Tupperware Malaysia Hotline Service

Assalamualaikum,

Hari ini saya nak melancarkan Tupperware Hotline Service.
Apa kelebihan servis ni?
#1 Boleh order produk anytime
#2 Boleh runding harga anytime
#3 Boleh buat aduan, minta tips ANY-TIME!

Syaratnya, anda mestilah jadi customer #jomtapauweh dan berdaftar sebagai konsultan Tupperware dengan saya...

Nak buat urusan jual beli dengan saya mudah saya. Ikut saja langkah-langkah ini;
#1 Pilih barang dalam katalog
#2 Call/SMS/whatsapp HOTLINE 0139733779 untuk buat tempahan/order
#3 Sabar...Anda akan terima sms "Terima Kasih, pesanan anda sudah diterima, sila nantikan maklum balas"
#4 Bila anda terima respon Panggilan/SMS/whatsapp "Pesanan anda sudah diproses sila buat pembayaran ke #jomtapauweh 15#####**##69" dan anda siap buat pembayaran. SIAP
#5 Nantikan produk ke rumah anda! ;)

Pernahkan anda kecewa? bila Duit dalam akaun bank tidak boleh dikeluar sebab
1. Gaji belum masuk,
2. Memang dah abis, ataupun
3. Terlebih guna.
Jadi, bagaimana anda nak menyambung hayat anda jika DUIT TAK ADA? kawan pun boleh lari...
jadi, anda perlu lakukan pengorbanan untuk lakukan yang terbaik untuk diri sendiri dahulu. lakukan part time dengan sertai TEAM POWER. kami akan bimbing anda yang serius !! hubungi 0139733779 jom !!





Cabaran 3 Hari November

Assalamualaikum,

Entry ni serba ringkas je. Hari ni saya lancarkan cabaran  hujung bulan seperti biasa.
Kenapa cabaran ni POWER? Sebab hadiahnya rare sangat.
Dan yang lebih mencabar, barang2 hot item banyak yang dah habis.
So, cabaran ini akan menguji daya kreativiti anda untuk mengatasi masalah yang sedia anda dan pastinya hadiah yang lebih besar menanti hujung bulan ini!

Syarat-syarat:
1. Berdaftar sebagai konsultan sah Tupperware dengan saya.
2. Dalam tempoh 27~30Nov, anda harus ada jumlah jualan sebanyak RM1000. Jualan sebelum tarikh tidak dikira.

Simple je kan syarat2nya.
Nak tengok hadiah? JOM!


Ofcourse, saya juga nak bantu anda double up sales anda. So, cadangan saya, korang ambil la barang2 ni. wrap sebagai hadiah. Pasti ramai yang beli!



Daftar sekarang!
Jom BELI set treasure box ni. Dapat keahlian percuma!

5 Tips To Grow Your Tupperware Organization

Peace Upon You,

Hi ladies and gents!
How are you guys doin'?
It's school holiday and it's almost near to December. Another festival is just around the corner~
Yeay!!

Have you had your Festive Tupperware already?
Here are few of my recommendations;
A Must-have item! Get all the items below to get this beautiful set at the best price ;)

A festive party wouldn't complete without 'tapau'ing ;)

The best gift ever! Put in candies or use it for your parties. I'm sure your guest love it!

At first it look kind of descent, but once you have candies in it... you'll be crazy!

You guys gonna love this!

White eco bottle with bag for FREE!
I'm sure with these in your home, everyone will be a LOT more cheerer! Have fun with this beautiful stuff! Amazing aren't they?

As the blog title says, today I'm going to share with you few tips on How To Grow Your Tupperware Organization.

#1 The first thing you need the attitude. You must have LIKE Tupperware. At least! It's important if you want to sell this stuff to other people. The point here is you must know at least a bit of product knowledge. I found it's kind of hard at first...(of course I join this business because I want that extra income) but once you know how passionate people are with this stuff, and you get familiar with Tupperware Brands, it will be easy to retail and recruit.

#2 You must know how to use biznet and check it daily. Some people says, "I know how much my downline bought already, no need to check-lah...".
Well, the point here is not just to check how much your organization sales are, but in biznet you can check latest promotions and see who is growing. What is biznet? Check out HERE or just text me at 0139733779

#3 Always positive. Have that attitude. I understand that sometimes we get upset, stressed and angry with someone around us or maybe your contacts. But, that kind of feelings only attract negative energy and bad omen. Be happy, look at the bright side and just do your stuff. What's more important is you. Attract happiness, wealth and well-being.

#4 Be prepared. I advice that if you desire a good income, you must prepare the weapons(hehe...it's a war out there ;). In your bag or pouch or what ever you can carry around, have ALL this in it. Bring them along. 2~3 pen or pencil, a note book, a pocket knife/utility, a small sticking tape and a Tupperware Catalog. Of-course, you mobile phone too. It makes everything easier. You can sign up people anywhere, anytime.

#5 You must know how to prepare gifts. Honestly, I'm very bad at this. Haha! But Hey, at least I try! I kind of care less of this initially, and I personally thinks these ribbons and all this hamper stuff is too girly. So, for 3 months I don't really do this until NOW. Not that I don't or never do this before. Well, for regular readers, I'm sure you'd seen few hamper I'd made before, but I had never go to this serious before. I never thought it's really important. And of-course one of the main reason why is, I've been thought a present should be huge and it has to be Tupperware. But, nah...give what ever you can. Don't hurt your feeling or your pocket money. Just GIVE. That's the important point.

So, that's it. What do you think of this? Leave a comment~ share this article if you care ;)
Need more tips? Want to be a part of my TEAM? Call me at 013 973 3779

Register NOW
\\\\\>>>> Register NOW <<<</////

Tupperware Promosi Hujung Bulan

Assalamualaikum

Hari adalah hari bertuah saya sebab;
#1 Banyak orang tapau Tupperware saya pagi tadi!
#2 Dapat advice untuk tingkatkan sales dari orang lama. Best giler!! 
#3 Dapat banyak order selepas party. 
*Malangnya saya tak boleh nak upload gambar tuan rumah sebab boleh menjadi sensitiviti beberapa orang...
#4 Dapat request dari beberapa orang yang nak jadi ahli dan TUKAR UPLINE sebab diorang tak kenal upline diorang, tak dapat tunjuk ajar dan tak gembira dengan layanan upline walaupun dah lama bersama...

Jadi...saya nak buat special offer sempena hujung bulan November ni, sebab leaflet Disember akan keluar tak lama lagi! ;)
YEAY!!!
Yahooo!!!






Cara Nak Daftar Ahli Tupperware Secara Online dan Guna Biznet

Assalamualaikum,

Sebelum anda belajar cara nak daftar jadi ahli, anda mesti nak tahu apa kelebihan join tupperware kan?
Terutamanya Team Power
Team Power ni apa? - Ini nama oraganisasi kami. Ceritanya di SINI

Inilah kelebihannya
#1 Sudah tentu side-income. Secara part-time mahupun full-time. Bagaimana? Lihat SINI.
#2 Kebebasan masa. Tidak terikat dengan sesiapa dan bebas berniaga di mana jua.
#3 Bina hubungan. PASTI! Ini adalah bisnes membina rangkaian. Silaturrahim amat penting. Details HERE ;)
#4 Hadiah. Pelbagai jenis hadiah yang syarikat tawarkan, Dari barang-barang kecil, percutian hinggalah ke sebuah kereta
#5 Penghargaan setiap bulan. Team Power tidak pernah lupa untuk meghargai ahli-ahlinya yang mendapat pencapaian yang bagus.


Info serba ringkas.
Cara nak daftar ahli tupperware malaysia secara online melalui #jomtapauweh
Rujuk gambar di bawah je.

LANGKAH #1
 
KLIK PADA TAB DAFTAR
LANGKAH #2
 
ISIKAN BUTIRAN DAN PILIH PAKEJ
LANGKAH #3
 
UPLOADKAN SALINAN KAD PENGENALAN ANDA
LANGKAH #4
ISI KATA LALUAN DAN KLIK "Submit"
Selepas anda selesai melakukan semua ini, sila BUAT PEMBAYARAN dan maklumkan kepada SAYA di 013 973 3779

Cara Semak Status Di Biznet
 #1 Buka laman www.twbiznet.com.my
#2 Isikan No.ID dan kata laluan. Bagi yang pertama kali mendaftar, kata laluan adalah sama dengan No.ID. Anda akan diminta untuk tukar kata laluan baru dan ia akan dihantar ke email atau sms.
Muka hadapan biznet sebelum anda login

Selepas login pastikan paparannya begini. Anda boleh check team sales dan personal sales secara terus di muka ini.

Klik pada 'view my profile' untuk periksa status keahlian anda atau butiran peribadi anda.
Adakah info ini membantu? 
Tinggalkan di ruangan komen ;-)
atau dail saja 013 973 3779

Tupperware Malaysia Resipe: Baked Onion Rings

Hi...
This is another card I got from kak Hasni.
Check it out!
My fav so far~ ;)


Share to me if you've tried. I'll share to you mine soon ;)
Nampak sangat sedapkan?
PS: Teringat kat McD... huhu...

Segmen Tambah Followers

Assalamualaikum

Entry kali ni dedicate to all blogger dalam Malaysia
JOM klik link ni : http://imashue.blogspot.com/2013/11/segmen-tambah-followers.html
KITA TAMBAH FOLLOWERS SERTA TINGKATKAN TRAFIK
BOLEH MENGERATKAN TALI SIRATULRAHIM

Semuanya dalam SATU ;)

Tupperware Malaysia Resipe: Onion Pancakes

Hello netizens,
Yoshi's here. Back with new recipe.
Today I went to Tupperware Telok Sisek's Stockist in Kuantan.
After getting some items settling few stuff, Kak Hasni suddenly asked me.
"Did you really cook?"
-"Well, I guess I am..."
"Take this, I read your blog yesterday's night. Putting recipes is a brilliant idea! This should be helpful!"

Well, this is an interesting one. Very simple. Take a look! :-)


Perfect Home Business

Are you looking for a perfect home business?
Do YOU love to get online like chatting in facebook, reading blogs or  upload pictures ect?
AND you probably want to do something that would give you some profit while you're surfing the internet.
Not enough budget to start a shop or to buy stocks? Or you probably doubt becoz you have no experience and looking for the right MENTOR.

Dear Malaysians,

IF you have all the questions as above; Well, you're on the right track!
CONGRATULATIONS!
WHY is Tupperware Home Business is a PERFECT home business?

1. Client contact. It's quite easy to bring your family and friends to your home. Invite them in your party and tell how Tupperware can give them what they want. Doing a personal coaching at home is the best tutor session ever! Surely, you clients would've feel great after hearing your stories about how you use tupperware and how much your life has changed ;)

2. Branding. everyone knows Tupperware! All over the world. You can sell them anywhere and you dont need to explain much~

3. People and products. No need to hire workers. Be the brand! ;) Lead by example. Use tupperware and show to your online friends that you ALSO use Tupperware Brands products at home.


INTERESTED?
Dial 0139733779 Now!
And start generate passive and active income right from home! :D

Nasi Lemak Tupperware

Assalamualakum,
Selamat pagi!! :)
Sebelum ni #jomtapauweh dah pernah cerita pasal satu resepi.
Kali ni nak citer sejenis lagi resepi.
Basic2 jer... Malaysia most wanted yo! Most glamorous Nasi Lemak!
Semua orang pon tau nasi lemak. Tapi, saya nak cerita camne saya masak ikut cita rasa saya.
Nasi lemak jenis yang saya suka, yang saya kira 'lengkap'.
Nasi lemak yang lengkap bagi saya ialah nasi lemak yang ada nasi yang cukup rasa lemaknya, sambal kosong yang ala2 kering dan bawangnya hancur, ada telur rebus yang dibelah separuh, timun beberapa hiris, kacang dan ikan bilis goreng.
PERFECT! ;)

Bahan-bahan ( 4 orang makan )

Bahan utk nasi:
  • 2 pot beras
  • setengah biji santan kelapa
  • Air skit, garam dan sikit hirisan halia
Bahan utk sambal:
  • 3 sudu besar cili boh
  • sebiji bawang besar  dikisar halus (guna turbo chopper)
  • sedikit air asam jawa
  • 2 ulas bwng putih dan 2 ulas bawang kecil
  • Garam, gula dan air secukupnya
Extras:
  • Timun
  • Kacang tanah(goreng)
  • Telur
  • Ikan bilis 

Cara-cara

  1. Rebus telur sampai masak.
  2. Masak nasi cam biasa. Cedok je dari Rice Dispenser campurkan santan dgn air,juga masukkan halia yg telah dihiris nipis dan sedikit garam.
  3. Guna turbo chopper untuk lumatkan bawang.
  4. Panaskan kuali dgn sedikit minyak, goreng kacang sampai masak. Kemudian, tos kan kacang. dan goreng pula ikan bilis.
  5. Ikan bilis yang digoreng tadi biasanya akan tinggalkan rasa masin2 pada minyak. Toskan, kemudian masukkan cili boh,air asam jawa dan kisaran bawang tadi. Tggu sehingga masak.
  6. Senduk nasi yg telah masak ke dalam pinggan. Letak sambal dan bahan-bahan extras bersama. Siap.
PS: Saya lebih menyukai masakan yang kurang kolestrol, kalori dan lemak. Jadi saya pilih untuk rebus saja telur. Dan masak guna Tupperchef Inspire. Sebab anda boleh tinggalkan minyak jika masak guna Tupperchef Inspire. ;) 


Ada sebarang soalan dan cadangan? Komen di ruang di bawah atau dail saja 013 973 3779



Kelebihan Tupperware Turbo Chopper

Namanya pun canggih1
Hebatnya, sikit pun tak guna karen elektrik.
Zas! Zas! Zass!!~ tarik aja talinya. SIAP!
inilah lesung ajaib (hehehe...)
tak perlu guna blender atau lesung batu untuk lumatkan bahan2 anda. masukkan dalam bekas dan tarik2 tali je. sambil2 layan drama korea pon boleh...

First meal yang saya masak guna turbo chopper ni ialah nasi goreng. Sebelum ni kalau nak menumis mesti kena guna lesung tumbuk bawang merah dan bawang putih. Walupun berat nak handle lesung batu tu tapi direlakan juga sebab nak bagi bawang tu hancur. Tapi kini tidak lagi



Sebelum masukkan bawang merah dan bawang putih, Kemudian, tarik tali di sisi chopper tu (gambar sedang menarik tak dapat disertakan.

Selepas. Dah hancur. Boleh adjust sendiri nak halus macam mana ye. Kalau rasa nak kasar-kasar tarik dalam 3-4 kali cukupla. Kali nak halus silalah tarik lama-lama sikit.





Lepas guna dinasihatkan basuh cepat-cepat letak dalam bekas untuk dikeringkan. Letak bekas tu tinggi2 di tempat yang kids tak dapat capai. Maklumlah warna merah ni memang menarik perhatian kanak-kanak. Berhati-hati bila basuh blades untuk mengelakkan tragedi berdarah. Bila dah kering kalau tak nak guna dalam masa terdekat boleh attach benda putih tu pada blades sebagai pelindung.
Di bawah ni ni video demo dari Tupperware



Cara Betul Penggunaan Tupperware

Assalamualaikum,

Hari ni saya ada buat party simple2 jer...
Tapi ak jadikan cerita...
Saya membelek peti ais rumah orang ni...
belek punya belek...
Terperanjat sungguh! "Uish, Tupperware!! Tapi... Adoi...apsal camni?"
Aduh kak...
fresh-n-cool bukan di freezer tempatnya kak...
Okaylah, saya boleh la terima kalau dia nak letak fresh-n-cool ni dalam freezer, tempat ais. Tapi bukan utk sumbat ayam sampai sendat camni. Tengoklah apa jadi? Meleding penutupnya...
Fridge water bottle:Yang ini memang tepat penggunaannya

Yang ini pun boleh terima...isi susu pekat manis. Bijak!
Dalam Tupperware Brands, ada beberapa kategori. Dan setiap kategori ni ada fungsinya tersendiri.
So, untuk kenalpasti penggunaanya... sila rujuk rajah di bawah....

On The Go
Beverage Buddy
Beverage Buddy

High Handolier
High Handolier

Thristbreak Tumbler
Thristbreak Tumbler

Thristquake Tumbler
Thristquake Tumbler

Eco Bottle
Eco Bottle

Barang-barang On-the-Go ni BPA Free - Tahan terik matahari - Mudah digunakan. Kedap udara dan memudahkan anda bawa bekalan air kemana-mana dalam apa juga cuaca.



Outdoor Storage
Small Goody Box with cariolier
Small Goody Box with Cariolier

Large Square A Way
Large Square-A-Way

B2B Snack Store
B2B Snack Stor


water dispenser
Water Dispenser

Outdoor Cooler
Outdoor Cooler


Sesuai sangat kalau nak buat gi berkelah atau ke pejabat. Boleh letak dalam peti ais, tapi BUKAN di freezer okay!

Kitchen Storage


















MODULAR MATES
Kitchen Storage
1) Modular Mates Essential Set 2) Modular Mates Rectangular Set 3) Modular Mates Starter Set


Click for More Click for More Click for More
Tentunya modular mate adalah bekas TERBAIK nuntuk simpan bahan kering di rak dapur anda. Jangan masukkan dalam peti ais ya.

Rice Dispenser
Rice Dispenser Dalam mereka bentuk sistem penyimpanan yang luar biasa untuk membawa inovasi dan untuk rumah moden, Rice Dispenser Tupperware telah diilhamkan oleh pokok utama Asia - beras. Beras secara tradisinya telah disimpan dalam tong atau tempayan tanah liat yang besar. Sentuhan beras dengan tangan lembap mewujudkan pencemaran yang berpotensi dan serangan kumbang.

Muatan Tupperware Rice
Dispenser ialah 10.5kg 1105 8086

Laci unik yang direka untuk mengetepikan nasi dengan slaid.
Bersih tejaga dan mencegah pencemaran dari tangan.
Kitaran keluar masuk yang memastikan kesegaran
Satu petikan tepat 1 cawan beras (150g)
Saiz yang yang sesuai dengan semua muka dapur.
Menyimpan sehingga 10.5kg beras. Sesuai untuk seisi keluarga.
Warna neutral untuk dipadankan dengan apa-apa hiasan dapur.

ONE TOUCH
One Touch
Every size for everything
Features & Benefits

Features & Benefits Features & Benefits Features & Benefits Features & Benefits

Untuk membuka, hanya tekan bawah pusat dan mengangkat tudung. Untuk Tutup, tekan bawah pusat. Meterai menjangkau lebih pinggir kanister untuk membolehkan anda untuk memegang mudah & mengupas. Kanister muat di dalam satu sama lain untuk menjimatkan ruang. Toppers boleh disusun dengan kemas di atas kanister diameter yang sama untuk menjimatkan ruang penyimpanan. Meterai hampir cecair ketat memastikan kandungannya kekal di mana mereka berada.

Fridge & Freezer
FreezerMate
FreezerMate

Square Round
Square Round

Fridge Water Bottle
Fridge Water Bottle

Modular Keeper with Grid
Modular Keeper with Grid

Rectangular Water Container
Rectangular Water Container

Handy Cool
Handy Cool

Set ini memang KHUSUS untuk peti ais. Freezer mates adalah pilihan yang betul untuk diletakkan dalam peti ais!


Preparation
Garlic-N-All-Keeper
Garlic-N-All-Keeper

Season Serve
Season Serve

Salt N' Spice Set
Salt N' Spice Set

Large Stor N' Pour
Large Stor N' Pour

Steam It
Steam It






Untuk bahan-bahan mentah yang kering....


Microwaveables
Reheatable Divided  Lunch Box
Reheatable Divided Lunch Box

CrystalWave Divided Dish
CrystalWave Divided Dish

CrystalWave Soup Mug
CrystalWave Soup Mug


 Frequently Asked Questions
 Hanya model ini sahaja yang boleh masuk dalam microwave. Apa bezanya? Ada lubang istimewa pada penutup.
Dan Plastik model ini tidak cari jika terkena bahan panas. juga bebas BPA. Khusus untuk tapau!


Serving
Blossom Pitcher
Blossom Pitcher

Blossom Microwaveable Serveware
Blossom Microwaveable Serveware

Blossom Bowls and Plates Set
Blossom Bowls and Plates Set

Blossom Mugs & Seals
Blossom Mugs & Seals
Set ini juga boleh dimasukkan dalam microwave. Sangat berguna jika anda nak hidang terus kepada tetamu :)

 
Twinkle Tup
Twinkle Totz Set
Twinkle Kidz Set
Untuk anak-anak anda! Pastikan apa yang mereka guna, selamat dan mudah untuk diguna pakai.

 Sekarang ada paham ka?
Selamat beramal. Dan jangan lupa nombor ini 0139733779 jika anda sebarang soalan.
Jemput LIKE page kami di facebook @Tupperware KuantanTupperware Brands Kuantan
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM