10 SEO Tips Untuk Ranking Search Engine

Terdapat 10 kesilapan biasa yang dibuat oleh pemilik laman web dan penulis blog yang menjejaskan kedudukan mereka di Google.

1. Menggunakan kata kunci yang sama lebih daripada dua kali dalam tag tajuk.

2. ketumpatan kata kunci yang tinggi.

3. Tidak mempunyai peta laman XML yang sah.

4 URL bukan yang mengandungi mana-mana kata kunci.

5. Menggunakan <h1> tag lebih daripada sekali pada satu halaman.

6. Tidak memberikan setiap halaman data meta unik.

7. Menggunakan teks sauh(htperlink text) yang sama dalam semua pautan.

8. Meletakkan kod analyitics pada awal kandungan badan anda.

9. Tidak menggunakan penerangan imej tepat. (rename gambar)

10. Tidak mempunyai persediaan 404 redirect.

5 comments:

  1. ok..no 9 tu memang selalau letak gambar pakai no je..heheh..lepas ni kena ubah kot..

    ReplyDelete
  2. ok..no 9 tu memang selalau letak gambar pakai no je..heheh..lepas ni kena ubah kot..

    ReplyDelete
  3. terima kasih perkongsian . agak pening jugak sebenarnya seo ni . huhuu

    ReplyDelete
  4. nice infoo . baru je start baca ni, tapi apa pun tak faham .. ahhaha . pening sngat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.... istilah yg kurang faham tu leh google. simple je sebenarnya. yg penting perkataan yang kita nak tu kena banyak. termasuk bila upload gambar. jangan upload gambar ikut nama asal cam 0123745_214124.jpg >> tukar kepada "cara-buat-duit-online.jpg" haaa... gitew

      Delete

Terima Kasih! ^_^

Terima Kasih Sudi Lawat~. Powered by Blogger.

Search This Blog

Jom Jadi Peminat Tupperware Malaysia

Google+ Followers

Followers

Tupperware Sg. Petani TV: Jom Tapau Weh!

i-Radio LTFM