Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Tuesday, 27 September 2016

Gaji Saja Dah Tak Cukup!

Salam sejahtera...

Al-kisah nak jadi cerita hari ni...
Tadi wife saya telegram "Abang, bayarkan bil TM bulan ni boleh?"
Pendekkan cerita, saya pun membebel kat dia...
Yelah, sewa rumah, bil apai air, bahan masakan semua saya yang bayarkan.
Duit gaji dia yang seribu lebih tu betul-betul untuk dia belanja diri dia dan simpan untuk bakal anak nanti.
Tenyata mentaliti orang makan gaji ni lebih kepada belanja je...
Lepas tarbiah dia bertalu-talu, akhirnya dia bayar juga bil TM tu...

Poin nak cerita...
Zaman sekarang ni kita dah tak boleh rely pada gaji bulanan.
Gaji yang sedia ada belum tentu cukup untuk cover pendapatan harian kita.
Mana tak nya...
Minyak pergi balik dah RM10 sehari, so jadi RM300 sebulan.
Makan minum pun kalau RM10 sehari, dah RM300 juga sebulan.
Maka yang berbaki bagi seorang yang bergaji RM1000, cuma lagi RM400 saja?

Topup? Sewa rumah? Simpanan? Bajet kecemasan?

Macam mana? Kalau bab topup tu takpe lagi... ada cara nak jimat..(klik sini)

Yang lain tu macam mana?
Tentu saja kena ada sumber tambahan...
TAPI
Bisnes bagaimana yang kita nak mulakan?
Korang mesti dah fikir saya nak promote biz Tupperware kan?

TENTULAH!

Kenapa agaknya? Sebab....
APA YANG RAMAI SELLER NAK?
1. Retail: Sale nak banyak. Untung sikit takpe, janji banyak sale. Maka banyaklah duit masuk dan cepatlah duit rolling

2. Retention: Pengekalan customer. Bila ada repeat order selalu maka income taklah terjejas dan tak penat nak jual
.
3. Recruit: Ada staff/ahli team. Sale dan repeat order banyak memang syok. Tapi lagi syok bila ada team pun dapat manfaat sama. Untung sikit sorang tapi kepuasan bebas masa & wang tu lebih syoook!

Susah nak dapat biz macam ni. Tapi biz petrol, telekomunikasi & MLM ada kelebihan ni...
Termasuklah Tupperware!




Tak susah pun nak mula biz Tupperware ni, hanya dengan RM78 sahaja.
Lepas tu iklan kan aja gambar2 kat facebook ke... whatsapp ke... tanya siapa yang nak.
Produk ni dah well-known. Takyah cerita banyak...
Kalau diorang nak beli, terus je minta customer bank-in/transfer. Then, kita bagitahulah bila kita boleh pos atau hantar. Simple saja...

Kalau berminat... CONTACT SAYA!
013 973 3779
En. Mukmin @ Yoshi


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^