Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Sunday, 20 March 2016

Tips Jual Tupperware Online

Jual online ni susah la... Banyak persaingan... yang jual harga ahli pun ramai...
Macam mana nak dapat hasil jualan online?

1. RAJIN SHARE - Produk, ilmu, motivasi. Nanti adalah hasilnya. Terutama dari silent reader. Tak sampai dua minit pun...

2. NAIKKAN HARGA - Bukan jual harga mahal, tapi... contoh, katalog jual harga RM38, letak lah harga RM47.50 ke... pastu PM harga murah sikit RM35 ke...

3. CUSTOMER ALWAYS RIGHT - walaupun tak benar, tapi konsepnya, majoriri orang nak dengar perkara yang sedap didengar sahaja. Jadi, hidangkan yang sedap2 di iklan. Dalam pm beritahu details. Bukan yang tak sedap, tapi apa yang pelanggan perlu tahu supaya mereka nampak kejujuran.

4. NO IS NEXT - Jangan buang masa meyakinkan yang tak mahu. Cari yang mahu sampai dapat.

5. RAMAIKAN KENALAN - Konsep yang mudah. Nak jual kat group ambil masa yang panjang. Tapi kalau kita boleh tambah ramai kenalan, cukup iklan kat wall sendiri. 10 orang sehari ok dah...

Kalau nak jual kat IG, rajinkan komen kat insta selebriti/orang kenamaan. Jangan tulis visit myig pulak. Tulislah something macam, "Perlukan bekas simpanan makanan yang berkualiti? Lihat di #namabisnesanda"

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com