Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Saturday, 27 July 2013

Awas!! Periksa Alatan Dapur Anda!!

Pernahkah anda diceritakan tentang BPA. Ramai yg suka simpang botol air dlm kereta dan dibiarkan panas. Sangat merbahaya! Begitu juga dengan bekas makan anda. Mee segera, Sup dan Lauk2 yg di masak dlm kuali 'murah' & dihidang dalam pinggan mangkuk yg disangka selamat. Terutamanya plastik!
Bisphenol A (BPA) ialah sejenis bahan kimia sintetik berunsurkan karbon. BPA digunakan untuk membuat bahan plastik dan digunakan secara meluas sejak1957.
Plastik BPA lazimnya jernih & keras dan ia digunakan meluas sebagai kegunaan harian seperti botol bayi, simpanan air, alatan sukan, CD & DVD dan juga dalam perindustrian seperti paip saliran! Ada juga beberapa resin yg mengandungi BPA digunakan sebagai pelindung makanan dan tin minuman! Malah afa juga digunakan dlm bahan cetakan seperti resit di pasaraya. WOW!
Bahan ini tidak bewarna tetapi ia larut dalam bahan organik kecuali air. BPA mampu merosakkan hormon manusia. Kerana itu, kawalan ketat dijalankan. United States Food and Drug Administration (FDA) telah mengenalpasti BPA boleh memberi kesan pada fetus, janin dan anak2.
Selamatkan keluarga anda! Pilihlah produk yang selamat. Pilih Tupperware; Mudah, Mesra & Murah!
Dapatkan produk kami dengan wakil Team Power berdekatan dan menangi rebat tunai! Tanya saya bagaimana 0139733779 ;)
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com