Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Tuesday, 29 October 2013

Tupperware Star Boot Camp 2013 Penang


Location : Bayview Hotel, Penang
Date : 24-26 Oct 2013


Assalamualaikum,
First...before nak tengok gamabar2 ni, saya nak bagi tau...
korang kena tengok gambar ni dari bawah ke atas. Maaf ye...GOMEN-NASAI!!!



Day 1
Dari Kangar ke Sg.Nibong ambil masa lebih kurang 2jam. Bertolak kul 9.30pg(sepatutnya 9.00pg sbb bas lewat) sampai je Hyqal dah tunggu melepek kat stesen bas Sg.Nibong...kesian plak tengok...
Dari Sg.Nibong ke Bayview Hotel di Ferringhi amik masa lebih kurang 30minit naik teksi. Kitorang kena cas RM60 utk 3 kepala.
Sampai2 je terus ke meja daftar. Then, terus masuk dewan seminar.
Dalam dewan tu kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Mujurlah saya dapat sebilik ngan Hyqal. Dan satu team juga! Hahahahaaaa!(Gelak setan 3:D)

Lepas dibahagikan dalam kumpulan, coach yang kat depan tu terus bagi tugasan dan aturcara majlis.
Lebih kuranmg kul 5.30 baru habis, terus kitorang check in bilik dan siap2 untuk trip dinner.
Pergh!!!
Rushing...tapi bagus jugak. Hotel 5 bintang, servis baek punyer... Dan ofcoz, kalau penang tak sah kalau tak pi makan nasi kandar. Dan malam tu kitorang dibawa ke sebuah restoran yang katanya popular makan nasik kandaq & briyani. Udang dia mantap seyh!! Ayam bapoookkk!!
Siap makan,
balik... terus landing!

Day 2
Bangun pagi, breakfast sampai kul 9, then terus buat task yang pertama. Party!
Party...memang sinonimsangat ngan tupperware dari dulu. Team kitorang kena masak daging kari hijau. Alhamdulillah dapat tempat kedua!
Abis party...Lunch plak!(memang gemok la kitorang kat sini...hehehe)

Okay, petangnya, dalam kul 3, kitorang kena buat aktiviti skit. beberapa kumpulan bergabung. Yang bestnya, aku dapat aktiviti outdoor. Treasure Hunt! Memang best!!! Masa ni lah aku belajar yang KOMUNIKASI tu SANGAT PENTING.
Komunikasi mestilah ada tindak balas antara dua pihak, penyampai dan pendengar. question and answers. Give and Take...harusss ada respondent!
Susah jugak nak kawal makcik2 dan akak2 ni...masing2 nak tunjuk pandai. Tapi responsible kita untuk ingatkan mereka dan minta mereka ingatkan kita.
Sangat mencabar! Tapi menarik!

Walaupun agak keletihan, petang tu tetap kitorang buat lagi aktiviti outdoor. Main tutup lubang paip, dan... mandi pantai!!! woot! woot! ;)

Malamnya, memang penat skit. Tapi bertuah sangat rasanya dapat makan kat restoran mewah. Ketam, lobster semua besar perut saya. GILA!!! Hahaha!

Final Day
Lepas breakfast, kitorang wat dua task terakhir. Presentation pasal cara nak prospecting dan introduce nano water filter. Banyak yang saya belajar pasal water filter ni. Barangnya ringkas tetapi kompleks dan mesra pengguna.
Kira2 kul 2ptg camp tamat.

Nak tau cerita lebih detail? Join saya dalam kem yang seterusnya! dail 0139733779













 







 
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com