Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Sunday, 20 October 2013

Trick Mendapatkan Pelayar Blog SEGERA

Assalamualaikum,

Malam ini saya nak ajarkan satu teknik untuk menarik ramai orang untuk mengunjung blog kita.
Kenapa perlu ramai pengunjung?
Sebab pengunjung adalah prospek.
Dan pengunjung penting untuk menambah aliran traffik blog kita supaya blog kita mudah dijumpai dalam enjin carian.

So, apa teknik nya?
Biasanya, jika anda post link kat facebook atau mana2 media sosial,
Orang yang baca tu blum tentu nak kunjung. Terutama yang skeptikal.
Antara tanggapan popular pembaca...(yang saya sendiri pernah alami)
1) Jual produk laa ni...
2) Nak ajak bisnes la ni...
3) Website bisnes lagi...
4) Tengok alamat pon dah tau...

Betul tak?
Tambah2 pula kalau post kat FB. Automatic akan keluar preview...
Nampak sangat cam nak ajak join bisnes tapawe kan? hehehe...
Abis tu nak cover camne?
Tengok camni haaa....

bila kita bagi link macam tu, tulis la ayat ape pon, orang mesti rasa nak tengok...sebab diorang takde klu ke mana link tu bawa...
PERINGATAN: jangan pula trick orang, nanti serik pula mereka...
Sebab itu pentingnya, dalam blog anda harusss ada pengisian selain jual produk semata-mata.

OH!
camne nak dapat link tu?
SENANG jerrr...
ada dua laman yang biasa saya guna.
1) bit.ly
2) goo.gl

Caranya,
#1 Copy url(alamat blog/website) anda, atau mana2 lokasi yang anda nak orang layari.
#2 Buka goo.gl dan paste url yang anda copy tadi
#3 Klik pada 'shorten url' dan...
#4 Wal-Lah! Anda dah pun ada url pendek!
#5 Terus copy...pada wall facebook.
Oh, jangan lupa, kalau keluar preview. Padamkan!
Nak lebih baik, selitkan gambar kata2 motivasi...
Cam ni...


Adakah info ini berguna? KOMEN! (^_<)b


Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com