukaan yang telah bersentuhan dengan daging mentah.
No comments:
Post a Comment
Terima Kasih! ^_^