Trick Mendapatkan Pelayar Blog SEGERA

Assalamualaikum,

Malam ini saya nak ajarkan satu teknik untuk menarik ramai orang untuk mengunjung blog kita.
Kenapa perlu ramai pengunjung?
Sebab pengunjung adalah prospek.
Dan pengunjung penting untuk menambah aliran traffik blog kita supaya blog kita mudah dijumpai dalam enjin carian.

So, apa teknik nya?
Biasanya, jika anda post link kat facebook atau mana2 media sosial,
Orang yang baca tu blum tentu nak kunjung. Terutama yang skeptikal.
Antara tanggapan popular pembaca...(yang saya sendiri pernah alami)
1) Jual produk laa ni...
2) Nak ajak bisnes la ni...
3) Website bisnes lagi...
4) Tengok alamat pon dah tau...

Betul tak?
Tambah2 pula kalau post kat FB. Automatic akan keluar preview...
Nampak sangat cam nak ajak join bisnes tapawe kan? hehehe...
Abis tu nak cover camne?
Tengok camni haaa....

bila kita bagi link macam tu, tulis la ayat ape pon, orang mesti rasa nak tengok...sebab diorang takde klu ke mana link tu bawa...
PERINGATAN: jangan pula trick orang, nanti serik pula mereka...
Sebab itu pentingnya, dalam blog anda harusss ada pengisian selain jual produk semata-mata.

OH!
camne nak dapat link tu?
SENANG jerrr...
ada dua laman yang biasa saya guna.
1) bit.ly
2) goo.gl

Caranya,
#1 Copy url(alamat blog/website) anda, atau mana2 lokasi yang anda nak orang layari.
#2 Buka goo.gl dan paste url yang anda copy tadi
#3 Klik pada 'shorten url' dan...
#4 Wal-Lah! Anda dah pun ada url pendek!
#5 Terus copy...pada wall facebook.
Oh, jangan lupa, kalau keluar preview. Padamkan!
Nak lebih baik, selitkan gambar kata2 motivasi...
Cam ni...


Adakah info ini berguna? KOMEN! (^_<)b


Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!