Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Sunday, 29 May 2016

7 Tips Untuk Tambah Follower Instagram

7 TIPS & TRICKS RINGKAS DAN PADAT
CARA UNTUK MENDAPATKAN “TARGETTED” FOLLOWERS YANG RAMAI DI INSTAGRAM SECARA PERCUMA

Silakan membaca panjang. Kalau tak nak baca..
Biar saya bacakan
jomtapauweh.blogspot.my

===========================

Jika anda mempunyai akaun di Instagram , lebih-lebih lagi yang khususnya anda jadikan ia sebagai Medan Bisnes untuk Perniagaan Online anda, sudah tentu anda inginkan satu jumlah Followers yang ramai , bukan?

Saya memang tak malu katanya saya JUAL TUPPERWARE.
Orang lelaki jual Tupperware memang satu cabaran yang dasyat !! Tapi itu bukan halangan. Asalkan niat kita nak membantu.. Apa salahnya.. Allah akan permudahkan..

Di samping untuk menambahkan pelanggan dan sales anda,
Ia juga boleh dijadikan sebagai DAYA PENARIK untuk ditinjau ramai . Kerana dengan mempunyai followers yang ramai, sudah tentu orang akan lebih yakin dengan Bisnes anda.

Jadi , di sini saya kongsikan 7 Tips & Tricks Ringkas yang mana anda boleh gunakan untuk mendapatkan Followers Yang Ramai Di Instagram secara PERCUMA. Lepas baca .. Meh la follow saya "Jom Tapau Weh" -- janji tau!!

🌟🌟🌟PERTAMA 🌟🌟🌟

JANGAN CAMPUR ADUKKAN PROFILE INSTAGRAM

Akaun Personal adalah untuk Personal
Akaun Bisnes adalah untuk Bisnes

JANGAN SESEKALI gabungkan kedua-duanya.
Kerana ia adalah satu tindakan yang TIDAK  PROFESSIONAL dan hanya akan membuatkan followers anda lari . Nama anda pun jelas. Kalau niaga Tupperware. Tulis je RATU TUPPERWARE..

Tak percaya ? Cuba lah 😊

🌟🌟🌟KEDUA 🌟🌟🌟

JANGAN PRIVATE AKAUN ANDA

Kenapa?
Kerana tidak akan ada orang yang ingin berkunjung ke "kedai yang berkunci"

KECUALI jika anda memang dah betul2 terkenal/artis/selebriti. Anda buat apa nak private?? Kekwat sangat ala ala artis gitu.. Nak niaga pun nak sorok-sorok. Kita bukannya buat tak senonoh pun..

AWAMkan sahaja atau public kan sahaja. Kalau ala ala nak niaga la. Kalau nak buat untuk kekasih. Sila privatekan.. Aurat!!!

Jadi, pastikan mereka follow kita sebab mereka betul2 berminat dan tertarik dengan profile instagram kita.
Itu barulah followers yang berkualiti.

🌟🌟🌟KETIGA🌟🌟🌟

GAMBAR YANG CANTIK

SEMESTINYA.!!
Di instagram memang PERLU kepada gambar yang cantik.

Sebab MAJORITI orang buka instagram untuk tengok gambar2 yang cantik.

Jadi ini PENTING untuk cuba MERAGUT pandangan supaya mereka tinjau ke gambar di profile kita seterusnya,

Dan suka untuk saya ingatkan. TIDAK semestinya kena guna KAMERA MAHAL untuk menghasilkan gambar yang cantik.

Saya masa  di awal buat instagram tupperware syamputra raali pun guna gambar phone je😭🙈

JADI apa yang penting?

REDAH jer. Tak yah tunggu handset beribu baru nak start.. Selalu dan meluat dengar orang cakap.. Susah lah niaga tupperware. Hset saya lama punya. Saya tanya kat dia.. Boleh amek gambar tak?.. Dia kata boleh.. Pastu saya kata "fikir fikirkan.."

"PHOTOGRAPHY TRICKS"

Anda boleh search di YouTube berkenaan Tips and Tricks untuk hasilkan gambar yang kebabom hanya dengan menggunakan kamera telefon! 

🌟🌟🌟KEEMPAT🌟🌟🌟

TEMA DI INSTAGRAM 

Siapa kata telefon kita je yang kena ada tema?
Di instagram pun perlukan tema juga.

Selain menghasilkan gambar yang cantik.
Kita perlu gabungkan sekali di dalam satu tema yang sesuai.

Baru SERONOK orang nak tengok profile instagram kita.
Baru BEST orang nak scroll gambar di instagram kita.

JADI yang tu anda boleh juga tengok tips di YouTube
" how to create an instagram theme"

Bermacam cara yang boleh anda dapat untuk cipta satu tema untuk instagram anda.

🌟🌟🌟KELIMA🌟🌟🌟

AMALKAN NISBAH 4 : 1

Apakah itu? Yang ni panjang sikit. Beri perhatian betul-betul.

4 = MARKETING POST  :: 1 = SALE POST

Faham kan nisbah ni.

Setiap 4 post marketing baru anda post sale anda.

***untuk MARKETING POST

Apa yang perlu anda buat untuk marketing post?

Anda boleh post tentang :

1. TIPS

( biar bersesuaian dengan apa yang anda jual .... Seperti saya jual tupperware. Ceritalah sikit faedah tupperware tu.. Testimoni pun ala ala kasi yang real dan jangan propa yang tak logic..

Saya akan kongsikan tips cara penyimpanan yang betul, atau tutorial marketing tupperware yang menarik.. Jika anda jual produk kecantikan macam nutrimetic, mungkin juga u olz boleh kongsikan cara nak pakai alat make up dengan cepat tapi cantik.. Tengok Yoshi buat youtube c.c cream. Redah je walau tepong koma ... Kasi CONTOH  )

2. KATA-KATA HIKMAH

Selain orang ingin tengok post tentang tupperware anda, Apakata sajikan dengan kata-kata hikmah sedikit ? Kerana mereka juga suka membacanya.  dan juga boleh mereka kongsikan dengan orang lain. Jadi secara tidak lansung mereka turut promote produk anda!

Dan selain dari kata-kata hikmah , anda juga boleh post berkenaan peringatan untuk waktu solat  / hadis  / perkataan motivasi  . Tapi jangan sepanjang masa nak jadi ustazah. Sekali sekala nak jiwai orang kata kata nakal tapi bukan mencarut. Dosa!!

3. TESTIMONI

Kongsikan seberapa banyak testimoni yang anda ada. Kerana apa?

Kerana ingin dapatkan satu perkara yang sering dipersebutkan dalam sesuatu perhubungan

"KEPERCAYAAN"

Bukan kepercayaan laki bini je kena penting. Oppps!!
Tapi kepercayaan antara customer dengan penjual.

Hubungan tu kena jaga betul2.  sebab apa?

Jika customer BERPUAS HATI dengan produk kita, dia akan promote pada orang lain

Begitu juga jika customer TIDAK berpuas hati dengan kita, dia akan sebarkan pada orang lain juga. Kena manis mulot dan ayat positif yer..

Zaman sekarang begitu mudah nak sebar sesuatu perkara.

4. AKTIVITI OWNER

Pelanggan kena kenal owner. Dan apa yang mereka buat. Ini juga penting untuk dapatkan kepercayaan.

So tunjukkan apa yang anda buat.

Macam saya. Andai hari ni saya pergi jumpa downline tupperware.. Saya akan upload. So mereka akan tau apa yang owner buat.  Owner tu kita la. Banyak aktiviti maknanyer banyak lah result nanti. Orang akan lebih yakin kita leader yang hebat!!

TAPI  ......  !!!

Bila saya kata kena tunjuk aktiviti owner,
Jangan la sampai seronok sangat selfie sampai penuh gambar selfie anda di Profile Instagram anda. Nanti orang muak jugak. BEWARE!! .. Memang kita seronok tapi pelbagaikan cara amek gambar. Selfie memang bagus. Tapi kekadang nyampah juga kita kalau selfie semuanya..

Yang penting , ambil gambar SUASANA .
Sebagai contoh anda hadir ke apa-apa jenis asembly tupperware ke.. Snap sedikit gambar di Event tu .Tunjukkan suasana anda di situ.

Baru customer tahu..
" oh dia ni sampai ke assembly tupperware, mesti dia seorang yang serius/bersungguh dalam bisnes ni "

Ingat perkataan saya tadi
"KEPERCAYAAN"

------------------------------------------------------

Okay sekarang teruskan kepada "SALE POST"

Apa yang perlu ada dalam sale post?

1. HEADLINE

Ini PENARIK DAYA orang untuk terus membaca post anda. Anda kena lebih kreatif dalam menghasilkan Headline yang menarik dan POWER!

2. KELEBIHAN PRODUK ANDA

Jangan ceritakan tentang ciri-ciri produk banyak sangat tapi citerkan awesome dan kegunaannyer menyelesaikan masalah

Kelebihan okeh Kelebihan

CONTOH jika anda menjual mandochef .

Anda ceritalah tentang kelebihannya boleh sagat macam macam.

CONTOH.. Tunjukkan hasil sagatan anda. Mesti impress. Demo sikit dan ada la muka anda dalam tu..

3. Harga dan postage.

4. Contact & details macam biasa

🌟🌟🌟KEENAM🌟🌟🌟

POST BERJADUAL

Jadikan instagram kita umpama Rancangan Televisyen

Kita ambik contoh.
Setiap hari Sabtu pukul 7 malam di NTV7.

Rancangan kartun kegemaran saya.
Shin Chan dan Doraemon

Jadi saya tahu bila saya akan pergi menghadap depan TV untuk rancangan kegemaran saya.

Ia sama seperti Instagram .Kita kena buat supaya mereka tahu kita wujud dan post kita berjadual.

Barulah orang akan nampak Profile Instagram kita lebih teratur dan tidak berserabut.

Seperti tupperware.. Upload video sekali sekala.. Dan paling best.. Kite jadi wartawan dan pengacara. Pasti meletops..

Setiap Subuh akan post berkenaan kata-kata motivasi atau tazkirah.

Maka orang akan tahu waktu itu apa yang JomTapauWeh post dan mereka ternanti nanti..

Jadikan Instagram kita seperti Channel TV . Ini PENTING

🌟🌟🌟KETUJUH🌟🌟🌟

Teknik  " COPY FOLLOWERS "
Sedikit meletihkan tapi  berkesan insyaAllah

Kita ambik contoh pergi kat insta yang ramai orang ala ala ikea. Mereka pun beli tiruware sana. Jadi, follow dulu orang kt dalam ikea punya follower. Mereka ada minat nak shopping barang rumah..

Kita ambil contoh Naelofa.

Jadi saya buka profile Ig Naelofa. Dan pergi ke Followers dia.
Dan follow Followers dia sebanyak mungkin. Sampai tak leh follow.

Esok saya unfollow balik cari follower baru pula. Ini macam curik follower. Lagi best pergi kat insta orang yang hot tupperware yang follower dia berjuta juta.. Rembat je yang PM PM tu.. Untung untung jadi ahli..

Kenapa saya kata ini berkesan?

1. Siapa yang follow Naelofa? Sudah tentu yang kebanyakannya adalah wanita. Sah sah tudung dan tupperware tak dapat dipisahkan. ( targetted followers! )

Jadi bila saya follow dia. Dan bila dia tengok di Instagram saya jual tupperware, Dia mungkin akan tertarik sebab saya juga menjual Tupperware yang mungkin kegemarannya!

Jadi, untuk dia tahu lebih updates dari @jomtapauweh dia akan follow. Haaa ini baru followers yang berkualiti. Follower yang akan PM anda untuk beli tupperware anda!!

Sebab tu PENTINGnya JANGAN private Instagram anda.
Jikalau anda private Instagram anda, macam mana dia nak review dengan puas hati?

Sebab nak tarik followers di awal perkenalan tu susah.
Anda harus mempunyai daya tarikan yang tinggi.

Sebab apa?

Sebab kita BUKANNYA artis / selebriti

Yang sekali buat Instagram , kawan-kawan selebriti dia akan tolong promote dan dia akan terus dapat ratusan ribu followers dalam jangka masa yang singkat!!

Jadi kita haruslah berpenat lelah sedikit untuk mencari customer.
kita yang kena cari customers okeh .!

Setakat ni anda dapat apa yang saya kongsikan?
Adakah ia bermanfaat untuk anda?
So, selamat mencuba. Semoga anda dilimpahkan rezeki oleh Allah . dan jangan lupa untuk share sekali Tips ni.
Kerana ia juga satu sedekah. dan sedekah akan MENGGANDAKAN apa yang anda akan dapat insyaAllah ☺

untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi saya dan paling best.. Daftar jadi ahli terus dalam bisness tupperware.
Click link bawah ni --->
bit.ly/USAHA1TUPPERWARE
bit.ly/USAHA1TUPPERWARE

Semoga Kaya dan Berjaya Kaya di Hari Raya ...Amin 😄

Lupa..... nah nombor fon.. Mana tahu serasi...? Siapa yang sudi jadi biz partner? Sila whats app saya.. Janji masuk ahli dulu.. Syarat utama .. Hehehe.... Whatsapp ya 013-9733779

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^