Jalan-jalan Sekitar Penang

Hai.
Terima kasih sudi baca entry ni.
Kalau sebut Penang secara amnya, orang akan ingat Pulau Pinang. Dan kalau di region utara ni.
Penang tu sendiri adalah kawasan pulau kepada negeri Pulau Pinang.
Sebelah darat ni tak tahu la orang panggil apa. Tapi biasanya di sebut daerah-daerahnya sahaja.
Ataupun 'darat' je.
Semalam, saya sempatlah berkunjung ke Bukit Bendera santai-santai.
Tak rancang pun. Redah je... Yelah, kaki rembo(redah masuk) la katakan... hehehe!
Pergi pun berdua je. Saja bergambar sambil survey tempat orang.

Bertolak pukul 3.30petang dari Sg.Petani sampai pukul 4.00 petang naik feri. mula-mula ingat nak naik jambatan. Tapi rasa macam dah terlalu mainstream. Jadi buatlah kelainan sikit.









Tempat pertama kami pergi ialah di Taman Botani. Sebenarnya terlajak sampai sini. Ada air terjun dan rumah lebah. Tapi disebabkan kami kesuntukan masa. Jadi pilih yang rare je. So, kami pergi rumah lebah. Banyak boleh belajar pasal lebah dan boleh rasa madu kat sini. Free!


Kira-kira 10minit memandu dari Taman Botani kami sampai di bukit Bendera. Dah banyak kemudahan ada di sini. Jadi tak perlu risau apa-apa. Balai polis pun ada. Tempat ni cantik dan tak berapa panas.









Tupperware India March 2016

RM50

lunch Set RM100, Carry On Bag Rm50


RM80


RM100 

RM70

RM40

RM80 

RM80

Lelong Tupperware Februari 2016

Assalam. Item ni stoknya terhad.
Saya jual loose.
Pilihan 1: Bread keeper kuning/hijau RM30
Pilihan 2: Mini Pour kuning/hijau RM15
Pilihan 3: Bread keeper + mini pour kuning/hijau RM45
Pilihan 4: Serving Tier RM35
Kos pos ialah RM10
Jika berminat sila whatsapp 0139733779

Cerita Dua Minggu

Dah lama rasanya tak update blog pasal diri sendiri punya aktiviti...
OKlah terasa pula nak berceloteh kat sini...

Masa suci raya cina tu saya sempat ke Ulu Lenggong yang letakknya di Baling, Kedah.
Tempat ni yang saya pergi ni best sangat!
Ada kolam air panas rupanya dekat sini.
Syok juga.
Lokasinya tak jauh dari air terjun Lata Bayu dan saya kira daerah Baling ni tempat rekreasi yang best.


Masa minggu tu pula katalog Tupperware yang baru keluar. Dan rasa best sangat sebab produk yang ditawarkan sangat menarik!
Tapi yang lagi best sebab ada pertandingan selfie.
Saya memang suka selfie.



Setakat hari ini rezeki dengan Onexox dan Tupperware sangat baik dan...
MEMANG TAK SALAH pilihan saya join onexox ni.
Sales makin lama makin meningkat dan tak turun-turun. Kenapa?
Sebab bila pengguna makin ramai, makin banyak la orang topup.
Dan makin banyak lah komisen.

Bulan ni saya dapat dua orang rakan baru yang join jadi Consultant Tupperware.
Harap dapat seorang yang nak jadi Dealer Onexox pula.
Amin...



Apapun syukur sangat. Masa datang Sungai Petani, datang bawa baju je. Kemudia perlahan-lahan buat bisnes. Dalam tempoh setahun ni alhamdulillah dikurniakan seorang isteri dan tuhan dengan baik hatinya penuhkan rumah saya dengan keperluan. Dulu rumah ni kosong je. Tapi sedikit demi sedikit, bertambah isinya.
Mula-mula peti ais, lepas tu perabot sikit, lepas kahwin masuk tv dan mesin basuh.

Syukur...

TAWARAN ISTIMEWA! 3 HARI TERAKHIR

SET BOTOL SUSU
RM99.50 --> RM75
exclusive purchase mega keeper 10L
RM60.20 --> RM45
POS PERCUMA!

PICK ME UP LUNCH SET
RM38.60 --->RM30
Bag RM12
Pos RM8 --> Total RM50 sahaja!

Survey: Apakah Tupperware Untuk Saya?

TUPPERWARE EDISI TERHAD: HELLO KITTY!

Seperti yang sedia maklum dan dah pun saya maklumkan semenjak seminggu lalu.
Set ini telahpun mula dijual.
CUMA...
KALI INI, Saya nak jual Loose!
Stok tak banyak dan jika anda serius mahu, HARUS FAST PAYMENT sahaja...
Harganya??
CUMA..
RM50 SAHAJA 
 (2 botol) dan POS adalah  PERCUMA!

Mana satu pilihan anda?
Purple & Pink
 atau...
Black & White
 

Tupperware Feb 2016

Katalog Tupperware Malaysia Februari 2016
Hot item:
Twinkle Baby Set
Hello Kitty Bottle Set
Pick Me Up Lunch Set
11-Pc Fridge Set
Breakfast Set
Purple Steam It
Twinkle Baby Set

Exclusive Purchase. Setiap pembelian bernilai RM250. Layak 1 Jumbo Mug 500ml

Jumbo Goody Box 2L & 4L

11-Pc Fridge Set (250ml~2.8L)

Sunshine Breakfast Set

Pich Me Up Lunch Set

Steam It

Tropical Breakfast Set

Hello Kitty Bottle Set 425ml
KATALOG
Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM