Kelebihan TupperChef Inspire dan Asian Meal

Damai sejahtera,
Dengan nama Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Pada malam ini saya terbuka hati nak berkongsi cerita berkenaan alat memasak dari Tupperware Brands iaitu TupperChef Inspire.
Saat kemas-kemas barang ni, tetiba terfikir plak... "nak pindah jauh ke Kedah ni... kena la rajin masak sikit... Haa, Inspire tak bungkus lagi..."
Tentunya saya juga memasak dan menggunakan produk TupperChef termasuklah pek Asian Meal.

Biasa yang segera-segera ni tak berapa umph kan rasanya... tapi yang ni serius sedap!
Kalau balik kerja nak masak, tak payah tumis-tumis dah... campak-campak je...

6 pek pes Tupperchef Asian Meal
 
Ada 7 Kelebihan Tupperchef Asian Meal ni selain dapat consumable bonus sales.(hehehe)

1. Tiada MSG(Monosodium Glutamate) iaitu bahan asid amino yang biasa diguna sebagai perisa tambahan
2. Tiada pengawet. Cuma bahan asli tanpa kimia yang mengekalkan kesegaran produk
3. Tiada pewarna atau perisa tiruan
4. Tiada lemak tepu/trans fat.
5. Tiada 3-MPCD (3-monochloropropane-1,2-diol) melainkan bahan penaipaian semula jadi dari kicap.
6. Bukan GMO(Genitic Modified Organic) Hanya bahan mentah tulen yang tidak diubah genetik.
7. Bebas Gluten. Baik untuk sesiapa yang mengalami osteoperosis mahupun mana-mana ganguan immune.




Best kan??? SANGAT asli dan berkualiti. Dalam satu pek ni ada 2 bungkusan pes.
So, bahan dah ada... alat memasaknya? Tentulah Tupperchef Inspire...

Antara kelebihan TupperChef Inspire pula adalah...

- Boleh memasak tanpa menggunakan air
- Bahagian bawah adalah rata dan tahan karat magnetik membuatkan penyerapan panas lebih efektif
- Penutup kaca menjadikan kita mudah melihat bahan yang kita masak tanpa perlu membuka tutup.
- Pemegang mudah digenggam dan tetap kering selama kita memasak
- Permukaan badan yang berkilat dan mudah dicuci.


TupperChef Inspire memudahkan kerja memasak kita. Cepat, mudah dan mengurangkan penggunaan minyak dan api besar ketika memasak.

Bagaimana TupperChef Inspire berfungsi. ?

TupperChef Inspire dilengkapi dengan penutup kaca yang direka khusus diletakkan di atas dapur memasak, ia akan berfungsi mempertahankan kelembaban asli makanan ketika proses memasak. Ia juga diperbuat daripada bahan anti karat, anti kikisan serta boleh menyebarkan panas dengan rata dan cepat. 

Ketika wap panas naik ke atas, ia akan terkena penutup, lalu meluap dengan cepat, dan terus menitis kembali pada makanan untuk memasak sayur atau daging dengan tetap menjaga rasa, zat nutrisi dan aroma asli masakan. Rasa, aroma dan nutrisi pada masakan tidak berubah. 


memasak rendang TupperChef Asian Meal menggunakan TupperChef Wok


Korang tunggu pe lagi? Jom order 013973779

Puji Tuhan semesta alam.... amiin

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM