Gaji Saja Dah Tak Cukup!

Salam sejahtera...

Al-kisah nak jadi cerita hari ni...
Tadi wife saya telegram "Abang, bayarkan bil TM bulan ni boleh?"
Pendekkan cerita, saya pun membebel kat dia...
Yelah, sewa rumah, bil apai air, bahan masakan semua saya yang bayarkan.
Duit gaji dia yang seribu lebih tu betul-betul untuk dia belanja diri dia dan simpan untuk bakal anak nanti.
Tenyata mentaliti orang makan gaji ni lebih kepada belanja je...
Lepas tarbiah dia bertalu-talu, akhirnya dia bayar juga bil TM tu...

Poin nak cerita...
Zaman sekarang ni kita dah tak boleh rely pada gaji bulanan.
Gaji yang sedia ada belum tentu cukup untuk cover pendapatan harian kita.
Mana tak nya...
Minyak pergi balik dah RM10 sehari, so jadi RM300 sebulan.
Makan minum pun kalau RM10 sehari, dah RM300 juga sebulan.
Maka yang berbaki bagi seorang yang bergaji RM1000, cuma lagi RM400 saja?

Topup? Sewa rumah? Simpanan? Bajet kecemasan?

Macam mana? Kalau bab topup tu takpe lagi... ada cara nak jimat..(klik sini)

Yang lain tu macam mana?
Tentu saja kena ada sumber tambahan...
TAPI
Bisnes bagaimana yang kita nak mulakan?
Korang mesti dah fikir saya nak promote biz Tupperware kan?

TENTULAH!

Kenapa agaknya? Sebab....
APA YANG RAMAI SELLER NAK?
1. Retail: Sale nak banyak. Untung sikit takpe, janji banyak sale. Maka banyaklah duit masuk dan cepatlah duit rolling

2. Retention: Pengekalan customer. Bila ada repeat order selalu maka income taklah terjejas dan tak penat nak jual
.
3. Recruit: Ada staff/ahli team. Sale dan repeat order banyak memang syok. Tapi lagi syok bila ada team pun dapat manfaat sama. Untung sikit sorang tapi kepuasan bebas masa & wang tu lebih syoook!

Susah nak dapat biz macam ni. Tapi biz petrol, telekomunikasi & MLM ada kelebihan ni...
Termasuklah Tupperware!




Tak susah pun nak mula biz Tupperware ni, hanya dengan RM78 sahaja.
Lepas tu iklan kan aja gambar2 kat facebook ke... whatsapp ke... tanya siapa yang nak.
Produk ni dah well-known. Takyah cerita banyak...
Kalau diorang nak beli, terus je minta customer bank-in/transfer. Then, kita bagitahulah bila kita boleh pos atau hantar. Simple saja...

Kalau berminat... CONTACT SAYA!
013 973 3779
En. Mukmin @ Yoshi


Tawaran Kepada Director Tupperware!

Kepada para downline dan rakan-rakan Tupperware sekalian,
Berikut adalah promosi terkini untuk layakkan anda dapat TUPPERWARE FREE dan MURAH!

Bagi yang berminat menjadi AHLI dan dinaikkan pangkat menjadi director Tupperware,
Boleh lah hubungi saya.
Insyaallah saya bantu anda berjaya dengan bisnes online ini.

SAYA BUAT GUNA FACEBOOKje...

 TAK SUSAH PUN! SANGAT MUDAH! (^_^










 

Katalog Mini September 2016

ORDER NOW!
WhatsApp / Telegram 013 973 3779












Ketahui Rahsia Lelaki Ini Membuat Sales RM19000 Sebulan!

Assalamualaikum



"ehhmmmm .. Tunggulah bile saya pandai CAKAP dulu..
... Tunggulah bile saya ada MASA nanti...
... Tunggulah bile saya cukup MODAL nanti..
----------------------------------------------------------------------------
Sudah 3 tahun saya dalam dunia Perniagaan ini.. Inilah antara Dialog orang yang akan duduk di TAKUK yang sama dan memerhati orang lain BERJAYA.. dan dia akan berkata..
.....
Dia tak pe la.. dia Pandai CAKAP..
Dia boleh la.. dia Ada banyak MODAL
Dia ok lah.. dia ada MASA nak niaga..
-------------------------------------------------------------------------
sebenarnya dia terlupa yang setiap dari kita memang datang dari ZERO..
tak pandai cakap.. tak ada masa dan tak cukup
modal..
sebab itulah kita kena BERUBAH !!
... belajarlah BERCAKAP
... carilah MASA
... mulakan dengan berMODALkan semangat !!
---------------------------------------------------------------------------
apakah kita masih nak tunggu lagi dan terus tunggu sehingga kita HIDUP ditahap yang sama..
ayuhhhh
COME ON !!
---> Mulakan untuk mengatakan "SAYA MULA SEKARANG!!"

013 973 3779
ini number saya untuk anda yang dah BERSEDIA !!
Rasa DOWN !!
Rasa Give UP !!
Penat, Letih, Malas, Serik , Tak lart

"Semua ini adalah kata Bisikan Negatif yang selalu menembusi ruang minda dan jiwa kita.. Lantas kita rasa TIDAK BERSEMANGAT dan terus beralih pada perigi baru yang khabarnya bakal memberikan air yang lebih deras"
Inilah yang saya alami 3 tahun lepas sewaktu saya baru menjinakkan diri dalam dunia dan Industri Tupperware.. Hanya Allah sahaja yang tahu.. bertapa saya bertempur dengan rasa ini dan saya melawannya seorang diri..
Dalam pelbagai masalah yang lain tiba serentak.. saya buntu meneruskan perjuangan menggali perigi rezeki yang telah separuh jalan saya cangkul dan gali.. penat dan lelah serta peluh yang menitis bagaikan pelaburan yang entah tidak tahu hujung pangkalnya..
Saya mengambil keputusan untuk mencabar diri..

agak agak.. ada rasa merdeka tak dapat diri.. tengok orang lain.. dan BERJAYA.. kita masih ditakut lama.. masih mengendong katalog sana sini dan jual eco botol sebijik sebijik.. kita sebenarnya tak berkembang lagi.. kita mungkin bertahan dan orang yang baru join dah mencanak rank up..
semuanye.. sebab

PERASAAN --> NAK atau TAK NAK..

hati kata nakkkkkk.. tapi action kita tak mencerminkan nak..
update facebook seminggu sekali..
katalog tak nak beli..
mulot senyap..
dan asyik menunggu downline beli barang dan kita marah marah sebab downline tidur..
downline adalah cerminan kita.. 
kalau kita pun suam suam.. mereka lagi tak semangat
peluang dah ada depan mata..
tapi kita masa berlengah lengah

tu lah dia.. kita masih tak KUAT dari segi NIAT dan matlamat..
baiklah.. saya nak ungkit tentang sebab "KENAPA KITA NAK NIAGA?"
... nak kaya?..
sebab apa nak kaya.. nak enjoy sana sini.. melancong?..
atau nak tabur duit tepi jalan begitu sahaja..

baiklah..
CUBA BAYANGKAN..

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM