Jom Tapau Weh! ❁ MEMANG BEST!

Dapatkan pelbagai maklumat di sini dan ikuti kisah perjalanan saya bersama Tupperware Brands Malaysia! Jom Tapau Weh! ✌☺

jual tupperware malaysia murah | tupperware malaysia catalogue | tupperware malaysia branch | tupperware malaysia promotion

i-Radio LTFM

Search This Blog

Sunday, 30 November 2014

10 SEO Tips Untuk Ranking Search Engine

Terdapat 10 kesilapan biasa yang dibuat oleh pemilik laman web dan penulis blog yang menjejaskan kedudukan mereka di Google.

1. Menggunakan kata kunci yang sama lebih daripada dua kali dalam tag tajuk.

2. ketumpatan kata kunci yang tinggi.

3. Tidak mempunyai peta laman XML yang sah.

4 URL bukan yang mengandungi mana-mana kata kunci.

5. Menggunakan <h1> tag lebih daripada sekali pada satu halaman.

6. Tidak memberikan setiap halaman data meta unik.

7. Menggunakan teks sauh(htperlink text) yang sama dalam semua pautan.

8. Meletakkan kod analyitics pada awal kandungan badan anda.

9. Tidak menggunakan penerangan imej tepat. (rename gambar)

10. Tidak mempunyai persediaan 404 redirect.

5 comments:

  1. ok..no 9 tu memang selalau letak gambar pakai no je..heheh..lepas ni kena ubah kot..

    ReplyDelete
  2. ok..no 9 tu memang selalau letak gambar pakai no je..heheh..lepas ni kena ubah kot..

    ReplyDelete
  3. terima kasih perkongsian . agak pening jugak sebenarnya seo ni . huhuu

    ReplyDelete
  4. nice infoo . baru je start baca ni, tapi apa pun tak faham .. ahhaha . pening sngat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.... istilah yg kurang faham tu leh google. simple je sebenarnya. yg penting perkataan yang kita nak tu kena banyak. termasuk bila upload gambar. jangan upload gambar ikut nama asal cam 0123745_214124.jpg >> tukar kepada "cara-buat-duit-online.jpg" haaa... gitew

      Delete

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Followers

Google+ Followers

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN

TABUNGAN + PERBELANJAAN = PENDAPATAN
Cuba buat keputusan jumlah yang anda ingin simpan sehingga ke waktu tertentu, kemudian campurkan dengan kadar perbelanjaan bulanan anda. Hitung jumlahnya untuk tentukan kadar pendapatan yang anda perlu perolehi.

Tupperware Brands menyediakan pelbagai pendapatan dan tabungan yang anda mungkin perlukan.

Jangan tunggu sampai esok. Hubungi Yoshi SEGERA di 0139733779 atau jomtapauweh@gmail.com