Leaflet Terkini September 2017

Selamat Hari Malaysia 2017!

Leaflet Baru Dah Keluar! 😍😍😍

Jom order weh!! 013 973 3779

Leaflet September 2017

Memang cantik sungguh offer bulan ni! 
Lebih-lebih lagi kepada peminat warna pink dan ungu
Set-set ni semua sangat unik.
Saya pun nak beli satu untuk diri sendti! JOM!!!
Nak tumpang order? call/whatsapp 0139733779




















Cheezekut Oreo Tupperware

Assalamualaikum..
Salam Aidil Adha!
Hari ni Yoshi nak share
 Cara cara buat... Cheezekut gunakan produk Tupperware
Mula-mula hancurkan oreo guna turbo chopper. Buang krim oreo tu tau
lepas tu blend susu cair, cream cheese dan susu pekat manis serta tambah krim oreo tu. Guna Speedy Chef
kemudian, letak kepingan biskut kering tu dalam bekas/tray/freezermates/zen bowl
lepas tu, letak bancuhan tadi dan letak orea yang hancur tu di atas
Dah siap!

Salam Kemerdekaan

Selamat menyambut ibadah korban.

Esok 1 September ramai umat Islam akan menyabut AidilAdha.

Sesuai sangatlah dengan masa kita sambut Hari Kemerdekaan Malaysia.

Semoga kita lebih menghayati dan menghargai kehidupan kita sekarang.

Cara Paling Cepat Nak Buat Kek Coklat Lembap

 Kadang kadang datang masa teringin nak rasa kek choc moist kan?
Bagi saya pek yang akak ni jual sangat berbaloi. saya boleh dapat 3 bekas kek coklat lembab dengan pek yang harganya cuma RM10 ni...
Hasilnya pun cantik. yang paling penting,.. mudah nak buat.
Tambah lagu guna Tupperware Speedy Chef...
Jom tengok video ni...


MAHU HARGA ISTIMEWA? HUBUNGI 013 973 3779

Kenapa Usahawan Mudah Putus Asa?

Assalamualaikum semua,

Entry ni saya dapat dari e-mail En.Faisal Abdullah. CEO/Founder Nasihat Niaga. Perkongsiannya begini.

Salah satu sikap yang wajib ada pada seorag usahawan ialah mereka tidak mudah putus asa.

Gagal itu adalah asam garam dalam berbisnes. 

Usahawan yang berjaya tidak akan putus asa dan menjadikan kegagalan itu sebagai batu loncatan untuk mereka terus melangkah jauh.

Tapi kenapa ada saja usawahan yang mudah berputus asa?

Salah satu sebabnya ialah mereka tidak ada matlamat yang jelas.

Mereka tak tahu apa yang sebetulnya hendak dicapai apabila mula berbisnes. 

Tiada matlamat jangka pendek mahupun matlamat jangka panjang yang mahu dicapai.

Akhirnya mereka terpaksa berputus asa dan kembali kepada seorang yang tunduk kepada kegagalan buat kesekian kalinya.

Satu aktiviti yang dapat membantu mendapatkan matlamat yang jelas ialah dengan menulis impian.

Semua orang pasti mempunyai seribu satu impian. Tapi adakah mereka menulis impian tersebut di atas kertas dan berusaha ke arah itu?

Atau impian hanya tinggal impian. Datang dan pergi di dalam fikiran begitu sahaja.

Inilah yang perlu diperbetulkan terutama kepada usahawan yang mahu berjaya.

Proses menulis impian perlu dijadikan tabiat semua orang kerana ia adalah langkah pertama untuk mencapai kejayaan.

Impian inilah yang akan menjadi penggerak ketika mana saat ditimpa kesusahan.

Jika anda terfikir untuk berputus asa, ingat kembali impian yang sudah anda tulis. Terus bangkit segera mengejar impian tersebut.

Ramai usahawan yang telah berjaya menjadikan impian mereka sebagai ' BIG WHY ' untuk mereka terus bertahan.

Sebagai cadangan, setiap hari perkara anda perlu buat ialah :

1. Tulis semua impian anda di atas kertas dan bacalah ia sambil membanyangkan anda telah mencapai impian tersebut.

2. Sebelum tidur, baca kembali impian tersebut dan bayangkan anda telah meraikan impian tersebut.

3. Cerita dan kongsi impian anda kepada pasangan atau orang terdekat. Minta sokongan moral dari mereka

4. Tampal impian anda di tempat yang anda boleh lihat selalu sebagai peringatan.

Ramai orang juga masih tak tahu menulis impian dengan betul dan ada juga yang menulis impian yang tidak memberi manfaat kepada mereka.

Jika anda mahu cara yang lebih terperinci berkenaan strategi menulis impian ini, saya ada kongsikan dalam group meeting saya.

Untuk mendaftar sebagai ahli group, anda boleh klik link ini -> DAFTAR
atau whatsapp saya 013 973 3779

Dropship Tupperware

Hai... Assalamualaikum semua,

Hari ni ada terima seorang yang berminat nak join dropship Tupperware..

Sebenarnya Yoshi tak minat sangat nak ambil ejen dropship ni.
Sebabnya, sebelum ni dah ambil ramai.
Siap buat group whatsapp lagi.
Tapi krik krik je... sunyi... kadang2 bunyi cengkerik pun tak dengar.

Yoshi tak tahulah diorang ni sebenarnya nak cari duit ke tak?
Bila tanya, tak jawab. Ada yang kata, payah nak jual.
Tapi bagi Yoshi, itu semua alasan...
Lain kali, sebelum nak jual... tak kisah lah apa pun, survey dulu.

You all boleh try buat IKLAN ACAH dulu... contoh?
"Assalamualaikum, saya nak tanya pendapat. Kalau saya nak jual Tupperware online, ada yang sokong tak?"

Atau

"Ada top consultant Tupperware offer produk Tupperware dengan harga istimewa kepada saya. Jadi, saya fikir bagus saya ambil peluang ni untuk buat dropship. Apa kata kawan-kawan?"

Korang cuba la tengok feedback nya nanti. Kalau respon atau tindakbalasnya baik. Boleh la teruskan niat tu.

Kalau, korang berminat... ini yang korang kena tahu...

Tupperware ni produk dia bulanan, jadi tak semua barang yang customer minta tu ada.
Jadi...

Kita kena check dulu barang tu ada jual ke tak.
Cara dia, refer pada katalog. Katalog saya ada letak di blog, atau boleh refer di tupperware.com.my
Atau page fb saya facebook.com/jomtapauweh...
Status stok ada ke tak tanya saya...

Tentang harga...
Saya bagi ejen dropship diskaun 25% dari harga katalog
Item yang bertanda NETT tiada diskaun.

JUALAN
- Tiada jualan loose untuk item dalam bentuk set.
- item pwp(purchase with purchase) & exclusive purchase juga tiada jual loose.

Harga warna hitam pada katalog ialah harga jualan biasa. Harga yang ada warna merah, adalah harga promosi semasa untuk customer.
- ejen layak diskaun 25% dari harga promosi(yang warna merah)

Pos pula...
Ikut bajet customer & berat item. Harga pos saya akan beri setelah diketahui kuantiti order & kesegeraan customer.

Clear tak penjelasan setakat ni?
Sebarang pertanyaan tanya saya ye... 013 973 3779

Hot Item Bulan Ini!














NAK ORDER? WHATSAPP 013 973 3779
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM