Katalog Nov - Disember 2016

Untuk Order, whatsapp 013 973 3779

Offer Tupperware Murah

FREE POSTAGE
=============
One Touch Canister pelbagai warna menarik untuk simpan
cookies, susu anak 1kg, milo dan mungkin broch atau aksesori pakaian sis?
.
Hanya RM150 dapat full set. Pos percuma.
Berminat? Whatsapp 013 973 3779 En.Min

Tupperware Hot November 2016

RM180 Full set

RM60 termasuk pos

4 pinggan, 4 cawan RM90

Full set level. Beli barang lain dengan jumlah RM990 saya jual RM120 je...

1.25L 6pcs RM150 termasuk pos

RM40 termasuk pos
RM58 termasuk pos


RM56 termasuk pos

Katalog Tupperware November 2016

Katalog baru dah pun muncul...
Hello kitty datang dalam bentuk pinggan pulak...

TUNGGU APA LAGI?

Jom tengok!



















NAK ORDER? WHATSAPP 013 973 3779

Kek Jadi Brownies

Alkisah... malam tadi, lepas balik kerja sampai rumah, lapar. Terus serbu dapur. Tengok ada nasi & kari ikan. Sadaaap. Wife masak.
Yoshi makan skit je suku je nasi... diet lah kata kan...(hihihi)

Pastu buka la peti sejuk. Nak amik air sejuk... tengok2 ada benda rupa cam kek chocolate chips. Try sentuh... "Eh, keras... biskut ke? rupa cam kek. Bawah lembut pulak. Hmm... kek ni..." Yoshi pun bawa la keluar. Konon nak makan wat desert. Tapi wife senyap je. Duk layan youtube. "Dia nak wat suprise ke? Tak pernah plak dia masak kek atau menda2 cam ni sebelum ni..."

So, lepas makan nasi, Yoshi pun try la... Erk! "Pahit!" Nasib baik jerit dalam hati je. Pastu tanya wife, takutlah esok dia bawa untuk kawan2 dia kat sekolah nanti... "Ni kek untuk makan sendiri ye?"
Dengan nada ala2 kecewa dia jawab "Emmm" Huh, lega dengar jawapan tu.

So, pagi tadi Yoshi otter sikit kek tak menjadi dia tu jadi brownies.
Balik umah  tadi dia tanya "sedapnya, abang buat camne ni?"
"Abang buat guna kek semalam. Nak masak benda2 camni, gula dan susu kena lebih. Setidaknya secawan... kalau tak cukup, pahit coklat tu memang terasa la..."
- "Ooo..." jawab dia sambil mengunyah...

10 TIPS MENJADI USAHAWAN BERJAYA


1. Buat. Buat. Buat. Ramai orang ada idea bagus, tetapi tak buat. Nak berjaya, kena buat. Banyak bisnes besar, bermula kecil-kecilan.

2. Banyak bisnes gagal bukan kerana tak ada idea, tetapi idea terlalu banyak. Buat keputusan bisnes apa nak buat, kemudian tumpukan kepada bisnes tersebut.

3. Usah berhenti belajar. Belajarlah dari sesiapa sahaja. Usah pilih bulu untuk belajar. Orang di bawah kita pun banyak ilmu yang kita boleh ambil. Apabila kita berasa sudah cukup pandai, ketika itu kita menempah kegagalan.

4. Fokus kepada bisnes kita. Usah habis masa mengkritik dan mencari salah bisnes orang lain. Orang lain salah belum tentu kita betul.

5. Usah harap orang lain tolong bisnes kita. Kita usahawan, buat sendiri. Usahawan usah ada minda peminta sedekah.

6. Elakkan mudah rasa kecewa dan putus semangat. Dalam bisnes, ada masa naik, ada masa turun. Bawa bertenang.

7. Semua bisnes ada masalah. Ada orang gunakan istilah cabaran. Apa pun, usah fokus kepada masalah. Cari penyelesaian. Di penghujung terowong yang gelap, ada cahaya.

8. Belajar dari sesiapa sahaja, namun akhir sekali buat keputusan sendiri. Usahawan mesti berani mencanggahi sesiapa sahaja, termasuklah apa yang dikatakan mentor dan sifu itu.

9. Berhenti salahkan orang lain. Orang berjaya berikan hasil, orang gagal berikan alasan.

10. Sekiranya setiap kali anjing menyalak kita berhenti, maka lambatlah sampai ke destinasi. Biarkanlah suara sumbang memperlekeh apa yang kita lakukan. Kita jalan terus. Buktikan dia salah bukan dengan cakap-cakap, tetapi dengan menunjukkan hasil kejayaan

Leaflet Tupperware Fun Fiesta Nov 2016

Baru je dapat leaflet Tupperware awal bulan November...

Ada lagi rupanya kempen extra Tupperware malaysia.

Fun fiesta ni bagus kepada yang mencari Tupperware bulan-bulan lepas dengan harga istimewa.

Jangan tunggu gaji pulak, sebab tarikh dia SAAANGAT TERHAD!

Kalau nak, roger cepat-cepat! 013 973 3779







Leaflet November 2015

Alhamdulillah,

Oktober berakhir dengan jayanya.
Stok Tupperware oversea pun banyak dah habis. Tunggu stok baru sampai.

Untuk November ini kita ada koleksi yang menarik.

DAPATKAN SEGERA!
013 973 3779

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM