Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Thursday, 27 November 2014

PISANG GORENG CHEESE

Mmm... Dapnye! Dapnye! Bismillah~ petang tadi punye cerita... Singgah pi gunting rambut. Siap je... Ternampak plak orang jual goreng pisang. Skali tengok bila dah datang dekat, nampak pisang goreng cheese. Perghhh!! Pe lagi? Balun la!
Disebabkan masih terpengaruh ngan rasa dia yang sedap giler tu... Saya dengan berbesar hati nak kongsi resepi...

Pisang Goreng
Pisang(ikut suka korang banyak mane korang nak makan) buang kulit dan potong 2.
2 cawan tepung beras
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar baking powder
5 sudu besar santan
sedikit serbuk kunyit
secubit garam
1 sudu besar margerin
1 biji telur

Cara2:
Cairkan mentega
Satukan tepung gandum, tepung
beras, garam, pewarna, baking
powder, santan dan telur
Kacau rata
Tuangkan margerin cair
Kacau sebati
Masukkan pisang
Panaskan minyak dalam kuali
Goreng pisang hingga kuning
keemasan
Angkat dan toskan minyaknya

Sos dan Topping
1 sudu besar butter
1 sudu besar susu pekat manis
Keju Cheedar ~ di sagat halus
Chocolate Rice atau parutan coklat
masakan
Dalam kuali yang bersih, cairkan
butter.
Tutup api bila butter dah cair,
tambahkan susu pekat manis dan
sedikit keju
Kacau rata
Masukkan pisang yang telah siap
di goreng tadi
Gaul rata
Angkat pisang dan letak di atas
pinggan atau bekas yang sesuai
Taburkan dengan keju cheedar
yang telah di sagat dan taburkan
dengan choc rise atau parutan
coklat masakan
Enak di makan ketika masih
hangat.

3 comments:

  1. sedapnya..
    nak cuba buat tapi x sempat lgi..
    salam singgah dari :

    http://tintanienaannisa.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com