Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Sunday, 20 March 2016

Tips Jual Tupperware Online

Jual online ni susah la... Banyak persaingan... yang jual harga ahli pun ramai...
Macam mana nak dapat hasil jualan online?

1. RAJIN SHARE - Produk, ilmu, motivasi. Nanti adalah hasilnya. Terutama dari silent reader. Tak sampai dua minit pun...

2. NAIKKAN HARGA - Bukan jual harga mahal, tapi... contoh, katalog jual harga RM38, letak lah harga RM47.50 ke... pastu PM harga murah sikit RM35 ke...

3. CUSTOMER ALWAYS RIGHT - walaupun tak benar, tapi konsepnya, majoriri orang nak dengar perkara yang sedap didengar sahaja. Jadi, hidangkan yang sedap2 di iklan. Dalam pm beritahu details. Bukan yang tak sedap, tapi apa yang pelanggan perlu tahu supaya mereka nampak kejujuran.

4. NO IS NEXT - Jangan buang masa meyakinkan yang tak mahu. Cari yang mahu sampai dapat.

5. RAMAIKAN KENALAN - Konsep yang mudah. Nak jual kat group ambil masa yang panjang. Tapi kalau kita boleh tambah ramai kenalan, cukup iklan kat wall sendiri. 10 orang sehari ok dah...

Kalau nak jual kat IG, rajinkan komen kat insta selebriti/orang kenamaan. Jangan tulis visit myig pulak. Tulislah something macam, "Perlukan bekas simpanan makanan yang berkualiti? Lihat di #namabisnesanda"

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^