Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Friday, 18 October 2013

10 Cara Yang Betul Untuk Tulis blog

Assalamualaikum,
Saya sebenarnya pun belajar juga nak tulis blog dengan betul. mujurlah ada mail yang saya subscribe ni ada hantar maklumat bagus camni...

So, saya ringkaskan poin-poinnya aja ya.
1) Rekaan blog yang ringkas dan sesuai - ikut elemen anda
2) Guna perenggan - tapi jangan terlalu banyak pula
3) Semak dan tulis semula - elakkan salah eja, perkataan tak sesuai dll
4) Kurangkan perkataan yang tak perlu - orang nak baca ISI penting
5) Guna perkataan yang telus, tepat dan jelas.
6) Karang tulisan anda dengan cara bagaimana anda berkata-kata. Sifat asli anda.
7) Telus. Tak perlu berbunga-bunga sangat. Cakap biar terang ;)
8) Guna bahasa yang anda biasa guna. Tak perlu istilah-istilah aneh jika tak perlu.
9) Elakkan guna perkataan yang fancy(terlalu panjang atau sukar diterang) jika ada perkataan inggeris yang boleh diguna, GUNA aje...
10) Jangan guna bahasa tringkas terlalu banyak. Mulakan dengan perkataan penuh, bila dah lama skit, boleh la guna yang pendek-pendek tu...


Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com