Saturday, 27 July 2013

Awas!! Periksa Alatan Dapur Anda!!

Pernahkah anda diceritakan tentang BPA. Ramai yg suka simpang botol air dlm kereta dan dibiarkan panas. Sangat merbahaya! Begitu juga dengan bekas makan anda. Mee segera, Sup dan Lauk2 yg di masak dlm kuali 'murah' & dihidang dalam pinggan mangkuk yg disangka selamat. Terutamanya plastik!
Bisphenol A (BPA) ialah sejenis bahan kimia sintetik berunsurkan karbon. BPA digunakan untuk membuat bahan plastik dan digunakan secara meluas sejak1957.
Plastik BPA lazimnya jernih & keras dan ia digunakan meluas sebagai kegunaan harian seperti botol bayi, simpanan air, alatan sukan, CD & DVD dan juga dalam perindustrian seperti paip saliran! Ada juga beberapa resin yg mengandungi BPA digunakan sebagai pelindung makanan dan tin minuman! Malah afa juga digunakan dlm bahan cetakan seperti resit di pasaraya. WOW!
Bahan ini tidak bewarna tetapi ia larut dalam bahan organik kecuali air. BPA mampu merosakkan hormon manusia. Kerana itu, kawalan ketat dijalankan. United States Food and Drug Administration (FDA) telah mengenalpasti BPA boleh memberi kesan pada fetus, janin dan anak2.
Selamatkan keluarga anda! Pilihlah produk yang selamat. Pilih Tupperware; Mudah, Mesra & Murah!
Dapatkan produk kami dengan wakil Team Power berdekatan dan menangi rebat tunai! Tanya saya bagaimana 0139733779 ;)

Followers