Personal Coaching

Tupperware Malaysia Online Pilihan No.1!!
INOVASI PRABAYAR TERKINI

PERCUMA Tanpa Syarat

<--SILA KLIK--><--SILA KLIK-->

Sunday, 31 January 2016

Tupperware Indo Feb 2016

item yang HOT!! pos RM10, wasap 0139733779 untuk respon pantasss~







Katalog Tupperware Malaysia Februari 2016

1 ~ 14 Feb 2016










Gambar Aktual










Friday, 29 January 2016

Apakah rahsia kekayaan?

Selamat datang, dan jemput masuk!

Nama saya Khairul Mukmin. Nama glemer Yoshi.
Selamat datang ke 'dunia perniagaan' bersama saya.

Apa yang akan dikongsi sekejap lagi, saya yakin akan 100% mengubah hidup anda, jika diamalkan dengan betul.

Anda akan belajar banyak benda, dalam masa yang singkat. 

Jadi, saya harap anda tidak melangkau apa-apa bacaan pada segala email yang saya tulis. 

Sebelum kita mulakan, saya nak share sedikit saja mengenai diri saya, yang saya percaya sangat penting untuk anda fahami.

Pertama, Semua orang 'kecewa' di permulaan bisnes. Saya bertahun-tahun kecewa, dan ramai kawan saya yang kini sudah bergelar jutawan pun pernah kecewa. 

Hari ni, saya selalu mengharapkan yang dulu saya ada seorang 'coach' yang boleh tunjukkan jalan. Kerana ia akan membuatkan perjalanan saya hari ini jauh lebih cepat tanpa banyak keperitan.

Jadi ini pengakuan terbuka saya kepada anda, supaya anda faham saya ini bukannya orang yang istimewa atau terpilih. 

Saya dulu juga hanya seorang 'newbie', yang kerja kuat dan mengharapkan kejayaan satu hari nanti.

Saya dulu malas berniaga, dan benci jurujual.
10 tahun dulu, saya mula berniaga kerana terpaksa mencari wang.

  • Saya pemalu, dan pendiam. Keyakinan diri saya teruk, dan saya takda wang.
  • Saya membaca banyak di internet, dan pergi ke pelbagai kursus untuk memperbaiki diri yang saya rasakan lemah. 
  • Dulu saya punya lah takda wang, sampai sanggup berpuasa untuk beli barang yang saya nak.
  • Hutang saya banyak.

Setelah 6 tahun berlalu dengan kegagalan dan kekecewaan...kini..

  • Kebanyakan ketakutan saya, Alhamdulillah berjaya dikuasai
  • Saya pernah mendapatkan RM200,000 pertama saya, dalam 1 hari
  • Saya menjalankan perniagaan 4 angka, dari rumah. Saya tiada pejabat. 
  • Saya telah melancong lebih 3 negara termasuk Thailand, China, Singapura dan Indonesia setiap tahun belum pernah 'miss' melancong.

Dan semua ini meninggalkan anda dengan satu soalan...

Apakah yang berlaku dalam hidup saya, yang mencetuskan perubahan  yang amat ketara ni?

Itulah apa yang saya bakal kongsi di dalam blog ini.

Mula-mula, kita akan belajar rahsia psikologi menarik wang, kemudian sedikit motivasi diri, kemudian rahsia pemasaran dan jualan, dan penting untuk menarik wang dan kekayaan. 

Thursday, 28 January 2016

Aduh.. Silap !

Adakah anda juga buat silap perniagaan ini?

  • Silap fokus. Sepatutnya fokus no 1 bisnes start-up adalah mendapatkan customer. Tapi mereka sibuk buat website, cantikkan kedai
  • Sibuk perbetulkan produk jadi PERFECT di permulaan bisnes. Orang yang akan bagi feedback tentang produk kita, adalah pelanggan. Kalau pelanggan belum ramai nak bagi feedback, buat apa kita nak perbetulkan lagi!
  • Silap pilih medium pemasaran. Semua gila nak pasarkan di Facebook. Tapi tak langsung pernah tertanya, adakah berbaloi kos iklan jika jarang orang cari produk kita di Facebook? 
  • Silap kembang terlalu cepat semasa produk tengah 'trending naik'. Bila trend hilang bisnes kita ditinggalkan dengan overhead dan kos tinggi.
  • Silap strategi. Nak buat pemasaran pun belum mahir lagi tapi dah nak keluarkan produk sendiri dengan banyak... mentang-mentanglah ada modal.

Sanggupkah kita terbakar duit seperti majoriti 80% usahawan lain?

Ini antara apa yang Team Power boleh bantu. 


"Mulakan Bisnes Yang Menjana RM1,000 Sebulan Tanpa Kos Pemasaran"
 Mahu mulakan bisnes, tapi tiada budget besar sebagai modal?

 

Thursday, 21 January 2016

NEW ITEM: Water Wonder All 10L

Bekas simpan air ni bersaiz 10L.
Sebelum ni sudah pun keluar unit bewarna biru aqua(masih dijual)
Edisi Terhad ini tawarkan 2 hadiah percuma iaitu 2 botol Tupperware Eco Bottle 750ml.
Pastinya peminat warna oren & peach tidak mahu ketinggalan memilikinya.
BPA FREE
RM150
HUBUNGI 0139733779


 

Gabungan Netflix & 100Mbps Internet

netlix 1
Wahh! Inilah saat-saat yang dinantikan apabila Netflix, penyedia rancangan televisyen dan filem secara online dari Amerika Syarikat kini menjelajah Malaysia. Bolehlah tengok movie marathon bersama kawan-kawan dan keluarga kan?
Ha? Laa.. ada yang masih tak tahu Neflix tu apa? Meh sini saya nak share..

Netflix kini di Malaysia<--klik untuk cerita penuh

 

Wednesday, 13 January 2016

Rahsia Kekal Dalam Bisnes Online

Assalamualaikum;
Ada yang bertanya kepada saya, "Macam mana Mukmin survive tupperware online business? Persaingan terlalu banyak, dah la ramai jual harga ahli."

Ini jawapan macam mana saya bertahan.
1. Persisten: Saya tahu ramai yang masih belum jadi ahli dan nak tupperware murah2. Jadi saya akan menang jika saya terus menjual. Seller yang give up akan hilang customer dan customer dia akan cari orang lain. So, iklan jangan pernah berhenti okay?

2. Jenama: Siapa tak kenal tupperware? Safe, ada warranti dan berkualiti.

3. Ramai peminat: Buktinya ramai suka tupperware free sebab harga dia agak mahal, stok terhad dan ekslusif. Jadi bila kerap iklan, kita ada tapis buyer untuk dapat buyer yang betul2 kualiti. Sebab tu kena persisten.

4. Plan perniagaan fleksible: Berbanding MLM produk H yang saya join sebelum ni, tupperware tak expired dan marketting plan tak susah. Antara RM3000 team sales dengan RM10,000 personal sales sebulan mana anda pilih?

5. Modal bukan kemestian: Upload gambar, tanya siapa nak. Cukup. Modal guna customer punya. Anda tak perlu nak kena makan tupperware atau buat testimoni gempak-gempak untuk jual. Cukup simple. Komisen tak lebat tapi lebih baik ada duit lebih dari tak ada kan? Boleh bagi anak-anak makan pizza ke, secret recipe ke... kan?

Orang boleh cakap macam-macam but that's your income. Protect it. Ada orang yang berubah hidupnya dengan Tupperware. Mungkin anda, mungkin rakan anda. Cubalah.

Yoshi@Mukmin
0139733779
jomtapauweh.blogspot.com

One Touch Blossom Loose

Pos PERCUMA
Berminat?
Hubungi 0139733779

Saturday, 9 January 2016

Tak suka buat keputusan

Ada sesetengah orang stress bila kena buat keputusan, terutama keputusan besar dalam hidup.

Patut ke beli rumah tahun ni?
Patut ke berhenti kerja?
Patut ke mulakan bisnes?
Patut ke daftar jadi ahli Tupperware?

Pahit atau tidak, kita kena buat keputusan.
Kalau tak sekarang,... kemudian.

Dan..

Tak kira keputusan apa yang kita ambil..
ia akan efek dompet dan wang kita.

Malah, buat bodoh, dan tak bertindak,
juga satu keputusan yang kita ambil.

...dan ia akan efek hidup kita samada sekarang, atau kemudian.

Sekarang, anda kena buat keputusan.

Mana lebih penting?

Nak jimat wang  RM74.20?
(kerana taknak daftar usahawan Tupperware)

Atau nak ubah hidup?

Kalau decide nak ubah hidup, klik sini.


Sanggup ke korang duduk kat Malaysia kalau 6 benda menyeramkan ni berlaku? Risaunya!
[TERBONGKAR] 6 Perkara Yang Korang Tak Tahu Sedang Perlahan-lahan Melumpuhkan Tanah Air Kita.
 

Friday, 1 January 2016

Katalog Januari 2016

Tupperware Malaysia Januari 2016
Chinese New Year 2016
Tupperware Fusion Master
Tupperware Peach Theme
Promosi Istimewa Jualan Murah Tupperware Online