Leaflet Februari 2017




 ORDER NOW! 013 973 3779




Bila Harga Minyak Naik

Hari ni kecoh netizen di facebook


dengarnya harga minyak nak naik...
Tapi apa boleh buat... nak tunggu pilihan raya ntah bila...
tu pun belum tentu kan?

Tapi apa boleh buat? Hari-hari mesti kena cari rezeki... nak guna kereta ke, motor ke... tetap kena isi petrol
Cuma...
Yoshi tak tahulah kot rakyat Malaysia ni jenis camne... harapnya jangan sampai dah terdesak baru fikir nak cari duit extra.
Awal-awal ni kenalah plan...

Dan INILAH MASA TERBAIK UNTUK BUAT BISNES PART-TIME!

JOM JOIN YOSHI!
Daftar ahli tupperware ni serendah RM78 je...
kalau rasa nak income lebih skit. Mulakan dengan set treasure box
Nak tahu lebih lanjut???

Whatsapp 013 973 3779
atau terus DAFTAR SINI!



Hadiah Tupperware

Hantarkan TUPPERWARE pada tersayang sebagai tanda ingatan, kasih sayang dan rasa ambil berat dari anda...
Pelbagai pemberian Hadiah Tupperware untuk Hari Jadi, Anniversary, Get Well Soon atau Graduation sebagai hadiah pada tarikh-tarikh penting tersebut yang boleh dijadikan satu kenangan yang sukar dilupakan.
YA! SAYA NAK BAGI HADIAH TUPPERWARE. MACAMANA NAK ORDER?
Sila mesej kami di fb, klik: http://www.facebook.com/messages/jomtapauweh
@ CALL / SMS / Whatsapp :
📲 Whatsapp : 013-973 3779
📲 Whatsapp : 013-973 3779

Gincu Nutrimetics

Gincu dari Nutrimetics untuk mengelak bibir anda kering & ada vitamin tambahan lagi.

Yang berminat dengan produk lain Nutrimetics pun ada ye.

Untuk kecantikan setiap wanita.

Produk dijamin berkualiti dengan harga yang berbaloi berbanding produk lain di luar sana.

HUBUNGI KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT....

013 973 3779 Mukmin 

RM19/pcs
 
RM28.50/pcs
 
RM38.50/pcs



RM33/pcs

 

3 Perkataan Inggeris Yang Lain Maksudnya Di Malaysia

Pagi ni Yoshi nak entertain pengunjung blogger dengan beberapa fakta menarik

Ye la... asik tupperware je kan?

Karang nanti complain asal buka je takde update...

Hehehe...

Nak tau tak? Kat Malaysia ni ramai yang guna bahasa inggeris. Tapi maksud dia lain. Jom kita tengok...

1. BEST
Maksud sebenarnya 'Terbaik'. Contohnya You are my best friend. (Awak kawan terbaik saya)
This is the best food in the world! (Ini makanan terbaik di dunia)
Tapi
Di Malaysia... kita guna camni.
"Rasa dia memang BEST!!"
"BEST tak cerita tu?"
Yang merujuk kepada 'rasa'. Macam kata ganti kepada 'Sedap'. 👍

2. TERROR
Yang ni paling legend! Maksud sebenar dia 'keganasan' atau 'menakutkan'
Tapi kat Malaysia kita dah tukar skit maksudnya jadi 'Hebat'.
Contoh:
"Fuh, kau ni bab closing customer memang terror"
"PM kita memang terror kalau bab ekonomi ni..."
😅

3. TUPPERWARE
Hehe...
Yang ni effect dari branding.
Tupperware tu jenama produk. Tapi kat Malaysia, semua jenis bekas simpan makanan diorang panggil tupperware atau lebih dikenali dengan sebutan 'tapawe'.
Sampaikan aktiviti-aktiviti membawa bekal atau segala benda yang lebih kurang maksudnya pun dipanggil 'tapau'.
"Jom tapau weh!" 💖

Apa lagi perkataan yang korang tau?
Share di ruang komen.

Hot Item Katalog Januari 2017

Order segera supaya anda tak ketinggalan stok.

013 973 3779









Set Level




Oval Smart Saver Set


Order segera supaya anda tak ketinggalan stok.

013 973 3779

Katalog Januari 2017

Assalamualaikum,

Katalog Tupperware Brands Malaysia Januari ini berkuat kuasa bermula 1 Januari 2017 sehingga 12 Februari 2017


Selamat Tahun Baru

Yang hidup di kampung berasa nak ke bandar, yang di bandar pula ingin pulang ke kampung...

Bila hujan, kita tanya bila laaa nak kemarau... Di musim kemarau kita tanya bila la hujan nak turun..

Bila duduk di rumah, rasa nak keluar, bila keluar  pula rasa ingin  pulang ke rumah...

Waktu sunyi kita nak kepada orang ramai, bila ramai orang pula jadi serabut perut,  berasa nak kepada kesunyian...

Ketika bujang ngeluh nak nikah, bila nikah nak nikah so lagi...Hehehe

Setelah berkeluarga ngeluh belum dapat anak. Bila ada anak, ngeluh pula perbelanjaan hidup....

Bila nak buat pinjaman kereta tak nampak hutang,,bila masa nak bayar baru terasa ruginya berhutang....

Ternyata, sesuatu nampak indah kerana belum kita miliki.. Bila telah dimiliki lain pula jadinya..

Bilakah kebahagiaan akan diperolehi kalau kita sentiasa memikirkan apa yang belum ada, tapi mengabaikan apa yang sudah kita miliki..

Jadilah peribadi yang selalu bersyukur dengan rahmat dan nikmat yang sudah kita miliki..

Mungkinkah selembar daun yang kecil dapat menutup bumi yang luas ini...

Sedangkan menutup telapak tangan sahaja pun sudah begitu sukar..

Tapi, kalau daun kecil ini melekat di mata kita, maka tertutuplah bumi dengan daun..

Begitu juga bila hati ditutupi fikiran buruk sekecil manapun, maka kita akan melihat keburukan di mana-mana, bumi ini sekalipun akan nampak buruk..

Jadi, janganlah menutup mata kita, walaupun hanya dengan daun yang kecil.

Janganlah menutup hati kita dengan sebuah fikiran buruk, walaupun cuma seujung kuku.

Syukuri apa yang sudah kita miliki, sebagai modal untuk memuliakanNya.

Kerana hidup adalah, waktu yang dipinjamkan dan amanah yang dipertanggungjawabkan..

Bersyukurlah atas nafas yang masih kita miliki..
Bersyukur atas keluarga yang kita miliki..

Bersyukur atas pekerjaan yang kita miliki.

Bersyukur atas kesihatan yang kita miliki..

Bersyukur atas rahmat dan nikmat yang kita miliki..

Bersyukur dan sentiasa bersyukur di dalam segala perkara..

Jauhilah sifat sombong dengan apa yang kita miliki dan berbanyaklah muhasabah diri...

Sebab segala2 yang kita miliki sebenarnya bukan milik kita, ianya milik Allah Yang Maha Esa. Subhanallah.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...

Terima Kasih Ya Allah,
Terima Kasih Ya Allah,
Terima Kasih Ya Allah....

SELAMAT TAHUN BARU 2017📝

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM