Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Tuesday, 29 March 2016

Kit Bag Baru Tupperware Bermula April 2016

Assalamualaikum,

INFO TERKINI:
Bermula April 2016, Tupperware Brands Malaysia akan mengeluarkan starter kit baru untuk mendaftar sebagai ahli Tupperware.



Friday, 25 March 2016

Promosi Pra April 2016

Jom tengok

Wednesday, 23 March 2016

Biar Slow Jangan Stop!

Hai, apa khabar semua? Hari ni nak share motivasi sikit.

Mungkin ini boleh bantu anda...

(KUNCI KEJAYAAN)

1. NAK
Bila hati NAK pasti boleh... Bila tak nak, cari ALASAN ! Bila kita NAK, kita pasti FOKUS!

2. MENTALITI
Mentaliti tercabar jika adanya cabaran ! Baru jatuh skit mula dah mengalah.... Mentaliti kena kuat! Anggap Itu semua COBAAN... 

3. FOKUS
R.A.S...Reticular , Activating & System
Set apa yang kita NAK bukan apa yang kita TAKNAK!

4. MATLAMAT yang jelas... Setkan apa yangg anda nak dalam matlamat anda... vision boad ada?

5. MENTOR untuk guide kita.. Tanpa Mentor anda tak boleh pergi jauh

6. MESTI ! Tukar kata2 NAK kepada MESTI ! Sebab apa kata2 yang baik, Allah dengar

7. STRATEGI - belajar untuk bina strategi yang cemerlang dari orang berjaya.. Jangan try and error banyak kali... Try-and-Learn!

8. EMOSI... You need of challenges! Jadi kan semua kutukan sebagai PEMBAKAR diri !!

9. BERANI - MESTI ada Impian yang jelas/besar

10. ILMU.., tanpa ILMU anda tak akan berjaya
Apa yang kita fikir, apa yang kita rasa, apa yang kita kata, apa yang kita buat... Itu smua DOA... 

> Kita nak DUIT dan ada MASA...
> Kalau kita ada DUIT kita banyk boleh menyelesaikan banyak perkara.. Hati tenang...
> Nak ubah hidup kena cari orang yang lebih BERJAYA
> Matlamat kena ada progress ! Set target
> Sentiasa ada peningkatan.. Step by step..
> Penghalang untuk mencapai KEJAYAAN adalah DIRI SENDIRI
> Belajar jaga SOLAT Allah jaga REZEKI kita
Apa yang kita dapat JOM KONGSI.. Jangan SIMPAN ILMU tuuu...
Ilmu berkat bila DIKONGSI

 Yoshi 




Tuesday, 22 March 2016

Stock Clearence March 2016

HARGA MODAL... Pos anda pilih... Pos biasa ke, pos laju atau courier...
Harga nega di sini ---> 0139733779

RM190

11-pc Fridge Set
RM120 3L(2) 4L(2)

RM35

ALL: RM250

RM75 750ml 2pcs

RM100

RM26 620ML 2pcs

RM42

RM100 8.7L


Monday, 21 March 2016

Clever Girl Malaysia Tak Clever Pun

Lepas abis je mentor, rancangan ni ambil alih...
Aku pun antara yang ternanti nak tengok show ni macam mana.
Gadis-gadis ni tak dinafikan cantik-cantik belaka...

TAPI...

Aku tak sangka pada minggu pertama je dah nampak bodoh sangat... Come on lah... soalan biasa-biasa je kot. Budak sekolah rendah pun boleh jawab!
WAU BULAN pun nak kena 'cross finger' untuk jawab. Duh!
Pastu Mother Theresa dan Mahatma Gandhi pun tak kenal... pehhh!
Habis kena kutuk beb...


Semalam, minggu ke dua saya tonton dengan harapan ada yang cerdik-cerdik. Hmmm... hampeh... hampa betul. Rasanya penganjur pun tak berapa cerdik juga... Citer Bujang Lapok pun dikatanya ada 3 je... sadis betol la...



Perlukan plan prepaid dengan kadar yang rendah, murah dan menjimatkan? Klik DI SINI.

Sila Redeem Hadiah Anda!

Bulan ni sesiapa yang ada buat belian SAH sebagai ahli akan dapat hadiah. Jadi sesiapa yang rasa nak buat pembelian yang berbaloi dengan FREE gift. Sila daftar jadi ahli.
Yang beli dengan saya memang saya kasi murah.
Tapi kalau bukan ahli dengan team saya, maaf saya tak dapat nak bagi gift. Sebab gift tu bukan saya yang supply atau beli dengan harga ala2 dua ringgit tapi agak mahal juga...


Sunday, 20 March 2016

Tips Jual Tupperware Online

Jual online ni susah la... Banyak persaingan... yang jual harga ahli pun ramai...
Macam mana nak dapat hasil jualan online?

1. RAJIN SHARE - Produk, ilmu, motivasi. Nanti adalah hasilnya. Terutama dari silent reader. Tak sampai dua minit pun...

2. NAIKKAN HARGA - Bukan jual harga mahal, tapi... contoh, katalog jual harga RM38, letak lah harga RM47.50 ke... pastu PM harga murah sikit RM35 ke...

3. CUSTOMER ALWAYS RIGHT - walaupun tak benar, tapi konsepnya, majoriri orang nak dengar perkara yang sedap didengar sahaja. Jadi, hidangkan yang sedap2 di iklan. Dalam pm beritahu details. Bukan yang tak sedap, tapi apa yang pelanggan perlu tahu supaya mereka nampak kejujuran.

4. NO IS NEXT - Jangan buang masa meyakinkan yang tak mahu. Cari yang mahu sampai dapat.

5. RAMAIKAN KENALAN - Konsep yang mudah. Nak jual kat group ambil masa yang panjang. Tapi kalau kita boleh tambah ramai kenalan, cukup iklan kat wall sendiri. 10 orang sehari ok dah...

Kalau nak jual kat IG, rajinkan komen kat insta selebriti/orang kenamaan. Jangan tulis visit myig pulak. Tulislah something macam, "Perlukan bekas simpanan makanan yang berkualiti? Lihat di #namabisnesanda"

Thursday, 10 March 2016

Gambar Aktual Tupperware Paling Hot Mac 2016

Ni ha gambar barang-barang hot yang ramai duk cari...
So, saya share la kat sini ya... nanti ada lelongan saya nak buat. nantikan...
Bulan ni bagus kalau nak daftar jadi ahli Tupperware. Sebab hot item banyak dan peluang pasaran makin luas!
















Tuesday, 8 March 2016

Selamat Hari Wanita Sedunia!

Selamat Hari Wanita Sedunia !
Hari ini adalah hari yang istimewa bagi kita untuk merayakan prestasi para wanita di seluruh dunia. Kami percaya bahawa hak bagi wanita patut diperjuangkan, itulah sebabnya kami mendukung gerakan #HeForShe .
Tunggu kejutan dari Tupperware dalam rangka memperingati Hari Wanita Sedunia!