Tips & Nasihat Bisnes Online

Terutamanya Newbie ye..

Untuk yang baru nak bermula.....
mungkin ada yang rasa kecewa bila post kita tak dapat response...betul kan?

Nak tau apa sebabnya?

Sebelum ni kita tak pernah post pasal produk, tiba2 sekarang baru ada.

Orang sedang memerhati kita sebenarnya.

sebab sekali tengok, mereka tak akan terus order.

Teruskan post sebab post yang awal2 ini adalah hanya sekadar ingin
memperkenalkan diri dan produk yang kita jual. Jangan target nak menjual terus, pasti anda kecewa.

Bila viewers dah selalu tengok post kita, baru keyakinan akan timbul....sebab dia tau, kita memang betul2 seller yang boleh dipercayai.

Jika kita post 2x, 3x sahaja.....lepas tu stop(sebab frust kononnya)....org lagi tak percaya kat kita.

So, untuk permulaan ni, post sekerap mungkin, 1/2jam sekali dan setiap hari non stop.

Smpai 1 tahap, bila orang nampak nama kita je orang dah tau kita ni pengedar & peniaga.

Tap nak sampai tahap tu, buat dan terus buat; konsisten, istiqamah.

Hasilnya pasti tak mengecewakan.

Muhasabah diri, tanya balik. Siapa kita ni sampai sekali post terus orang nak beli....?

Dalam kursus Sabtu lepas, Jutawan Online yang berjaya PN EIDA HASSAN bagitau dalam 1 jam, dia post sebanyak 5 kali, 12 minit, 1 post.
Cuba perhatikan, kita post berapa kali dalam sejam? 😱😱😱😱

Jadi lepas ni, ubah cara berfikir, ubah cara bekerja.

InsyaAllah, semua pasti boleh CEMERLANG:

💥14 Cara Nak Berjaya yg DiKongsi:

📍1.buat bisnes (knowledge)
📍2.sentiasa fokus pada matlamat
📍3.kuasai suara kecil dalam diri anda.
📍4.kuasai kepercayaan/keyakinan (tukar sistem kpercayaan kita)
📍5.tukar persekitaran/suasana hidup yang lebih positif
📍6.perhatikan dgn siapa kita bergaul/ berkawan
📍7.konsisten
📍8.follow sistem 100%, strategi
📍9.kuasai ilmu yang khusus
📍10.komitmen dengan mentor
📍11.tingkatkan nilai diri anda
📍12.tulis platform/skill tahun ni dan pergi blajar
📍13.siapkan satu2 impian anda, tanda yang dah capai target.
📍14.sumbangan (setiap bulan bagi sumbangan
pada siapa2 saja walaupun sikit2)

💥3 CARA MENGUASAI DIRI:

📍1.persoalan diri (bisikan2 negatif)
📍2.lawan balik suara hati yang negatif
📍3.follow n tambah lagi dengan idea yang lebih baik

💥PENGHALANG UNTUK BERJAYA:

📍1.kurang energy
📍2.kurang fokus
📍3.kurang sihat
📍4.kurang minat

💥 PEMBUNUH KEBERANIAN / KEYAKINAN MANUSIA:

📍-TAKUT, WAS2, RAGU2
*bisikan orang yang negatif amat bahaya.
*apa yang orang cakap pasal kita tidak penting
tapi apa yg kita cakap pasal kita lagi penting.
*jangan campur orang2 yang bergaduh.
*manusia senang terima sesuatu yang realiti.
*protect kolam(hati/jiwa) anda/ jaga kolam anda dari perkara2 yang negatif.

💥SEDIKIT TIPS BUAT YANG BERNIAGA.

Tolong jadikan rutin harian anda...
Waktu paling berkesan untuk update ialah
Jam 9 pagi
Jam 3 petang
Jam 9 malam
Hari efisyen ialah pada hari bekerja....
Hari minggu jarang org tengok fon
Sehari 6 kali update.....
Manusia akan lebih mengingati jika dia nampak dan baca promosi kita 6 kali sehari.....
1 kali tengok baru dia buat dekk 😕
2 kali tengok dia rasa nak baca
3 kali tengok dia rasa berminat
4 kali tengok dia rasa teruja
5 kali tengok dia rasa tak tahan
Yang ke 6 kali dia akan buat keputusan utk PM
@ WATSAP kita

💥Tips ni dari Irfan Khairi
Jangan give up dear, InShaaAllah.
Ada la rezeki.. Bila dah ada yang pertama order, insyaAllah yang ke 2 Allah permudahkan....

Tawakal dan Usaha... 😘
Moga  Allah pandang usaha kita dan doa2 kita..

TIPS POSTING  - TIPS POSTING 

7.30-9.30am

Tabiat

Org nak mula kerja
Hari isnin-rabu trafik laju
Hari jumaat mood orang kerja dah berkurangan,maka lebih rajin berfb
Hari jumaat post tentang islamik sahaja.

Ciri-ciri post
menyegarkan
Inspirasi
Motivasi
Softselling

12.30-2.00pm

Tabiat
Waktu org keluar lunch
Mereka tak ada masa nak baca cerita panjang
Sambil makan,beratur ambil lauk
hari jumaat, pempuan rehat panjang
maka boleh buat cerita panjang la masa solat jumaat kan.

Ciri-ciri
Ringkas
Santai
Ringan

5.30-7.00pm

Tabiat
Org balik kerja
Mood penat tak bertenaga

Ciri-ciri post
Post kelakar,joke,humor
Elakkan post tentang traffic jem

10.00-11.45pm

Tabiat
Sudah siap solat isyak dan sudah makan malam.
Mula online sambil menonton tv.
Ada juga yang memang ngadap pc,laptop @ smartphone semata-mata fesbuking

Ciri-ciri

Traffic paling laju jam 10 malam.
Ada juga yang post seawal 9:30pm
-Masa terbaik utk buat branding
-marketing,positioning @ hard selling
-sesuai buat diskaun hebat @ tawaran meleleh
-Aktiviti fesbuking mula slow 11:45 sebab online banking tutup pada 12pm.
12pm orang mula masuk tidur.
Tak perlu update sebarang post selepas 11.30 malam.
Jangan update post selepas 12 malam,
Nampak sangat kita ketagih fb

Kelebihan Nano Nature Water Filter

Tupperware Nano Nature Water Filter;
 Tapis klorin
 Tapis sehingga 99.99%
 Hanya perlu 1 filter
 Mengalkalikan air
 Boleh dibawa ke mana-mana
Harganya RM2500+, BOLEH INSTALLMENT guna Kad Kredit. Tapi,
Ada tak yang TAK ADA kad kredit, Tapi nak beli installment?

Syarat;
1. Join kutu 5orang RM450×5bulan*
atau
2. Ansuran RM450×5bulan.*
*Dapat item pada bulan terakhir
Jika berminat, hubungi 0139733779

Kelebihan Penapis Air Nano Nano Nature (NNWFS) berbanding penapis air yang lain adalah :
.
✔tidak memerlukan elektrik
✔tidak memerlukan pembersihan berkala
✔menapis sehingga 99.9% bakteria & virus dan juga menyingkir 158 bahan cemar
✔mempunyai kadar aliran air yg laju
✔diuji & disahkan oleh NSF & WQA
✔mudah di bawa kemana sahaja
✔ hanya RM0.11 seliter
✔ air dijamin BERSIH, SELAMAT, BERALKALI & padat dengan MINERAL
.
Harga Promosi RM2,100.00
.
Apa yang akan anda miliki???
.
🎉 1 Penapis Air Nano Nature
🎉 PERCUMA keahlian Tupperware Brands
🎉 PERCUMA set Treasure Box
🎉 PERCUMA 2pcs Enhancement Tank
🎉 Percuma hadiah misteri

 

Assembly Stokis Tupperware Sungai Petani 2015

Assalamualaikum,

Semalam, Sabtu 19 Dis 2015. Saya rasa cukup bertuah dan seronok dapat hadir ke satu acara yang ringkas tapi sangat bermanfaat.
Dihadiri oleh tetamu istimewa iaitu en.Geoffry Loh dari HQ Tupperware Brands Malaysia, ramai director dan para peserta program pulan dengan buah tangan dan ilmu bermanfaat.
Kaunter pendaftaran dibuka seawal 1.00ptg

Assembly bermula 2.00 petang

1st Lucky draw by Ms.Pauline dari P.Pinang


Ramai suka gift!

Lebih 100 orang peserta!
RAHSIA BUAT 4 ANGKA DENGAN TUPPERWARE.
1. Kena tahu marketting plan. Asasnya untung runcit maksimum 25%, untung pasif 3%~5%
2. Kena tahu apa yang nak jual dan macam mana nak kira untung.
3. Mesti dapatkan untung, biar sikit tapi jual banyak. Dapat lah kumpul.
4. Mesti bijak urusniaga. Kira hari, kos dan masa. Kalau nak RM1000 sebulan, maka, sehari kena ada untung sekurangnya RM34. Susah ke nak dapat RM34 sehari? Senang kalau je kalau rajin. ;)

Ucapa Kata Alu-aluan oleh Mr.Chew, pemilik stokis Tupperware Sg.Petani

Staff juga khusuk mendengar

Mr. Geoffry yang comel, tetamu undangan KHAS

2nd Lucky Draw

Presentation dari Ms.Pauline berkenaan produk Tupperware dan Nano Nature Water Filter

siap ada nama...
Hadiah Saya! :)

Leaflet Year End Sale - Christmas 2015

Leaflet Tupperware Malaysia Year End Sale - Christmas 2015




Macam biasa, nak order, HARGA SPECIAL sila whatsapp 013-973 3779

SERVEWARE SET YEAR END SALE

Istimewa dari Indonesia!
Harga jauh lebih murah dari katalog Malaysia.
Sila whatsapp 0139733779
HANYA RM200 termasuk pos daftar.

Memerlukan Lebih Ramai Ejen

Assalamualaikum.
Saya memerlukan lebih ramai suri rumah sebagai ejen pemasaran ONLINE Tupperware.
Income tiada had. Anda tentukan sendiri. Full personal coaching.
Modal permulaan serendah RM190.
Sila PM/Wasap 013 973 3779 jika berminat.
Saya mensasarkan jualan setinggi RM10,000 ~ RM20,000 pada bulan ini. Mahukan anda menjadi sebahagian darinya?

Special Promotion Disember 2015

Tawaran Istimewa. Harga jimat!
Juga, Pakej Keahlian Lovely One Touch Set dengan harga hanya RM250!
Hubungi segera 0139733779

Mencari Ejen Pemasaran Yang Betul

"Macam Mana Nak Pastikan Kita Tarik Ejen Yang Betul?
Dan Bagaimana Untuk Tarik Mereka?"

Kalau kita dapat ejen yang betul, bisnes kita bukan saja boleh bertambah maju, tapi mereka juga boleh jadi pasangan yang menguntungkan kedua belah pihak.
Pilih agen yang serius nak berjaya.

SEMUA ejen akan bagitau kita yang mereka ada keinginan untuk berjaya.
Hakikatnya, cuma 10% saja yang betul2 cakap serupa bikin.
Kita boleh uji, siapa benar, dan siapa hambar.
 
Tanya soalan mudah ini:
"Apa buku yang sedang awak baca sekarang?"
Orang dengan impian kejayaan yang besar dan tulen, akan boleh namakan beberapa buku. Yang 'pura-pura' akan bagi jawapan yang lemah dan teragak-agak.

Semua orang berjaya yang saya kenal akan menghadam ilmu SETIAP hari, walaupun 5 minit.

Tupperware Twinkle Set (Indonesia)

Ada banyak ready stock.
RM38 sahaja. Dapat 6 item
Pos laju RM10
Beli banyak jimat lagi.
0139733779

11 TIP CAPAI MATLAMAT 2016 - by Irfan Khairi


1. KEINGINAN
yg diri sendiri (kita) nak sangat2 capai..bukan org lain suruh..ia akan membakar semangat dan bantu capai matlamat anda

2. YAKIN (CONFIDENT)
yakin dalam nak capai matlamat.. YAKIN BOLEH!! kalau kita fikir dan yakin kita boleh capai kita pasti boleh capai.. kalau ragu2 kita tak dapat.. YAKIN KAN DIRI SENDIRI.. bukan orang lain..tak payah yakinkan org lain..yang penting diri sendiri. CAKAP BANYAK KALI.. ANDA YAKIN ANDA BOLEH CAPAI MATLAMAT ANDA. PASTIKAN MATLAMAT YANG BOLEH DICAPAI

3. TULIS MATLAMAT ANDA
menulis guna tangan..lebih puas.. make sure tulis matlamat pada kertas.. jadikan wallpaper tampal dinding ke.. lihat matlamat hari2..baca hari2.. letak tempat yang selalu kita nmpak.. BACA DAN YAKIN..ulang banyak kali..masuk dalam minda dan masuk dalam diri sendiri..

4. TULIS SENARAI APA KEBAIKAN YANG AKAN ANDA DAPAT KALAU ANDA CAPAI MATLAMAT ANDA
apa kebaikan dan manfaatnya.. cth kalau nak kaya..cth lebih banyak masa dengan family. lagi banyak kita senarai..lagi kuat usaha kita..sebab menarik emosi kita.. keinginan mencapai matlamat lebih lagi..

5. CERMINKAN DIRI SENDIRI
tgk kita dimana sekarang untuk kita capai matlamat kita.. baru kita tahu apa yang nak kena perbaiki.. apa yang kita buat.. be honest.. audit diri..

6. TETAPKAN DATELINE
spesifik.. make sure ada dateline.. lagi jelas bila nak capai..JANGAN terlalu open date. rasa nak keja dateline..BULAN BERAPA

7. KETAHUI APA RINTANGAN APA YANG ADA
nak capai matlamat nak berjaya bukan STRAIGHT!! ada banyak simpang siur..liku... listkan apa rintangan..so anda kena plan mcm mana nak hadapi.. bila time rintangan tu datang..senang jer kita sattle kan..sebab kita dah prepare apa nak buat.. make sure prepare awal2 dari sekarang.. ramai org harung jer.so nanti pasti cuak..

8. PASTIKAN ADA ILMU
ilmu mcm mana nak capai matlamat tu.. it will help u
dalam QURAN pon sebut pentingya ilmu

9. MAKE SURE PLAN HARI MINGU DAN BULAN ANDA
"jika kita gagal merancang, kita rancang untuk gagal" plan setiap hari apa kena buat..setiap minggu bulan..dalam nak capai matlamat

10. GUNA GAMBARAN KEJAYAAN/VISUALIZE
gambarkan segala matlamat anda DAH TERCAPAI! contoh nak rumah besar.. imagine/GAMBARKAN mcm dah capai rumah tu.. ia akan buat kita lagi kuat nak capai matlamat kita..akan bagi aura positif dan konfiden

11. JANJI PADA DIRI SENDIRI..U WILL NEVER GIVE UP.. u have to fight for it.. apa pun jadi.. jangan give up..bangun dan dapatkan... matlamat perlu realistik.. so pasti akan dapat.. NEVER GIVEUP..
buat betul2 dan anda pasti capai..!!

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM