Saturday, 30 December 2017

Preview Katalog 2018

Hai...

Cari katalog 2018 ke..?
Tunggu 1hb ya... yang tak sabar nak tengok tu... daftar jadi ahli dengan saya.

Hubungi: 013 973 3779
Yoshi

Friday, 29 December 2017

Malaysian... Always On The Way

Jenis-jenis "On The Way" kat Malaysia...

Jenis 1. Baru bangun tidur. Buat-buat suara macam dah lama bangun bila jawab call.

Jenis 2. Dia baru nak keluar rumah/pejabat/lokasi yang sepatutnya dia dah keluar.

Jenis 3. Dia tahu dia dah lewat, tapi masih lengah². Dia akan bagi macam² alasan kreatif. "Jumpa client", "ada orang mintak tolong", "kucing nak beranak", "sakit perut singgah tandas jap", "terlepas tren" dan dua yang paling femes "tengah cari parking" & "jalan jem"

4. Dia memang betul² dalam perjalanan dan akan sampai.

Malaysian... Always "On The Way" ;)
Hehehe....

Wednesday, 27 December 2017

Bawa Bekal Bukan Nak Jimat

Hai


Entri ni Yoshi hanya nak berkongsi bagaimana Yoshi guna Tupperware in daily life. Pasal bekal.


Kalau cerita pasal yang kat dapur rumah dah banyak orang cerita. Kalau cerita bab kelebihan dan untuk tujuan menjual pun rasanya ramai pembaca dah boleh jangka apa benda nak cerita.


So, kali ni... Yoshi nak cerita serba sedikit pasal daily routine dan macam mana Tupperware ni agak helpful atau berguna.


Bawa bekal dari rumah ni... umum dah tahu... memang jimat. Tapi zaman sekarang ni, ramai ke ada masa nak bawa bekal dari rumah?
Tambahan pula, ada ramai dah macam Yoshi ni yang bekerja. Kat booth, kena travel sana sini... sempat ke nak buat bekal?


Berikut adalah 4 jenis Tupperware yang Yoshi mesti bawa kemana-mana.
Tentunya Tupperware ni muat nak masuk beg dan mudah dibawa...


1. Eco Bottle: Memang lazim orang bawa botol air. Yoshi pakai fliptop 750ml sebab saiz dia tak terlalu besar dan mudah nak masuk beg galas. Letak kat sisi pun boleh.


2. Tumbler: Saiz 400ml untuk tapau teh tarik atau jenis² air manis. Bila duk kat kiosk, rasa nak hirup air panas atau sejuk macam coolblog/tealive/ice blended ke... tak payah nak kena guna plastik ikat tepi atau cawan plastik yang bakal jadi sampah. Barulah ong bila tempat bersih. Dan tak adalah sibuk nak kena buang sampah pula. Yang jual air tu pun senang hati. JIMAT plastik dia...


3. Set Cutlery: Set ni abang Syam bagi masa jadi director dulu. Ada chopstick, sudu dan garfu. Mudah kalau nak makan mee, nasi, atau masakan berkuah. Dah makan, lap je guna tisu sebab plastik tupperware ni tak mudah lekat sisa atau kotoran.


4. Square Round: ada masanya Yoshi guna juga Lolly Tup, Jolly Tup atau devide dish Tupperware. Banyak pilihan sebab dapat free masa pergi Jubilee atau achieve target bulanan. Bekas ni memang tak guna sangat untuk tapau dari rumah. Banyaknya guna masa tapau beli sarapan atau lauk lunch kat kedai. Kadang², kawan² ada datang bawa kuah sup atau gulai masa buat makan². So, time ni... bekas tu sangat berguna sebab... benda berkuah ni kadang dia bawa dalam plastik je. Nak tuang kat mana kan?


Kebanyakan barang yang Yoshi guna ni dapat free sebab capai target dan pergi program Tupperware macam Jubilee, assembly, rally dan lain².


Korang kalau nak dapat free kenalah daftar jadi ahli ya... kalau nak beli, Yoshi boleh consult Tupperware apa yang sesuai.


Boleh hubungi 013 973 3779
Wasap.my/60139733779

Tuesday, 26 December 2017

PENAPIS AIR MUDAH ALIH TUPPERWARE

NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Satu satunya penapis air tanpa menggunakan eletrik
- air berkualiti
- bersih
- selamat
- padat dengan Nutrien
- Mineral yang tinggi
- semua untuk seisi keluarga

cepat wassap

Anda layak mendapat gift & potongan harga, mengikut terma & syarat.

Tawaran terbuka sehingga 31hb Dec 2017.

Click
http://www.wassap.my/60139733779

Saturday, 23 December 2017

Jenis-jenis Ejen Tupperware

YANG NAK KOMISEN LEBAT : SILA BACA
*********
SITUASI ORANG 1
————————
“Hari hari saya post & jual beli Tupperware.. tapi kenapa tak sama macam orang lain.. ribu riban”

SITUASI ORANG 2
————————
“Saya dah lama join niaga tupperware.. dah bertahun tahun.. tapi.. kenapa komisen saya masih tak sampai seribu sedangkan kawan saya yang baru join.. dah dapat RM2000 lebih dah komisen”

SITUASI ORANG 3
————————
“Saya kekadang pelik.. kenapa saya masih di tahap yang sama. apa silap saya.. Saya sayangkan Tupperware dan saya cuma nak tahu macam mana nak berjaya macam orang lain”
..
JIKA anda ada dan berada dalam situasi sebegini..  sila CLICK di link dibawah ini —>
.
www.wasap.my/60139733779/saya+Nak+Berjaya+dengan+TUPPERWARE+sangat+sangat+.+Tolong+saya
.
www.wasap.my/60139733779/saya+Nak+Berjaya+dengan+TUPPERWARE+sangat+sangat+.+Tolong+saya

#tupperwareteampower
#tupperwaremalaysia

Pembuka Tin Tupperware

"Eeiii!!! Takutlahh!" jerit mereka.

Para hadirin yang terdiri dari makcik² dan wanita berusia sekitar 30an hingga 50an itu menunjukkan reaksi seram bercampur geli melihat adegan yang dipamerkan hadapan mereka.

"Haaa... tengok lah..." kata Mukmin sambil menggosok-gosok penutup tin yang baru saja dibuka menggunakan pembuka tin Tupperware ke pipinya.

"Mana ada calar kan? Nah! Saya tenyeh kat dagu, kening, dahi... semuanya ok kan? Masih flawless gituu..." seloroh beliau sambil membuat demonstrasi. Ada yang menutup matanya dengan kedua belah tangan. Ada yang separuh buka.
Namun, pada masa yang sama, takjub.
Ia seperti suatu keajaiban.

Perlahan-lahan, audien mula memberi sepenuh perhatian. Ada yang masih tergamam. Mungkin mereka sedang berkira-kira... berapa agaknya harganya? Nampak macam berbaloi...
Selamat gayanya...

"Jangan risau, akak² semua. Tupperware Can Opener ni memang canggih. Selain mudah untuk buka, ia juga selamat. Lepas ni tak akan ada lagi masalah jari nak terluka. Bahkan... penutup yang kita buka ni... boleh guna untuk tutup semula tin kita dengan sempurna."

Can opener Tupperware Brands
===========================
Harga promosi hujung tahun
can opener ( 38 %):

Retail - 98.00
Less - 78.00
0ffer - (?? Pm saya) 😱😱😱

KEMPEN 1 RUMAH 1 PEMBUKA TIN !!!

Kenapa setiap rumah wajib ada can opener ni?

💖 bukaan tidak tajam
💖 menyahkan risiko jari terluka
💖 sesuai untuk semua peringkat umur
💖 senang & praktikal berada di dapur

Jom dapatkan segera sementara stok masih ada dengan harga yang BERBALOI!

Click link wsap di bawah utk terus order
👇👇👇👇
http://www.wasap.my/60139733779

GUNA KAD PENGENALAN SEBAGAI KAD DISKAUN

Ramai orang tak tahu.. IC mereka boleh menjadi KAD DISKAUN untuk membeli Tupperware dengan diskaun 25% dari harga didalam katalog..

.

Kepada yang nak tahu caranya.. sila Click disini untuk mohon sekarang keahlian Tupperware dengan mudah. Secara ONLINE dengan TEAM POWER !!

.

Klik ~> tinyurl.com/daftarahlitupperware

Thursday, 21 December 2017

CARA NAK KENAL MLM HANCING

MACAM MANE NAK KENAL MLM KENCING KAT MALAYSIA🇲🇾
************************************
🎁
Korang konfem dah pernah kena tipu dengan member yang takde ribut takde hujan tiba-tiba ajak minum, tapi rupa-rupanya nak promote MLM(Multi Level Marketing).
🎁
Market untuk bisnes MLM kat Malaysia ni sebenarnya besar dan dijangka menjadi antara yang terbesar di Asia dengan jangkaan hasil pulangan sebanyak RM8 billion pada tahun 2020. Yang join biasanya student, suri rumah, orang pencen, dan jugak orang yang ada kerja tetap. Ini kerana MLM biasanya menjanjikan untung yang berlipat kali ganda.
🎁
Tapi impian terindah hanyalah sementera. Realitinya pedih. Statistik daripada KPNDKK menerima lebih 12 ribu aduan mengenai MLM setahun. Selain dari jumlah orang yang buat aduan, pengalaman peribadi dorang yang sebenarnya buat rasa sedih dan marah. Bila dengar cerita-cerita peribadi pasal kes kena tipu MLM ni buat runtun hati kami.
🎁
So macam mana nak kenal dan elak dari MLM tipu :

1⃣Produk yang ditawarkan tak wujud atau takde nilai

Emm, okay so takde produk dorang jual apa? Kalau korang tanya, dorang akan jawab “rahsia bro, nak tau kena join dulu“, takye pun dorang akan reka produk yang macam agak melampau macam ubat yang boleh bunuh AIDS atau pun rambut Hang Tuah (takde la betul-betul, tapi produk dorang mengarut dan takde nilai). Pastu bila korang berjumpa, dorang selalu alihkan perhatian korang dari produk tersebut tapi straight forward ke sistem piramid tersebut.

Tindakan: Sebelum join, pastikkan korang tanya betul-betul produk apa yang dorang jual

2⃣Dipaksa untuk tarik orang lain

MLM fake biasanya takde produk untuk dijual, so dorang focus kat tarik orang ni sebab orang atasan akan dapat duit lagi banyak kalau downline lagi ramai. Kebiasaanya dorang akan cuba tarik orang rapat dulu macam ahli keluarga dan kawan-kawan.

Tindakan: Check produk tu, kalau memang wujud dan ada value then tu atas sukahati korang lah nak buat apa. Tapi kalau dorang suruh cari orang dan ‘abaikan’ produk, korang cabut je jangan layan. Oh, kalau ikut undang-undang Malaysia, konsep bayar untuk join ni sangat tegas.

3⃣Korang pulak yang kena bayar untuk join

Kalau skim piramid ni mintak yuran macam-macam – untuk training lah, untuk kemasukan lah, tandanya pembohong besar la tu.

Tindakan: Check kompeni punya cash flow – kalau duit keuntungan datang daripada dalam dan bukan luar syarikat – macam mana bisnes nak tahan lama. Menurut Direct Selling of Association Malaysia (DSAM), ‘starter kit’ dalam kompeni yang sah biasanya tak lebih RM200, dan memaksa member baru untuk beli stok atau melabur adalah tidak dibenarkan.

4⃣Dorang tak register dengan DSAM atau pun SSM

Syarikat MLM yang halal kena register dengan Direct Selling of Association Malaysia (DSAM) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Lagi satu cara nak check adalah korang boleh usha sejarah syarikat tu. Kalau company tu dah ada lebih dari 5⃣2⃣ tahun mcm Tupperware, kemungkinan besar syarikat tu boleh pakai lah, sebab MLM tipu biasanya akan cabut bila dorang dah dapat untung.

Tindakan : Check dengan DSAM kat sini dan juga SSM kat sini atau pun korang boleh check kat Suruhanjaya Sekuriti. Kalau nak extra selamat, Google nama syarikat itu dan baca review.

Untuk mengetahui bisnes online Tupperware bole watsap ke

www.wasap.my/60139733779/saya+nak+tahu+pasal+tupperware

Tuesday, 19 December 2017

Casserole Pot Tupperware


 

Mari baca kehebatannya

2 kali ganda lebih tebal berbanding srainless steel
boleh digunakan diatas dapur gas, Oven ,Seramik
BEbas dari bahan kimia
anti coating -tidak melekat
pemanasan dengan cepat memudahkan masakan cepat masak
handle indicator
boleh masuk oven sampai suhu 230°C tanpa penutup , 170°c *dengan penutup

🍰lagi hebat boleh buat cake tanpa oven.
Masak dalam 15minit shaja.
Nak tau lebih kelebihan dan nak jadikan hadiah grand/ boleh whatsapp

Www.wasap.my/60139733779

Monday, 18 December 2017

Nak Cantik Macam Neelofa

NAK CANTIK !!! NAK CANTIK!!

"Aku ni teringin sangat nak cantik macam Neelofa!", kata Ziyan kepada saya.
Dia dari zaman sekolah lagi dah muka senang tumbuh jerawat. Almaklumlah...
Suka sangat makan kacang. Aktif bersukan pula tu...
Bila da besar ni... jerawat tu kurang tapi parut dah makin banyak.
Tapi kawin jugak lah dia... pasai orang berkenan hati budinya yang baik tu.
Dia sentiasa positif.
Tapi, dalam lubuk hati dia.. bahkan ramai perempuan mesti ada rasa ni...

NAK KELIHATAN MUDA dan BERSERI !!!

"Aku suggest produk ni kat kau sebab aku dah lama duk perati fb kau yang asyik update status berangan nak jadi secdantik Fazura lah, Sajat lah, Erra lah..."
"Hek eleh kau ni... Tooolong lah. Tak pernah aku mention Sajat okay!"
Marah betul dia.. hah ceritalah apa kelebihan apa ke nama set Nutrimetics ni?
Ri..Ri..Ri Radiance?

"Rediscover Youthful Radiance LAH!"

💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Set lengkap skin anda bersama NUTRIMETICS
satu satunya produk yang dah berpuluh tahun dipasaran, hanya boleh didapati daripada agen agennya yang sah🙋🙋 Elakan barangan tiruan🤦‍♀️

Ok.. aku nak cerita sikit kebaikan dia🤔🤔🤔
Dalam set ni ada beberapa item, so ko baca satu-satu ni yer...

- SOFTENING CLEANSING CREME 150ml
* menyuburkan & menghidratkan kulit matang
* pelihara & bersihkan kulit tanpa jejaskan kelembapan kulit

- FOAMING CLEANSING LOTION 200ml
* bertindak menyeluruh membersihkan kulit dgn sempurna
* menanggalkan kotoran & minyak berlebihan tanpa jejaskan lempan & anjalan kulit

- REFINING TONING LOTION 200ml
* Formula tanpa alkohol, lengkapkan rejimen pempersihan kulit
* menyingkirkan sisa sisa pembersihan
* kaya dgn ekstrak botani berfungsi menghaluskan tekstur kulit

- INTENSE ANTI-AGING EXTREME NIGHT CREME 60ml
* menyuburkan & memelihara kulit
* menghaluskan & melembapkan kulit
* memperbaiki tekstur kulit secara menyeluruh

- ANTI-AGING DAY CREME SPF 15 60ml
* bertindak pantas mengembalikan lembapan & tegangan kulit
* licinkan kulitkan tanpa menyumbat liang liang kulit
* pudarkan pigmentasi & jeragat

- ANTI-AGEING EYE CREME 15ml
* berkesan menghidrat & suburkan kulit utk cegah penuaan
* tegang & anjalkan kulit sekitar mata supaya lebih kelihatan muda
* diuju oleh pakar kecantikan
.......................................................................
Nak tahu macam mana nak dapat semua tu
mai la wassap wassap risik risik🙋🙋🙋

013 973 3779

Haa... kan dah macam iklan tu?
Nak beli tak? Haaa.... direct terus soalan tu!
Pe pe roger okays... ;)

Sunday, 17 December 2017

Leaflet Tupperware Malaysia Disember 2017

Related: Katalog Tupperware Malaysia, Mini Catalog Tupperware Malaysia Disember 2017

CONTACT: 013 973 3779

ASYIK TENGOK ORANG JER...

Assalamualaikum

- Anda mesti terfikir, kenapa orang lain berniaga dan kita asyik tengok jer..
- Anda mesti terfikir,
boleh ker berjaya dan dapat extra income ngan niaga Tupperware ini?
- Anda mesti terfikir,
siapa nak guide anda kalau anda dah start daftar dan nak berniaga..
....
Jawapannya..
KAMI lah..
Kami Organisasi Nombor #1 yang buat perniagaan Online secara berjemaah dan ada TEAM yang support each others.
.
Kami menggunakan STRATEGI dan FORMULA serta kongsi semangat sama sama biarpun hanya secara ONLINE diseluruh Malaysia.
.
Kami sangat sangat gigih dan bersemangat. andai ada yang rasa DOWN... kami akan bantu pulihkan dengan beri aura yang positif. Kami seperti 1 family.. saling bantu membantu..
.
Kamilah TEAM POWER..
.
Jika anda ada terdetik nak bantu keluarga dan nak ada extra income. HUBUNGI-lah.. Agen Team Power diseluruh Malaysia.
.
ayuh !! Sertai TEAM POWER
.
click disini sahaja yer.. senang masuk whats app
—-> www.wasap.my/60139733779/saya+Nak+Daftar+Ahli+TUPPERWARE+Hari+Ini

—> www.wasap.my/60139733779/saya+Nak+Daftar+Ahli+TUPPERWARE+Hari+Ini

Yoshi
013-973-3778

Friday, 15 December 2017

TIPS NAK ELAK DARI BERAS DIMASUKI BUBUK

Assalamualaikum,

Sebenarnya, ada lebih dari lapan tips untuk elak beras dari dimasuki bubuk. Tapi Yoshi nak share 5 je hari ni...

1. KULIT KAYU MANIS
Letak kulit kayu manis dalam tong beras. Bubuk memang tak suka bau herba yang kuat.

2. DAUN LIMAU PURUT
Sama seperti kulit kayu manis, tapi daun limau purut ni lebih harum baunya...

3. DAUN PANDAN
Selain baunya yang wangi, ia juga mampu elak bubuk dari beranak dalam tong beras anda. Selain tu, ia juga mewangikan beras anda. Pastikan letak yang kering tau...

4. JEMUR BERAS DI TEMPAT TERIK
Bubuk atau kutu beras memang tak suka kepanasan. Dalam kata lain, kalau nak selamat letak je beras tu di tempat terbuka dan terik. Tapi cara ni tak lah efektif sangat. Kalau nak buat sebelum memasak okay lah...

5. Simpan dalam bekas yang kedap dan kemas.
Anda ada beberapa pilihan. Boleh guna Tupperware kecil2 dan simpan dalam peti atau letak dalam bekas one touch Tupperware. Simpan lah dalam peti sejuk atau lokasi yang selamat. ATAU pilihan yang lebih bijak, guna saja Tong Beras Tupperware a.k.a Tupperware Rice Smart.

Tong beras Tupperware ni kedap udara. Punya ruang yang slim, mudah untuk letak di celahan dapur dan anda boleh keluarkan beras mengikut sukatan tanpa perlu buka penutup dan cedok.

Harap tips ini berguna untuk anda.

Untuk sebarang pertanyaan, bolehlah PM kami atau whatsapp 013 973 3779
Wasap.my/60139733779

Yoshi

Followers

Google+ Followers