Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Wednesday, 10 December 2014

Fikir Sebelum Bikin

Yoshi tertarik dengan artikel ni. Terjumpa sambil2 baca akhbar online.

Artikel ni pasal seorang Presiden Mahasiswa di sebuah Universiti yang terkemuka di tanah Malaya ni. Kini beliau dah dilucut jawatan malah ditangguh pembelajarannya.

Al-kisah, mamat yang rajin dan cerdik ni pi join perhimpunan haram jadah yang dianjurkan seorang ahli politik tempatan yang femes dengan 'huru-hara' dan 'road-show'.
Sememangnya dah pun diwartakan perhimpunan tu haram.
Tapi mamat ni degil juga!
Katanya nak tegakkan kebenaran.
Last-last, haaaa!!!
Kan dah kena gantung.
Baru tau nyesal. Baru fikir pasal mak ayah. Baru fikir pasal nak grad!!

Lain kali, fikir dulu sebelum buat. Dah abis grad nak join mana-mana perhimpunan pun boleh. Never too late for nothing bro...
Harap bro tak sentap.
Tak perlu nak burukkan pihak lain kalau sendiri dah buat silap.
Jangan cakap kenapa orang lain kejam, tak ada simpati dan seumpamanya kalau kesilapan tu datang dari diri sendiri...

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^