Nasi Goreng Rendang Tupperware

Assalamualaikum, dan damai sejahtera hendakNya.

Sepagian, perah kepala untuk memberi nilai kepada orang lain sampai jadi lapar rasa...
Puas Yoshi berblog-walking untuk cari idea.
Mencurah-curah datang.
Lepas tu dengar ceramah tutorial online marketing pulak.
Yelah, dah abis kerja pun kena belajar tau!
Supaya tak putus ilmu...

Disebabkan terlalu lapar, check makanan kat dapur pun dah tak banyak. Nak masak beriya, malas pula.
Jadi, nak senang kerja, masak aja nasi goreng. Tapi rencah dah bahan-bhan tak ada pula.
Hmmm...
Last-last saya guna pes rendang Asian Meal Tupperware je...

Bahan2:
beras satu separuh cawan,
air bersih separuh cawan,
pes rendang asian meal.



Cara2:
 masukkan semua bahan dalam tupperchef inspire,
kacau sikit, pasangkan api sederhana,
dan tinggalkan selama 15 minit
nampak tak beras tu?

pastikan valve tutup. bila dah nak masak, wap kurang dan boleh nampak keadaan dalam tu.

siap pun!

PUFF siap!
Mudah dan cepatkan? Itulah power barang Tupperware. Mudahkan kerja.
Tak perlu masak nasi dulu, terus je campur sekali.

makan dengan popadom memang best giler!!
Yang baru lepas makan,
Yoshi

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM