17 Perkara Tentang B.I.S.N.E.S

Assalamualaikum.
Saya teruja nak berkongsi ilmu hari ni. Dapat dari group whatsapp.

1. Bisnes senang (dengan ilmu)
2. Bisnes kena s.m.a.r.t
3. Bisnes ajar kita tentang kesabaran.
4. Bisnes ajar 'fighting spirit'.
5. Bisnes adalah peluang untuk bantu orang lain.
6. Bisnes beri kita pilihan untuk hidup selesa dan tenang.
7. Bisnes beri kita peluang buat duit tanpa terikat dengan masa.
8. Bisnes senang bila ada sistem.
9. Bisnes ajar kita 'SPEED'.
10. Bisnes paksa kita belajar setiap hari.
11. Bisnes yang berjaya ialah bisnes yang digunakan untuk cari keberkatan.
12. Bisnes beri peluang pekerjaan kepada orang lain dan berkongsi rezeki.
13. Bisnes ajar kita 'tidak putus asa'.
14. Bisnes beri peluang kepada kita untuk lakukan apa yang kita minat.
15. Bisnes jadikan kita pengintai peluang.
16. Bisnes berikan kita peluang menjadi penderma dan penyumbang yang baik.
17. Bisnes buatkan kita bergantung lebih kuat kepada Allah.


JUALAN PENUTUP BULAN

STOK ITEM ADALAH TERHAD.
PROMOSI SAH SEHINGGA 30 APRIL 2016
Sila hubungi Yoshi awal untuk tempahan.
no booking ye... sebab terpaksa beri kepada serius buyer
Oh ye... ni pembelian BERSYARAT ye... sila TAKE NOTE
013 973 3779


perlukan penjimatan kredit? KLIK SINI!

LELONG TUPPERWARE

Assalam, saya ada stok nak lelong...
dah lama dah simpan stok ni... tinggal ini saja...
BERMINAT? CALL 013 973 3779
YANG SPECIAL
f = RM30 pos percuma
h = RM90 pos percuma
i = RM120 pos pecuma

LEAFLET: TUPPERWARE APRIL 2016

JOM TENGOK APA YANG BEST!!??
Lepas tu.... ORDERLAH!!! HeHeHe 013 973 3779






 

Belajar di TM SME Biz Fest

Assalamualaikum,

Kawan-kawan apa khabar? Masa saya taip entri ni, saya baru sahaja selesai makan malam setelah pulang dari seharian belajar di TM SME Biz Fest 2016 di Hotel St. Gales Wembly, Pulau Pinang.

Seronok! Dah la masuk PERCUMA. Saya dapat info tentang program ni dari kawan di facebook.
Kebetulan ada masa terluang, jadi saya pun daftarkan diri untuk hadir pada tarikh dan lokasi terdekat.
Cara nak daftar tu senang je...
sila layari www.tm.com.my/smebizfest
Dah daftar nanti dapat email macam ni..

Dalam email penuh tu ada QR code.
Nanti bila dah sampai destinasi akan ada action team dia yang akan sambut dan scan QR code tu guna tab. Canggih!
Pastikan fon tu boleh display QR code tu tau.
Dalam event ni ada 4 orang special guest.
Tapi semua yang naik pentas semua orang yang best! Even dia punya emcee pun best. Sangat gentlemen.

Ramaikan?

Untung dapat duduk depan...

Cara-cara Buka Stokis Tupperware Brands Malaysia

Assalamualaikum,

Kebelakangan ini ramai yang tanya saya "Encik Yoshi, nama sebenar apa ye? Nak panggil apa? Yoshi boleh ke? Saya sebenarnya nak tanya ni... Macam mana ek nak buka stokis Tupperware?"
Bila di tanya "Dah jadi ahli ke belum?" Jawapannya rata-rata orang "DAH!"
Sama ada upline dia tak beri penerangan atau info ni atau dia memang TAK BACA langsung buku panduan. Apapun Insya-Allah saya cuba terangkan sedikit sebanyak kepada semua pembaca terutamanya kepada semua rakan niaga (downline) saya. Nak tau lebih lanjut kena join team saya... :)  Dapat Double FREE GIFT lagi Exclusive dari saya . :)

Sebenarnya mudah sahaja jika anda benar-benar berminat ingin membuka satu stokis. Mulakan langkah anda dengan .....
Mendaftar sebagai seorang Tupperware Consultant

Ya.. Ini langkah pertama anda. Daftar dengan orang yang boleh membantu anda dan membimbing anda ke arah impian anda membuka satu stokis. Berdamping dengan orang yang berjaya dan berpengalaman adalah penting untuk anda tahu selok belok mengenai dunia Tupperware. Macam mana nak berundur... macam mana nak menyerang dan how to maneuver jika berlaku sebarang masalah.

Kedua. Product Knowledge.
Lengkapkan diri anda dengan pengetahuan produk Tupperware. Pastikan maklumat dihujung jari. Bukan di handphone tapi di sel-sel otak kita yang sedia berhubung tu. Kalau boleh ingat harga sekali. Katakan... Berapa harga Eco Bottle 1L???
PAAPPP!!! Terus dapat jawap! Tak payah nak belek katalog. Pastikan kita tau kelebihan produk dan kebaikan dengan mengunakan produk Tupperware. Dengan pengetahuan yang mendalam barulah kita boleh berhadapan dengan sebarang persoalan dan pertanyaan daripada pelanggan kita. Dengan menjadi seorang consultant yang berpengetahuan kita lebih yakin dan bersemangat untuk berjaya dalam bidang ini, 

Untuk membuka stokis, inilah diantara perkara yang perlu ada selain daripada mengadakan road show, recognition, personal challenge, home party dan apa-apa sajalah!

Handbook dihujung jari..

Itu perkara asas. So bagaimana secara teknikalnya?

Assemble Stokis Tupperware Sg.Petani

Assalamualaikum,

Semalam ada assembly besar-besaran di KL.
Saya tak dapat join... tapi meriah. Nama sendiri pun menang lucky draw...
Tapi apa boleh buat... Hadiah tu diberi kat orang lain...
Sebab tak datang. Tapi kat Sg.Petani tetap ada habuannya... BEST!!!

Assembling...

PROMOSI KEAHLIAN & DAPATKAN FREE GIFT

JUST SHARING!! 

>> Bila MISKIN kata NASIB BADAN...
>> Bila KAYA kata REZEKI DIA...

>> Bila TAK CUKUP DUIT kata CUKUPLAH...
>> Bila CARI DUIT LEBIH kata GILA DUIT...

>> Bila NAK KONGSI kata BOHONG...
>> Bila TAK KONGSI kata SOMBONG...

>> Bila TAK TUNJUK BUKTI kata TIPU...
>> Bila ADA BUKTI masih TAK PERCAYA...

>> Bila NAK TUNJUK JALAN masih BAGI ALASAN...

XXX Jangan fikir apa 'Orang Bilang' tak ke mana kita nanti,
kita yang mahu berubah kitalah yang kena bertindak dan berubah...

$$$ Beri peluang pada diri anda dan keluarga untuk nikmati kejayaan, fikirkan mereka yg tersayang kerana mereka lebih BERMAKNA dalam hidup kita...

>>> Untuk mencapai kejayaan kita perlu berusaha tanpa jemu...✒
$$$ Orang yg berjaya hari ini juga bermula dari bawah ⬇
### Ada mendaki satu tangga ke satu tangga untuk sampai di puncak.

FAST ACTION FAST RESULT \(^o^)/

✔ Jom WhatsApps Yoshi untuk sama2 menjana pendapatan.
[WhatsApp 013 973 3779]
[WhatsApp 013 973 3779]
[WhatsApp 013 973 3779]



Cara mengalahkan dan mempengaruhi orang

Pada zaman Cina Kuno, ada seorang petani yg mempunyai seorang jiran yg bekerja sebagai pemburu & mempunyai anjing² yg galak namun kurang terlatih.

Anjing² itu sering melompati pagar & mengejar biri2 petani.

Petani itu meminta jirannya untuk menjaga anjing²nya, tapi ia tdk peduli.

Suatu hari anjing² itu melompati pagar & menyerang beberapa biri2, sehingga cedera parah.

Petani itu merasa tak sabar, & memutuskan untuk pergi ke bandar untuk mengadu kepada seorang hakim.

Hakim itu mendengarkan cerita petani itu & berkata; 

"Saya boleh menghukum pemburu itu, memerintahkan dia untuk merantai & mengurung anjing²nya, tapi anda akan kehilangan seorang kawan & mendapat seorang musuh. Mana yg anda inginkan, kawan atau musuh yg jadi jiranmu?"

Petani itu menjawab bahawa ia lebih suka mempunyai seorang kawan.

"Baik, saya akan mencadangkan anda satu jalan penyelesaian yg mana anda dapat menjaga biri2 anda, supaya selamat dan akan membuat jiran anda tetap sebagai kawan."

Mendengar cadangan hakim, petani itu setuju.

Ketika sampai di rumah, petani itu segera melaksanakan cadangan hakim.

Dia mengambil tiga biri2 terbaiknya & menghadiahkannya kepada 3 anak jirannya itu, yg mana mereka menerima dgn sukacita dan mulai bermain dgn biri2 tersebut.

Untuk menjaga mainan baru anaknya, si pemburu itu mengurung anjing pemburunya.

Sejak saat itu anjing² itu tidak pernah mengganggu biri2 pak tani.

Sebagai rasa terima kasih atas kedermawanan petani kepada anak²nya, pemburu itu sering membagi hasil buruan kepada petani.

Sebagai balasannya, petani mengirimkan daging biri2 & keju buatannya.

Dalam waktu singkat jiran itu menjadi teman yang baik.

Sebuah ungkapan Cina Kuno mengatakan,

"CARA TERBAIK UNTUK MENGALAHKAN & MEMPENGARUHI ORANG ADALAH DENGAN KEBAJIKAN.

"GIVE & GIVE, NOT TAKE & GIVE..."

Sedapat-dapatnya, kalau hal itu bergantung padamu, hiduplah dalam perdamaian dengan semua orang....

Salam ukhwah kepada anda.

credit: Faisal Abdullah(CEO Nasihat Niaga)
 

Hot Item Tupperware April

jom tengok... cam biasa... nak order? whatsapp 0139733779

flask 500ml. harga retail RM159.90, ahli RM120


Harga katalog RM180

Harga katalog RM58

microwavable

Harga katalog RM199


Katalog April 2016

Maaf lewat sikit. Balik kampung, rumah mertua... Seronok jumpa mertua. Masih sihat alhamdulillah...
Sesiapa yang teruja tu, nah! Katalog Penuh... Nak order?? CALL 013 - 973 3779

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM