Training Di HQ Tupperware Brands Malaysia

  Balik dari KL, 24hb saya jumpa abang Nazir yang cedera sebab jatuh racking. Retak tulangnya. So, datanglah visit dan bawa dia jalan-jalan dengan kereta. Bosan duk rumah katanya...

 Malam tu terus ke KL balik sebab kitorang ada special training dari HQ pada 25hb

 Malam tu Steve Chan turun sekali untuk bagi briefing sebelum bagi talk untuk esok.



Diorang ni order makan ntah apa... saya pun sampai dah lewat. Tak jamah pun kecuali kentang tu je... hahaha
 Lokasi restoran ni di Sunway Pyramid. Ole-Ole Bali namanya...

 Sebelum balik ke keramat, rumah mak sedara... kitorang singgah sini dulu...


  tak jauh dari Keramat Mall ada satu restorang yang jual smoothie Mangga Susu ni. Mmmm... BEST tau!

 Pagi 25hb, sekitar 10 pagi saya terus ke HQ Tupperware Malaysia. Inilah rupanya.



Training bermula dengan kata-kata aluan dari En.Syam. Ringkas je, kemudia terus dengan opening oleh Madam Chng Layping. Dia ceritakan sejarahnya yang sukar tu. Bagaimana dari mula dia direkrut sehinggalah ditawarkan untuk buka stokis di Tawau, Sabah.

Training sangat pack! Semua khusyuk mendengar!


Kemudian, juara tujuh kali berturut-turut Tupperware No.1 di Malaysia iaitu Madam Shireen Tan pula bagi speech dan presentation yang cukup mantap dan bersemangat.

 Dia ni ketua organisasi group kami. Tak sangka dulunya dia ni cuma guru tadika yang duk rumah flat. Suami dia pula juru jual kereta.




 Dan... saya pun tak ketinggalan kena sharing jugalah...

 Tentunya, kalau pergi mana-mana majlis Tupperware, tentulah dapat hadiah... Sokmonya gitu lah... hehehhe


 Beg istimewa pun dapat, boleh lah bagi kat mak.

 Purse pun dapat jugak. Yang ni bagi kat wife lah...

Madam pun bagi hadiah tau... best sangat!

Lepas dapat hadiah, sambung belajar lagi...

Penuh meja dengan hadiah je... Hadiah ni tak free. Yang berusaha je yang dapat

Okay, lepas training, tengah hari adalah makan-makan sikit. Yang baju biru ni Pn.Nufy(Nama glemer....hehehehe) Dia buat rojak buah. Orang kelantan panggil 'colek'. Sedaaap!

Kak Aini pula bawa bronies coklat ni. Sedap GILER!! atau tu ada tulis nama blog dia #tupperwaremalaysiasale
 
 Yang hujung tudung merah tu lah kak Aini. Yang sebelah dia badan besar-besar tu kak Jue.

 Dan last skali, sesi yang kedua selepas rehat barulah training dengan Steve. 
Banyak belajar dari dia. Best tau!

Dan finally, ada lagi recognition... Hadiah lagi... hehe

Madam Layping pun bagi hadiah kat En. Syam

Pastu, En.Syam pun bagilah juga souvenir kat madam...

dan juga kepada Steve sebagai penghargaan



 On the way balik dalam bas, sempat lagi En.Syam whatsapp saya tentang Madam Shireen untuk saya. Baguskan group kami? Rugi korang tak join...

Inilah antara hadiah yang saya dapat. Tupperware berlambak. Beg tu yang mahal dan paling berharga.

NAK JOIN Team Power??
daftar di sini
atau
whatsapp 013 973 3779 

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM