Monday, 30 April 2018

Closing, April 2018

Yes!!
Sempat juga buat sales untuk last day.
Dapat tempahan hamper.
Alhamdulillah...


Berdebar juga rasanya tadi.
Lepas balik Pusat PDK, terus terkejar-kejar ke stokis beli stok Tupperware.
Mujur customer sudi bayar full settlement.
Terima kasih kerana memahami.

Dapatlah sales untuk hujung bulan.
Tapi yang paling best, dapat tengok katalog baru.
Raya punya beb!
Serius cantik! Kalau korang peminat warna merah... Mesti rasa NAK TUPPERWARE MERAH ni! 😍

Kalau minat jom order dengan Yoshi.
Nak buat hamper pun boleh?
Atau buat surprise gift box. Kotak hadiah misteri. Hehe... 😉


Esok Yoshi update full page katalog ya...
Kalau nak by whatsapp,
Add contact number ni... 013 973 3779


Saturday, 28 April 2018

Set Tupperware Untuk Dilepaskan

Hai semua,

Beberapa minggu lepas, Yoshi ada order satu set barang ni. Sajalah... kot ada yang berkenan.
Sebenarnya nak beli untuk diri sendiri.
Tapi Yoshi order lebih incase ada customer yang berkenan.

Set ni mengandungi 6 biji one touch canister 600ml dan satu jag 2.1L
Harga asal set ni RM230,
Tapi Yoshi nak jual RM199 termasuk kos pos.
Kalau ada yang berkenan, hubungi Yoshi tau! 😉

013 973 3779  <~ boleh klik untuk whatsapp kalau korang buka blog ni guna fon.


Friday, 20 April 2018

Bekas Bento

Bento ataupun obento cukup popular sebagai budaya di Jepun.
Atas pengalaman Yoshi, orang Jepun sangat menghargai makanan. Kalau dihidang, kekemasan tu sangat penting.

Kalau pergi restoran di Jepun, korang akan nampak betapa seriusnya diorang buat dekorasi pada hidangan. So, kalau ada peluang nak jenjalan sana, snap la gambar tu puas-puas. 😁

Okay, kembali pasal bento. Asalnya panjang juga nak cerita. Dari zaman perang, sampai habis perang. Pendekkan cerita, dulu orang Jepun suka makan masakan yang fresh di rumah je. Tapi lama kelamaan, budaya tu berubah.

Orang Jepun mula suka tapau makanan ke luar sambil nikmati pemandangan. Macam kita yang suka berkelah la...
Maka, dari situ muncul la budaya bawa bento. Asalnya hanya orang 'kaya' saja yang bawa bento. Kemudian, rakyat marhaen pun mula guna kotak yang dibuat dari kayu yang dilicinkan dan dijadikan amalan harian untuk berjimat.

Kini konsep bawa bento ke sekolah, tempat kerja dan lain-lain dah pun jadi amalan seluruh dunia.
Tupperware tak ketinggalan dalam mencipta inovasi kotak bento yang tahan, murah dan ringan serta cantik untuk dibawa setiap hari.


MEMPERKENALKAN! Foodie Buddy

Satu inovasi bekas bekal makanan dari Tupperware.
Berbeza dengan inovasi bekas bento sebelumnya, bekas ini cuma ada satu partisen atau belahan.

Dan memandangkan banyak pendapat dari pelanggan yang mengatakan mereka selalu risau dengan bahagian yang letaka kuah selalu tertumpah, maka telah direka sebuat bekas mini untuk anda letak lauk atau kuah berasingan yang anda boleh letak dalam bekas induk.

Menarik bukan?


Pada bulan ini, Tupperware Brands Malaysia membuat promosi sulung produk ini dengan memberikan diskaun istimewa dan dijual dalam bentuk set. Hanya dengan RM119.90, anda akan dapat 4 set Foodie Buddy sekaligus!

Bagus kan?
Jadi, tunggu apa lagi?
Jom order sekarang!

Hubungi 013 973 3779


Tuesday, 10 April 2018

Pakej Keahlian Tupperware April 2018

SUKA FREE GIFT?
==============
Sebelum ni bukan main lagi demand free gift kan?
Dah ajak join ahli pun masih nak jual mahal sebab nak free gift.
Bulan ni Tupperware Brands Malaysia ada hadiah istimewa bagi sesiapa yang daftar dengan pembelian bernilai 159 ke atas.
.
Dan semestinya #jomtapauweh sediakan pakej beserta keahlian supaya anda boleh serta merta nikmati diskaun hebat disamping menjana pendapatan lumayan!
.
APA KELEBIHAN JOIN TEAM KAMI?
👍 Kurang gunakan modal
👍 Tak perlu nak simpan stok
👍 Online coaching
👍 Sale secara ONLINE
👍 Team yang saling menyokong
.
Tawaran hebat ini terbuka hanya April sahaja!
TETAPI... bagi yang mendaftar pada 10~14 April ini, JOM-TAPAU-WEH nak bagi SURPRISE GIFT tau!
.
So, tunggu apa lagi? DAFTAR SEKARANG!
KLIK www.wasap.my/60139733779/pakej+april 



Saturday, 7 April 2018

Lunch Set

Hai semua.

Nak share sikit pasal offer bulan ni. Set bekal khas untuk makan tengah hari.

Tak nak beg nak beli ini sahaja pun boleh.
Tupperware boleh masuk microwave ya bukan oven... berbeza tu!
He he he...
Set lengkap ni harganya cuma RM65.00
Nak travel pun senang..
Berminat terus whatsapp Yoshi
 www.wasap.my/0139733779/lunchset 



Friday, 6 April 2018

Konten

Masa belia remaja dulu, saya sekadar upload video untuk suka-suka.
Tapi sejak 2017, lepas banyak tonton video youtuber dari Malaysia, pola fikiran saya mula berubah.

Rasanya ramai yang kena Mat Luthfi. Budak Kedah yang belajar kat UK yang viral dengan videonya yang santai ala tarbiah sentap.
Kini beliau dah punya studio sendiri dan menjadi content creator.

Apa yang penting sangat dengan konten?
Konten yang baik akan dapat views atau jumlah tontonan yang tinggi serta potensi dapat banyak subscriber.

Youtube pada masa kini adalah antara medium untuk jana pendapatan.
Jumlah subscriber dan views yang tinggi menentukan berapa jumlah pendapatan anda.

Antara syaratnya ialah mesti ada 1000 subscriber.
Saya harap tahun ni saya boleh ramaikan subscriber. Cuma saya masih tercari-cari inspirasi mendapatkan konten yang baik.
Sebelum ni saya hanya banyak menjual saja dan celoteh pasal Tupperware.

Apa cadangan anda?

Psst: channel saya http://youtube.com/user/jomtapauwehtv http://youtube.com/user/jomtapauwehtv 


Tuesday, 3 April 2018

Katalog Tupperware April 2018

Assalamualaikum...

Maaf lewat sikit.
Bulan April ni agak sibuk sikit. Namun demi anda saya tak lupa.
Jom kita tengok apa yang menarik dalam katalog Tupperware Brands Malaysia bulan April 2018.

Pertamany kita ada set bekal makanan ni. Ini stoknya terhad. Ia diimport dari luar negara. Jika anda plan nak memilikinya, belilah sekarang. Kebarang kalian nak dapat hujung bulan memang agak tipis.












































Macam biasa... kalau nak order,
whatsapp terus nombor saya. 013 973 3779

Followers

Google+ Followers